TOP
gedroogde bloemen kaart
DIY Hebbedingetjes

Gedroogde bloemen DIY verjaardagskaart.

Gedroogde bloemen op kaartIn de maand mei was ik in de ban van alle prachtige bloemen die er in mijn tuin maar vooral ook in de berm stonden. In een nostalgische bui droogde ik een aantal bloemetjes (in een lekker dik kookboek wat de bloemetjes goed pletten) en was ik zeker van plan om daar iets leuks van te maken. De bloemetjes werden een beetje vergeten en pas bij mijn jaarlijkse keukenkasten schoonmaak kwam ik ze weer tegen. Mijn stapel kookboeken verstopte een prachtige schoonheid (natuurlijk ook de recepten die er in staan maar nu was het even iets anders) mijn ‘vergeten’ gedroogde bloemetjes. Tijd om er wat moois mee te doen! Een zelfgemaakte verjaardagskaart met gedroogde bloemen werd de perfecte DIY.

Hoe maak je een kaart met gedroogde bloemenGedroogde bloemen op kaart

Het is eigenlijk te simpel voor woorden. Kies je bloemetjes uit, pak een dik boek, klap open, stop aan twee zijden er keukenrol tussen, ook je bloemetjes en klap dicht. Laat een een week liggen en je gedroogde bloemtjes kan je gebruiken voor bijvoorbeeld een mooi kaartje!

Ik had de mijne al erg lang in de kast laten liggen dus die waren zeker droog genoeg ;).

Met mijn pas verworven aankopen van Stip en Bloem (een te leuke webshop waar ik echt niet te vaak moet kijken want dat is zooooo slecht voor mijn portemonnee, die er overigens ook vandaan komt zucht) kon ik me uitleven. Mijn gedroogde bloemetjes waren een super combi met mijn nieuwe stempels. Met mijn nieuwe enveloppenmal kon ik me eindelijk uitleven met die prachtige stapel papier en creëerde ik een gezellige, verjaardag enveloppe. Ook hierop kwamen de gedroogde bloemetjes terug.

 

Hoe ‘bloemig’ kan je verrast worden op je verjaardag!
Zoek je nog meer leuke ideetjes om kaartjes te maken? Kijk dan ook eens bij mijn andere blogberichten over kaarten, die zie je allemaal hier.

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close