TOP
Gezondheid Hebbedingetjes Koken

Gemakkelijk en lekker eten met déze 4 apparaten!

Eten koken of bakken doe je in een pan. Toch? Tegenwoordig is dat helemaal niet meer zo normaal. Er zijn steeds meer gave apparaten waarmee je eten kunt bereiden. En dat is niet voor niets: met een aantal van deze apparaten wordt het eten gezonder, lekkerder of gezelliger klaargemaakt. Check deze 4 apparaten om lekker en gezond te eten.

1. Airfryer

De airfryer is een gezond alternatief voor de frituurpan. Frietjes, snacks en andere hapjes hoeven niet meer in een laag olie gebakken te worden. In plaats daarvan maak je ze ‘droog’ klaar met behulp van de airfryer. Daardoor kun je deze hapjes klaarmaken met wel 80-90% minder vet! Natuurlijk kies je voor de beste airfryer, want daarmee maak je de hapjes niet alleen snel en goed klaar, maar blijven ze ook heerlijk krokant. 

Airfryer

2. Gourmetstel

Het gourmetstel bestaat al heel lang. Toch blijft het een erg populair apparaat. Het maakt het eten niet sneller klaar dan wanneer je het in de pan zou doen. Maar het is wel super gezellig! Samen gourmetten kan op verschillende platen. Zo is er de steengrillplaat, de teppanyaki, het dinner 4 all en ga zo maar door. Bij Best Gekozen vind je uitleg over alle soorten gourmetstellen, zodat je voor jezelf kunt beslissen welke jij het leukst en handigst vindt. 

Gourmetstel

3. Slowcooker

Een slowcooker is eigenlijk een soort kleine oven, maar dan met een uitneembare pan. Je kunt ’s morgens alvast je eten in de pan leggen. Dat kan een gedeelte van een gerecht zijn, maar je kunt er ook een complete maaltijd in leggen. Vervolgens stel je de timer in. Je kunt gaan doen waar je zin in hebt en ‘s avonds staat er een heerlijke maaltijd op je te wachten! Doordat de slowcooker het eten heel langzaam gaart blijven alle vitamines bewaard. Zeker als je bewust bezig bent met eten is een slowcooker een echte aanwinst. 

Slowcooker

4. Rijst- en pastakoker

Een rijst- en pastakoker is ideaal om zowel rijstgerechten als pastagerechten altijd te laten slagen. Veel mensen hebben moeite om goede rijst te koken. De rijst is te plakkerig, te droog of zelfs compleet aangebrand. Met een rijstkoker heb je daar geen last meer van. Je doet er rijst of pasta met voldoende water in. Vervolgens zet je hem aan en het apparaat doet de rest. Ideaal, want zo heb je altijd een perfecte basis voor je gerechten. 

Rijstkoker

Gezond en lekker eten (ook met kids!) hoeft niet moeilijk te zijn. Deze 4 apparaten maak je in een handomdraai je maaltijden klaar. Een groot voordeel is dat ze je heel wat tijd besparen. Je hoeft niet meer telkens op te letten of het eten niet aanbrandt in de pan. Ideaal om op een handige manier gemakkelijk en lekker te kunnen eten. 

Judith

Mijn naam is Judith, flexibele tekstschrijver en thuiswerker. Daarmee combineer ik mijn werk met het zorgen voor onze stoere dochter Esther, een kleine boef! Ik ben dol op het schrijven van allerlei soorten teksten over de meest uiteenlopende onderwerpen. Dat houdt het werk uitdagend en creatief. Ik heb twee websites in beheer: www.mamasopinternet.nl en www.meer-weten-over-eten.nl. Daarmee kan ik werken aan mijn twee grootste passies, namelijk alles over mama-zijn en over lekker en gezond eten!

«

»

Close