TOP
Kunst interieur
Interieur Wonen

Fleur je huis op met kunst

Zoals je vast weet zijn er door de jaren heen ontzettend veel verschillende kunststromingen ontstaan. Veel van de stromingen ontstonden vanuit een bepaalde politieke of gelovige omgeving. Vandaag de dag zien we kunst terug in de huiskamer om decoratieve redenen. Je kunt met kunst als decoratie alle kanten op. Zo kun je je de kamer groter doen lijken, of juist kleiner of je kunt een bepaalde sfeer creëren in je woning met behulp van kunst. Hoe je je huis op kunt vrolijken met kunst, lees je hieronder.

Een vrolijke geschiedenis

In de kunstgeschiedenis zien we verschillende stromingen die humor en kleur weergeven. Denk bijvoorbeeld aan popart, surrealisme of hyperrealisme. Binnen de popart wordt de populaire cultuur afgebeeld en laat bijvoorbeeld stripverhalen en bekende zangeressen en acteurs zien. Ook hyperrealisme is kunst voor het grote publiek, maar hier gaat het eerder om bijvoorbeeld straataanzichten of stillevens die zó scherp worden weergeven dat het net foto’s lijken. Tenslotte laat het surrealisme dromerige dingen zien die in het echte leven niet kunnen. Een olifant met hele lange poten of een man met een zwevende appel voor zijn gezicht. Zo zijn er nog verschillende iconische werken in de geschiedenis die wereldberoemd zijn geworden, maar ook veel mensen lieten lachen. Kleurrijke en vrolijke aanzichten met veel betekenis, voor iedereen!

Vandaag de dag

Tegenwoordig zijn er meer vrolijkheden bijgekomen binnen de kunst. Ken je bijvoorbeeld de dikke dames al? Dit zijn vaak beeldjes of schilderijen van, de naam zegt al, dikke dames die breeduit lachen in de gekste houdingen. Deze dames hebben zoveel lol dat je er als toeschouwer zelf ook vrolijk van wordt.

Daarnaast is er vandaag de dag veel Street art te zien. Meer dan ooit worden statements op een kunstzinnige manier weergeven in het straatbeeld. Hoewel Street art door sommigen als vandalisme gezien wordt zijn er meer mensen die het toch wel echt als kunst waarderen. Daarom kun je tegenwoordig makkelijk iets in je huis hangen wat gebaseerd is op deze Urban stijl. Zo worden afbeeldingen op doek gezet of gereproduceerd als sculptuur, maar je kunt ook je hele muur beschikbaar stellen. Een muurschildering in huis is kleurrijk, origineel en je bent in één klap klaar!

Street art

Voor iedereen

Een echte Andy Warhol of een werk van Dalì kost natuurlijk een vermogen. Gelukkig voor ons zijn er genoeg artiesten die ook nu nog deze beroemde kunstenaars als inspiratie gebruiken. Daarnaast worden bekende kunstwerken gereproduceerd op bijvoorbeeld posters. Met een reproductie haal je een kunstzinnig werk in huis voor een klein prijsje. Kunst hoeft dus niet duur te zijn. Daarnaast kun je kleurrijke werken vinden die net zo mooi zijn, maar minder bekend. Zo betaal je veel minder, maar je krijgt nog steeds echt vakmanschap.

Zo zie je maar, ten alle tijden werd kunst gebruikt om dingen mee te bereiken. Je kunt er statements mee maken en je kunt je emoties ermee uitdrukken. Maar je kunt er ook humor in verwerken en met kleur krijg je al snel een vrolijk effect. Van welke kunst word jij vrolijk?

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close