TOP
terras met vlonderplanken
Tuin Wonen

Je eigen droomtuin maken

Een grasveld of een bestraat terras? Iedereen heeft zo zijn eigen droomtuin. Voordat je aan de gang gaat is het belangrijk om vast te stellen wat voor tuin je nu precies wilt. Wil je in het weekend tuinieren, dan is voldoende beplanting van belang. Voor een onderhoudsvrije tuin kun je weer beter voor een terras gaan. Wat voor tuin je ook wilt, met deze eerste stappen is het begin gemaakt!

Schutting

Privacy is van belang om optimaal van je tuin te kunnen genieten. Of je nu ’s avonds een wijntje drinkt met vrienden of gezellig met het gezin om het vuur heen kruipt. Je wilt van je tuin je eigen plekje maken en voldoende afschutting van de buitenwereld is hier een belangrijke start voor. Er zijn verschillende materialen beschikbaar om een schutting van te maken, maar de meest populaire schuttingen zijn toch wel de schutting van Douglas hout, of de natuurschuttingen. Een Douglas hout schutting is een schutting van natuurlijk materiaal en hoge kwaliteit. Je kan hem zo hoog of laag maken als je zelf wilt, en het zorgt voor een goede afschutting van eventuele buren. Daarbij zijn ze ook ideaal om huisdieren binnen de grenzen van eigen tuin te houden. Een andere optie is het aanbrengen van een natuurschutting. Door gebruik te maken van bosvormige beplanting kun je door middel van struikgewassen een natuurlijke schutting maken. Wil je het beste van beide werelden? Dan combineer je ze gewoon!

Je eigen droomtuin maken

Beplanting

Wat voor sfeer wil je de tuin meegeven? Een romantische look is gemakkelijk te creëren met een mooie treurwilg als centraal punt of mooie loopbogen vol rode rozen. De beplanting draagt voor een groot deel bij aan de uiteindelijk sfeer van je droomtuin. Denk dus goed na over de stijl en pas hier de beplanting op aan!

Bestrating

Of je nu een terras wilt of een combinatie van beiden; je vindt in iedere tuin wel een vorm van bestrating. Zo kun je een klein terras laten betegelen terwijl de rest van je tuin doorloopt in een natuurlijk grasveld met meer dan voldoende ruimte om te tuinieren. Of misschien vervang je de tegels liever door houten vlonders om de natuurlijke look te bewaren. Door het brede assortiment aan materialen en mogelijkheden kun je het helemaal naar eigen wens inrichten.

terras met vlonderplanken

Functie

Voordat je aan het dromen gaat, sta ook zeker even stil bij de uiteindelijke functie van je tuin. Wil je vooral genieten van de natuur, laat dan voldoende ruimte over voor de nodige beplanting. Wil je een tuin voor het hele gezin, zorg dan voor een goede ondergrond voor eventuele speeltoestellen in de tuin.

kinderen spelen in tuin

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close