TOP
DIY Home Made Koken Tuin

Geld besparen op je eten: leuk en lekker!

Een tijdje geleden verscheen er hier op Badschuim een blog over hoe je geld kunt besparen, zonder dat je op een houtje moet bijten. In deze blog vertelde ik hoe je in de supermarkt heerlijke producten kunt halen voor minder geld en hoe je slim koopjes kunt jagen. Heel handig dus: 5 handige tips om geld te besparen!
Nu bedacht ik me vandaag dat ik nog veel meer leuke tips heb, waar je vast  wel wat aan hebt. Alles ook weer om geld te besparen en dat nog op een leuke manier ook! Huh? Geld besparen op een leuke manier? Natuurlijk! Geld besparen hoeft helemaal geen vervelende klus te zijn en je hoeft er zeker niet minder lekker om te eten! Met deze super handige tips bespaar je je waardevolle geld en eet je écht binnen je budget! Lees dus maar mee, want hier wordt je blij van!

Brood bakken

In de supermarkt koop je maar zo brood voor meer dan één euro, soms zelfs meer dan twee euro! Dat is hartstikke zonde van je geld, want je kunt veel goedkoper (en stiekem ook veel lekkerder) brood in huis halen! Hoe dan? Investeer (tja, dat hoort er wel bij) in een goede broodbakmachine of als je dat echt niet zitten: een goed bakblik voor in de oven. Ik moet er wel bij zeggen: een broodbakmachine neemt je veel werk uit handen. Geen zere handen meer van het deeg kneden! Goed. Ben je zover? Dan hoef je alleen maar in de winkel pakjes broodbakmix te halen voor zo’n 65 cent (ja, dat lees je goed: 65 cent per brood!), die in je machine te doen met wat water en de machine aanzetten. Twee uur later is je heerlijk geurende, verse broodje klaar! En wat is er nu lekkerder dan vers, warm brood?
Als je voor een bakblik gaat, zul je het deeg zelf moeten kneden, voor het in de oven gaat, maar ook dan…op de lange termijn bespaar je flink wat geld! En dat op brood! 

Zelf groenten en fruit verbouwen

Een moestuin! Ja, echt! Je kunt bij een kweker hele goede zaadjes (of als je niet zoveel geduld hebt, plantjes) kopen om in je tuintje te zetten. En wat kost dat? per plantje (dus bijvoorbeeld, voor één bloemkool) 25 cent. Wat?! Ja, dat heb je tot nu toe dus al die tijd gemist! Groenten voor een prikkie! En lekker! Zoveel lekkerder dan uit de winkel. Alleen al omdat je het zelf verbouwt en elke dag ziet groeien. Daar wordt je blij van! Als je geen grond leeg hebt staan in je tuin, kun je ook kiezen voor een moestuin bak. Makkelijke Moestuin is een webshop die je heel makkelijk helpt aan alles wat je hiervoor nodig hebt. En ze hebben zelfs een app voor alle mensen zonder groene vingers, om je te vertellen hoe je elke dag in 5 minuten je moestuintje perfect bijhoudt! En er zijn verschillende soorten groenten en fruit die meerdere jaren staan, zodat je er heel lang plezier van hebt! Een frambozenplant of blauwe bes bijvoorbeeld, zullen in het eerste jaar weinig vrucht geven, maar de jaren erop kunnen ze flink vrucht dragen! Zo heb je ook nog eens goedkoop fruit voor een smoothie of fruitsalade! En hoe leuk ook om dit samen met de kinderen te doen? Lees hier maar eens: 6x waarom een moestuin leuk is!

Grote porties koken

Een laatste tip: kook niet een perfecte hoeveelheid voor één maaltijd, maar kook bijvoorbeeld de dubbele hoeveelheid. Spaghetti of macaroni bijvoorbeeld, erwtensoep, rode bieten…Als je de dubbele hoeveelheid kookt, kun je vóór het serveren de helft uit de pan halen en dat in vriesbakjes in de vriezer zetten. Zo heb je voor een dag dat jet het te druk hebt gehad om te koken, een snelle maaltijd op tafel en voorkom je dat je afhaalmaaltijden gaat halen. En zo bespaar je flink wat centen. Reken maar eens uit wat je bijvoorbeeld betaalt voor een frietje met een snack voor heel je gezin of een maaltijd bij de McDonalds! Ook voor chinees moet je aardig wat geld neerleggen. Dan ben je toch echt goedkoper uit als je die portie soep, stamppot of pasta uit de vriezer haalt. Plus…het is nog gezonder ook! 

Ik ben heel benieuwd of deze tips nieuw voor jullie zijn of dat jullie er al iets mee doen. En hoe bevalt het om zo geld te besparen? Houd je ook bij hoeveel geld het je scheelt? En word je er net zo blij van als ik? Laat het maar weten! 

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close