TOP
Eethoek inrichten 5 tips en tricks
Interieur Wonen

Eethoek inrichten: 5 tips en tricks

Tijdens het ontbijt, de lunch en het diner: je bent vaak in de eethoek te vinden. Of deze nu in de woonkamer of in de keuken is in huis, maak er iets gezelligs van. Zo til je je eetmomenten namelijk naar het hoogste niveau. Ontdek onze tips voor de styling van de eethoek!

Servies tentoonstellen

Het serviesgoed vormt toch wel het belangrijkste onderdeel aan tafel! Kies idealiter voor mooi serviesgoed, dat in het oog springt. Opvallende kleuren kunnen bijvoorbeeld absoluut terugkomen in serviessets. Of ga voor een ander uniek detail, zoals een vorm of print. Dat staat beeldig op tafel. Als het servies niet op tafel staat, kun je het kwijt in een servieskast met glazen deurtjes: zo kun je er altijd naar kijken. Al het mooie servies mag gezien worden – van ontbijtborden tot pastaborden. Creëer dan ook een complete set, die je zelf samenstelt of waarbij je een specifiek design uitkiest.

Meubels uitkiezen

Ben je tevreden met de meubels in de eethoek? Ze maken of breken de aankleding! Zowel de tafel als de stoelen spelen een belangrijke rol. En dan zijn er nog de extra’s, zoals de servieskast waar we het hierboven over hadden. Ga op zoek naar de stijl die jij het mooist vindt. Of dat nu sfeervol hout of juist industrieel metaal is: meubels zijn er in veel designs te vinden. Er is dan ook geen goed of fout. Wil je een speelse look creëren? Ga dan voor verschillende stoelen aan de eettafel. Ook oogt een ronde tafel wat gezelliger dan een vierkante of rechthoekige tafel. Met een tafel in een vierkante of rechthoekige vorm kies je echter weer voor een strak geheel. Dat kan juist weer heel stijlvol zijn.

Textiel op tafel

Hoewel je je serviesgoed gewoon zo op tafel kunt zetten, is het wel wat fraaier om hieronder tafeltextiel te plaatsen. Denk aan placemats of een tafelkleed. Een tafelloper is tevens een mooie toevoeging, perfect passend bij een chic diner. Verder kun je nog denken aan servetten: van papier of juist van stof.

Extra’s in de aankleding

Extra’s in de aankleding

Is er nog wat ruimte vrij op de tafel? Dan zijn er verschillende extra’s om aan te denken. Plaats bijvoorbeeld een sierlijke vaas op tafel, waar je verse bloemen in kwijt kunt. Of zet er een kamerplantje neer. Kies verder voor leuke onderzetters: zo dienen ze niet enkel een praktisch doel, maar voegen ze tevens sfeer toe. Een mooie waterkan past ook altijd op tafel.

Verlichting in de eethoek

Verlichting is belangrijk in de eethoek. Met name in de koude maanden van het jaar dineer je immers vaak in het donker! Sfeerverlichting maakt dat het nog altijd goed toeven is in dit hoekje in huis. Hang een mooie lamp boven de tafel, waar warm, geelkleurig licht uitkomt. Verder kun je denken aan een staande lamp, met een boog over de tafel heen. Verlichting hoeft niet enkel uit lampen te komen. Steek ook gezellig de kaarsjes aan, voor extra sfeer aan tafel!

«

»

Close