TOP
DIY

Een tekening maken met een twist

Kleurplaten blijven leuk! Lekker aan de slag met stiften, kleurpotloden: mening kind kan daar uren zoet mee zijn. Ook zelf een tekening maken is een leuke bezigheid voor kinderen. Wie wel eens rondkijkt op Pinterest, heeft vast de gevouwen kleurplaat gezien. Een gevouwen kleurplaat is een A4 die er op het eerste gezicht heel normaal uitziet, maar een geheimpje heeft wanneer je het vel uitvouwt. Dit is hoe je een een gevouwen tekening zelf maakt!

Wat heb je nodig?

  • Een A4
  • Een zwarte stift
  • Een tekenpotlood
  • Kleurpotloden
  • Een flinke dosis inspiratie

Wat ga je doen?

Leg het A4 voor je neer in de lengte. Dat wil zeggen dat de korte kant van het vel voor je ligt. Je gaat het vel in drie gelijke stukken vouwen, dit is het geheim van de tekening. Vervolgens leg je het vel zo voor je neer, dat het onderste gedeelte van het vel voor je ligt. De bovenste strook, vouw je dubbel naar beneden als een mondharmonica, zie dit filmpje voor een duidelijke uitleg.

Vervolgens ga je met potlood aan de slag. Teken een mooi groot dier met een grote mond. Denk aan een haai, een leeuw, misschien wel je hond. De mond hoef je niet te tekenen. Je tekent een dier over de twee vouwen en je zorgt ervoor dat de hoogte van de mond, gelijk is aan de vouw in het midden. Ben je klaar met tekenen?

Dan vouw je het vel uit. Je ziet nu dat er gat is ontstaan in het midden van de tekening. Trek met potlood en misschien wel een liniaal een lijntje van de bovenkant van het dier, naar de onderkant van het dier. Dit wordt de mond van het dier. Heb je net als in het filmpje een schattige poes getekend? Teken hierin dan gevaarlijke tanden! Een grote haai heeft een flinke rij aan kleine tandjes en een leeuw kan grote slagtanden krijgen.

Nu kan je in de mond iets tekenen, wat het beest heeft gegeten. Een kat eet een muis, een leeuw misschien ook we. Een krokodil of een haai eten kleine visjes. Noem maar op, je kan het zo gek niet verzinnen, maar je kunt alles tekenen in de mond. Als je klaar bent, pak je de stift. Met de zwarte stift ga je alle lijnen overtrekken. Je hebt nu je eigen kleurplaat gemaakt! Tenslotte kun je met een kleurpotlood de vakken in gaan vullen. Verras iedereen met de kleurplaat, laat eerst het schattige diertje zien en trek vervolgens de vouw uit de tekening. Aaah!

Anne de Vries

Hi! Ik ben Anne en ik ben content creator voor Badschuim. Door mijn achtergrond als onderwijsassistent heb ik genoeg tips voor jou om creatief bezig te zijn met kinderen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close