TOP
Maandelijks geld besparen Zorg voor inzicht!
Praktisch

Maandelijks geld besparen? Zorg voor inzicht!

Hoewel het geluk dat een kind je geeft niet in geld is uit te drukken, is het wel belangrijk je financiën goed in de gaten te houden als je kinderen hebt. Voor een kind moet je namelijk een hoop extra uitgaven doen. Volgens het Nibud moet je rekening houden met (schrik niet) ongeveer 50.000 euro tot aan de twaalfde verjaardag. Om alle noodzakelijke (en oke, ook de wat minder noodzakelijke maar wel leuke) dingen te kunnen doen en kopen is een goed inzicht in je maandelijkse inkomsten en uitgaven nodig. Dit inzicht geeft je maandelijks ook nog eens de mogelijkheid te zien of je geld kunt besparen ergens op. Hieronder lees je hoe een huishoudboekje je dit inzicht kan geven.

Financieel overzicht houden

Steeds meer mensen zien het belang van een goede financiële huishouding in. Want zeg nou zelf: met al die automatische incasso’s die je moet afgeven (en die misschien onnodig lang doorlopen) en het gemak van een pinpas die je zomaar even ergens tegenaan houdt of inschuift verlies je al snel het overzicht. Dit kan op den duur vervelende consequenties hebben. Zeker nu ook de coronacrisis nog eens voor een onzekere financiële toekomst zorgt bij veel mensen. De oplossing? Het bijhouden van een huishoudboekje! Veel mensen zullen nu gelijk denken: dat is toch niet meer van deze tijd? Maar ook dit fenomeen is met zijn tijd meegegaan. Vergeet het bewaren van bonnetjes en al je aankopen in een schriftje noteren. Tegenwoordig kun je namelijk erg gemakkelijk gebruikmaken van een online huishoudboekje of huishoudboekje app, zoals bijvoorbeeld dat van Dyme.

Hoe werkt een online huishoudboekje?

De Dyme app kun je zien als het nieuwe huishoudboekje of het huishoudboekje van de toekomst. Een soort van versie 2.0. In het huishoudboekje kun je door koppelingen met banken zoals ING, ABN Amro, Rabobank, ASN, SNS, Regiobank, Triodos, en bunq gemakkelijk en snel je uitgaven en inkomsten categoriseren. Eerder was dat alleen het geval bij je inkomsten en vaste lasten en abonnementen. De Dyme app is echter vernieuwd, en geeft nu ook een veel beter inzicht in je variabele lasten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de boodschappen, je woning en kleding. Na het koppelen van je bankrekening deelt de slimme technologie je inkomsten en uitgaven automatisch in categorieën in. Mocht iets niet of niet goed herkend worden, dan kun je dit zelf invullen of aanpassen.

Besparen met behulp van een huishoudboekje

Sparen huishoudboekje

Het is niet alleen voor jezelf veel fijner om goed financieel overzicht te hebben. Het biedt ook nog eens de mogelijkheid eenvoudiger te zien of je ergens op kunt besparen. De Dyme app doet dit automatisch voor je. Zij onderhandelen namens jou bij bedrijven zoals energieleveranciers, telecomproviders, krantenuitgevers en autoverzekeraars. Zo wordt geprobeerd de prijs voor je naar beneden te krijgen, zonder het pakket inhoudelijk aan te passen. Want waarom zouden alleen nieuwe klanten korting krijgen en blijft loyaliteit onbeloond?

«

»

Close