TOP
Interieur Wonen

Geef je woonkamer een vintage touch

Veel mensen hebben een verkeerd beeld van een vintage interieur. Het is namelijk echt geen huis vol met oude troep. Integendeel! Je kunt elke ruimte een subtiele vintage touch geven. In dit artikel vertellen we hoe je dat doet.

Denk aan het kleurgebruik

De vintage stijl heeft een aantal kenmerkende kleuren. Denk aan verschillende tinten bruin, smaragdgroen, bordeaux rood en vergrijsd blauw. Deze kleuren kun je op allerlei manieren toepassen in je interieur. Geef de muur een nieuwe look, koop meubels in deze kleuren of gebruik het alleen voor de accessoires.

Kies voor een leren stoel of bank

Een grote leren bank of stoel past heel goed bij de vintage stijl. Vooral als het een bruine kleur heeft en een ‘gebruikte’ uitstraling. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een moderne variant. Bijvoorbeeld een zwarte leren stoel met een strak design. Het vintage element is dan iets minder opvallend, maar nog steeds aanwezig.

Koop een vintage vloerkleed

De vintage vloerkleden zijn super populair de laatste jaren. Je ziet het dan ook terug in veel woningen. Het past mooi bij een romantische sfeer, maar het staat ook geweldig bij een modern interieur. Het is vooral belangrijk om het juiste kleed te kiezen. Kijk welke grootte, welk materiaal en welke kleur het beste bij jouw stijl past. Je kunt vintage vloerkleden kopen met een versleten look of juist met frisse opvallende kleuren.

Mix vintage met jouw favoriete woonstijl

Een vintage touch past bij elke woonstijl. Kies dus een basis voor je interieur die je erg aanspreekt. Gebruik donkere kleuren en stoere materialen voor een industriële basis stijl. Voeg hier de vintage elementen aan toe voor een interessante touch. Dit is een geweldige combinatie! Wil je het geheel juist iets lichter laten lijken? Combineer het dan met een wit Scandinavisch interieur.

Wissel af met nieuw en oud

Voor een vintage interieur hoef je absoluut niet alleen maar echte vintage spullen te kopen. Dan zouden alle items namelijk minimaal 30 jaar oud moeten zijn. Je kunt ook allerlei spullen nieuw of tweedehands kopen. Het gaat vooral om de juiste uitstraling!

Voeg iets persoonlijks toe

Heb je een bijzonder erfstuk in de familie? Of een heel oud souvenir die een vintage look heeft? Dan kun je dit ook een mooie plek geven in je woonkamer. Dit zorgt voor een unieke en hele persoonlijke twist. En het is meteen een bijzonder verhaal om te vertellen aan iedereen die over de vloer komt.

Joanne Maalderink

Hi, ik ben Joanne! Een echte creatieveling die altijd op zoek is naar nieuwe inspiratie. Werkzaam als fashion stylist, model en blogger (onder andere op mijn eigen website www.makepeoplestare.nl). Ik ben gek op het creëren van mooie dingen in zowel beeld als tekst.

«

»

Close