TOP
Kids Koken Mama

Een zoet recept voor een ultiem verwenmoment

In de vorige blog over recepten om te maken met de kinderen, is al aangegeven dat er ontzettend veel mensen aan het koken en bakken zijn geslagen in deze tijd van quarantaine. Er wordt extra tijd besteed aan de drie grote maaltijden en men gaat echt bewust op zoek naar nieuwe recepten om uit te proberen. Dat betekent in veel gevallen ook dat men meer tijd en energie steekt in het bedenken van gezonde maaltijden, zoals salade’s, soepjes en heerlijk uitgebreide en vitaminerijke lunches. Maar soms heb je ook gewoon ontzettend zin in iets wat niks met gezond zijn te maken heeft. Soms verlang je naar een lekker ijsje, een goede plak cake met slagroom en andere zoetigheden. En dan is het wel zo leuk en handig om je kinderen hierbij te betrekken. Zo’n activiteit samen in de keuken is hartstikke leerzaam en het houdt ze ook nog eens even zoet. Daarom voor alle moeders en kinderen die willen snoepen: een heerlijk recept om samen te maken!

Oreo cheesecake

Je hebt voor dit recept helemaal niet veel nodig en het heeft ook zeker niet veel om handen. Daarom is het zo’n ideaal recept om samen te maken met de kinderen. Je bent samen wel even zoet, het is niet moeilijk en voor het saai wordt, is het klaar! Dit heb je nodig:

 • 200 gram monchou
 • 250 milliliter slagroom
 • 1 tablet witte chocolade
 • 2 rollen oreo koekjes
 • 50 gram roomboter

En dan is het eigenlijk heel erg simpel:

 1. neem anderhalve rol oreo’s en verkruimel ze in de blender. Heb je geen blender? Doe dan de koekjes in een plastic zakje en sla erop met de deegroller voor hetzelfde effect!
 2. Smelt ondertussen de boter in een pannetje en voeg de verkruimelde koekjes eraan toe. Mix het goed door elkaar.
 3. vet een taartvorm in en verdeel het koekjes-boter mengsel over de bodem. Druk het aan met een lepel. Zet het dan in de koelkast om hard te worden.
 4. Doe de monchou in een beslagkom en maak het met de mixer glad en zacht.
 5. doe de slagroom in een andere kom en mix het tot het stijf is.
 6. Vouw (niet mixen!) de slagroom door de monchou.
 7. Breek de chocola in kleine stukjes en doe het in een glazen schaaltje. Smelt het in de magnetron. 30 seconden per keer, om er zeker van te zijn dat het niet verbrandt. 
 8. Giet de chocola bij het monchou-slagroom mengsel en vouw dit erdoor. 
 9. Breek de overige koekjes tot stukjes en roer ze door het mengsel heen.
 10. Haal de taartvorm uit de koelkast en giet het mengsel over de bodem.
 11. Zet het geheel in de koelkast om op te stijven. 
 12. Na een uurtje haal je de taart uit de koelkast: Eet smakelijk!

Deze taart is best zwaar en vullend. Snijd daarom niet te grote stukken, want voor je het weet zit je hartstikke vol. Wat een simpel recept hè? En het is allemaal zo gedaan! En het leukste is natuurlijk (voor de kinderen, maar ook stiekem voor mama) om de beslagkommen uit te likken en de haken van de mixer. Lekker zoet snoepen tussendoor.
Het is natuurlijk wel even een ongezond snoepmoment, dus ga er niet helemaal in los! Maar zo nu en dan kunnen we best iets lekkers en ongezonds gebruiken, zoals deze heerlijke taart. Even een verwenmomentje voor het hele gezin. Doe je mee?

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close