TOP
DIY Interieur Kids Thuis / Lifestyle

Geboorteversieringen in en om je huis

Aan de buitenkant van een huis is meestal te zien waar een baby is geboren. Logisch, de geboorte van je kind is het mooiste wat je kunt meemaken en dit mag dan ook iedereen weten. Er hangen dan mooie slingers voor het raam of een ooievaar met de naam van de baby. Je kunt in je huis en voortuin op allerlei verschillende manieren kenbaar maken dat je zoon of dochter is geboren. Lees verder voor de meest originele geboorteversieringen in en om het huis.

 

Glasstiften voor op het raam

Het raam is de ideale plek voor versieringen.  Met glasstiften kun je volledig je creatieve gang gaan. Schrijf bijvoorbeeld met mooie, sierlijke letters de naam van de baby en maak er een tekening bij. De versiering is later weer makkelijk weg te halen met een doekje

Raamstickers

Glasstiften zijn natuurlijk erg leuk, maar wanneer je eenmaal niet zo creatief bent of gewoon niet genoeg tijd hebt, zijn raamstickers de ideale oplossing. Hier zijn veel verschillende figuren van en met letters kun je de naam van het kind maken. Ook stickers zijn weer makkelijk te verwijderen.

Waslijn met kleertjes

Verzamel babykleertjes, hang een waslijn op en hang vervolgens de babykleertjes aan de waslijn. Je hebt dan gelijk een origineel, zelfgemaakte geboorteversiering. En het ziet er ook nog eens super schattig uit!

Ballonnen

Ballonnen zijn erg feestelijk en daarom onmisbaar als geboorteversiering. Hang verschillende tinten blauw op voor een jongen en roze voor een meisje. Ballonnen zijn ook in allerlei soorten verkrijgbaar, bijvoorbeeld transparante ballonnen met confetti. Ook zijn folieballonnen erg leuk, deze zijn in alle letters verkrijgbaar en hier kun je de naam van de baby spellen.

Slingers

Net als ballonnen zijn ook slingers onmisbaar voor elk feestje. Natuurlijk kun je gewoon kiezen voor roze of blauw slingers, maar een naamslinger is nóg wat leuker. Een naamslinger is ook erg leuk om voor het raam te hangen, zo kan iedereen gelijk de naam van de baby zien.

Geboortebord

Tegenwoordig kun je gemakkelijk online een geboortebord ontwerpen en deze bestellen. Als je graag creatief bezig bent, is het super leuk om zelf een geboortebord te maken. Op het bord hoort de naam van de baby en bijvoorbeeld een leuke tekst. Versier het bord met babykleertjes of andere versieringen.

Ooievaar

De ooievaar is het symbool voor een geboorte. Daarom mag deze zeker niet ontbreken. Hang aan de ooievaar een doek met daar in een pop en zet het in je tuin. Wat ook erg leuk is, om voor de geboorte al een ‘ooievaarsnet’ in de tuin te zetten. Zo weet iedereen wat er binnenkort staat te gebeuren!

«

»

Close