TOP
friemel piemel
Thuis / Lifestyle

Friemel piemel

Ik zie je denken: ‘friemel piemel’?! Als je een jongensmoeder bent dan weet je wel wat ik bedoel (ben je geen jongensmoeder, dan kun je hier lezen wat het is). De hele dag door is die friemel piemel interessant, want de hele dag door schiet dat handje in die broek! Ik kan roepen wat ik wil, maar het helpt niet, die hand blijft er maar naar toe schieten.

Friemel Piemel

Het begint jong en ze zeggen dat het nooit meer weg gaat. Mijn allerliefste man verwoorde het heel mooi; ‘Schat, ze hebben er zelfs een serie over gemaakt. Je weet wel, ‘Married with Children’, die Al Bundy is er een mooi voorbeeld van’. Daar moest ik natuurlijk heel hard om lachen, maar och och, die Al Bundy trekjes beginnen hier toch al vroeg in huis.

Mijn zoontje van 4,5 kan er al wat van. De ontdekking van zijn eigen slurfje is het mooiste wat hem is overgekomen. Dat begon al toen hij 2,5 / 3 jaar oud was in bad. Dat ding werd van alle kanten ontdekt. Zelfs op rekbaarheid, de mogelijkheid waar het allemaal in past, wat je er mee kan doen, hoe het voelt op verschillende soorten stof, plastic, hout en noem maar op! Compleet getest!

Nu hij ouder wordt is die testfase wel een beetje weggezakt. Het is gewoon normaal om af en toe te checken of die friemel piemel er nog wel is. Effe checken of hij nog op de goede plaats zit. Nou ja, dat maak ik er dan maar van. Ik heb geen idee wat voor gedachten er bij zit, maar goed, je verzint wat als jongensmoeder.

Het checken gaat vaak meer gedachteloos en als ik dan vraag (het volume is afhankelijk van de plaats waar we zijn) om die hand maar weer eens uit de broek te doen, dan reageert hij daar vaak meteen op. Maar soms is het toch wel echt te gortig. Zelfs in de supermarkt, op bezoek bij familie en vrienden komt dat voor.

Nu weet ik dat het een fase is en dat hij er zeker wel ‘over heen zal groeien’ maar als meisje snap ik het toch niet helemaal. Ach ja, je zal er natuurlijk zelf een friemel piemel voor moeten hebben om dat te snappen. Ik hoop alleen maar dat hij niet echt zo wordt als Al Bundy, want tja, zeg nou zelf, die vent had het niet echt goed voor elkaar!

Komt jou dit verhaal bekend voor? Ik hoor graag hoe het bij jou thuis gaat!

Meer herkenbare, grappig, frusterende kids lifestyle kan je hier vinden.

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

3 COMMENTS
  • Priscilla
    9 jaar ago

    Dit is HEEL herkenbaar voor mij helaas. Zowel van toepassing op zoonlief als zijn vader.. nu zijn ze natuurlijk allebei wel HEEL groot geschapen he dus is het niet zo gek dat dat ding af en toe in de weg zit (Nee, ik maak een grap natuurlijk!) ;)

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close