TOP
DIY

Figuren maken van strijkkralen

Strijkkralen blijven hip. Als kind heb je er misschien zelf mee gespeeld en nu zijn je kinderen aan de beurt. Strijkkralen koop je bij de speelgoedwinkel in diverse setjes of je gaat voor een grote pot met kralen van de IKEA. Dit is wat je allemaal kunt maken met strijkkralen:

  • Maak een mooi figuur als onderzetter. Let er wel op dat je dit alleen gebruikt voor koude dranken en niet voor een beker thee. Van te warme dranken kunnen de strijkkralen weer smelten. Eventueel zou je je onderzetter nog kunnen afwerken met een laag blanke nagellak om de kralen nog even extra goed aan elkaar te sealen.
  • Maak sleutelhangers van strijkkralen. Maak hiervoor de figuren niet te groot en niet met te veel uitsteeksels, de beste figuren voor een sleutelhangers zijn cirkels of rechthoeken. Maak bijvoorbeeld een leuk gezichtje, een stukje fruit of een ander figuur.
  • Maak oorbellen van strijkkralen. Gebruik kleine haakjes met een ringetje waar je zelf oorbellen mee kunt maken. Maak een figuur en bindt het met een klein touwtje vast aan de oorbellen. Ga bijvoorbeeld voor een mooie ruit of een ander bijzonder figuur.
  • Maak afdekkers voor je galzen in de zomer. Maak een cirkel van strijkkralen en laat in het  midden een gaatje over. Vul de cirkel goed op en strijk de kralen tot een geheel. Vervolgens kun je de cirkel over je glas heen leggen en een rietje in het gaatje steken. Zo voorkom je dat er in de zomer beestjes op je drinken afkomen.
  • Maak een mooie ketting van strijkkralen. Maak een mooi figuur. Je kunt voor een ketting alle kanten op. Maak met twee haakjes de figuren vast aan een ketting en klaar is Kees. Je hebt je eigen unieke ketting gemaakt!
  • Een dromenvanger maak je ook gemakkelijk zelf van strijkkralen. Zoek op internet naar inspiratie voor een dromenvanger en maak dit in een grote cirkel na met kralen. Strijk de cirkel alvast zodat de kralen smelten. vervolgens kun je een kleinere cirkel maken en wellicht een nog kleiner exemplaar. Verbind de dromenvangers met touwtjes en hang de hanger aan de muur. Gaaf!
  • Armbandje maken van strijkkralen. Voor deze variatie heb je geen bordje nodig voor je strijkkralen, maar een touwtje. Neem twee touwtjes die dubbel zo lang zijn als je pols. Maak een knoopje op 5 centimeter van het einde van de touwtjes. Rijg een strijkkraal op een touwtje en steek het andere touwtje vanaf de andere kant in de kraal. Herhaal deze stappen tot het armbandje om je pols post. Dichtknopen en klaar!

Anne de Vries

Hi! Ik ben Anne en ik ben content creator voor Badschuim. Door mijn achtergrond als onderwijsassistent heb ik genoeg tips voor jou om creatief bezig te zijn met kinderen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close