TOP
Geboorteslingen DIY zelf maken I Creatief lifestyle blog Badschuim
Geboorteslinger
Geboorteslinger
DIY Kids Kraamkado

Geboorteslinger

Wat heerlijk als er weer eens zo’n klein engeltje in goede gezondheid is geboren! Als ‘welkom op de wereld‘ kado maak ik dan graag een geboorteslinger met naam in de kleuren die bij het wondertje passen. Dit keer maakte ik een retro geboorteslinger voor een lief kereltje genaamd Felix. Hieronder vind je een stap voor stap beschrijving. Want zo’n geboorteslinger maken is erg simpel, zelfs ik kan het, dus jij ook! 

Wat heb je nodig voor de geboorteslinger

Geboorteslingen DIY zelf maken I Creatief lifestyle blog Badschuim

 • Naaimachine, strijkijzer, garen en naalden.
 • Stofjes, ik gebruikte 3 verschillende.
 • Vilt in 2 kleuren.
 • Biasband.
 • Lettersjabloon (van bv de Hema).
 • Textiellijm.

Alternatief: er zijn al heel veel kant en klare pakketten te koop bij Hema en Action. Daarin zit vaak alle stof en een slinger. Handig, want dan hoef je niets meer bij elkaar te zoeken.

Zo maak je de geboorteslinger

Stap 1) Knip een patroon van papier  (dat kun je zo groot, klein, langwerpig, breed etc maken als jij zelf wilt) en leg het op je stof. Knip het aantal vlaggetjes uit wat je nodig hebt voor het aantal letters van de naam.

Tip: Strijk de stof die je hebt! Dat voorkomt lelijke vouwen en hierdoor kan je het patroon goed knippen. Tevens naai je de vlaggetjes dan makkelijker en rechter op elkaar.

Stap 2) Leg de goede kant van de stof op elkaar en naai alleen de zijkanten aan elkaar. Dus de bovenkant blijft open.

Geboorteslingen DIY zelf maken I Creatief lifestyle blog Badschuim

Stap 3) Draai het vlaggetje binnenste buiten zodat de goede en mooie kant weer zichtbaar is.

Tip: Om het puntje van het vlaggetje mooi uit te laten komen, kun je die met de stompe kant van een satéprikker zachtjes terug duwen. 

Stap 4) Nu gaan we de vlaggetjes op de baisband leggen. Laat aan het begin (en het einde) van de biasband ongeveer 30 cm vrij. Met dit stuk kun je de geboorteslinger ophangen. Vervolgens plaats je het eerste vlaggetje tussen de biasband en sla deze dubbel. Dit zet je stevig vast met spelden. Dit herhaal je vervolgens voor alle vlaggetjes. Tussen de vlaggetjes kun je een ruimte van 1 a 2 cm vrijlaten als je dat mooi vind of ze direct tegen elkaar leggen.

Pak je strijkijzer bij de hand en strijk over de baisband van de geboorteslinger heen. Dan weet je zeker dat je een rechte lijn hebt. Ga dan alles aan elkaar vast maken.

Tip: Ik gebruikte een witte baisband in combinatie met wit garen en een zig-zag steek (dan zie je niet zo goed als het niet recht is) . Vind je het leuker om er een contrast in aan te brengen dan kies je voor een kleurtje. Maar dan moet je wel recht naaien :)!

Stap 5) Nu ga je de letters van de naam uitknippen en opplakken. Ik gebruikte hiervoor een lettersjabloon, maar je kan het natuurlijk ook zelf uit de vrije hand tekenen. Om de letters goed op te laten vallen, maakte ik nog een rondje van vilt wat ik onder de letter vastlijmde.

En dan krijg je uiteindelijk een prachtige geboorteslinger:

Geboorteslingen DIY zelf maken I Creatief lifestyle blog Badschuim

Dit was maar een kleine geboorteslinger, maar je kan hem zo lang maken als je zelf wilt. Natuurlijk kun je hem ook nog extra decoreren met knopen, vilten sterren of hartjes, maak hem zo als jij hem wilt!

Tip: Deze geboorteslinger is een perfect kado voor een babyshower. Ken je dat? Het is een feestje wat je geeft voordat de baby wordt geboren. Zo heb je alle voorpret van de baby en niet de stress van vele kraambezoeken en die combineren met het nieuwe leven van het kersverse gezinnetje. 
Als je niet goed weet hoe je een babyshower moet organiseren dan raad ik je zeker aan om op de website van Westwing eens een kijkje te nemen. Zij hebben tal van tips voor een leuke en mooi aangeklede babyshower. Tips voor een leuke aankleding (decoratie), heerlijke recepten, leuke spelletjes maar ook de allerschattigste kado's. Zeker een bezoekje waard om te kijken. Je vind de site hier.

Op zoek naar nog meer geboorte kado’s om zelf te maken. Doe dan leuke ideetjes op bij mijn Kids DIY pagina voor bijvoorbeeld feestelijke kaartjes, sokpoppetjes, olifanten knuffels, kraamvogel slinger en nog veel meer! Klik hier voor al deze leuke inspiratie.

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

1 COMMENT
 • Lisa
  9 jaar ago

  Wat een leuk idee, heel origineel en persoonlijk!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close