TOP
Lekerrrrrrr

Gezonde pizza’s voor kinderen

Yes, het is weer vrijdag! De week zit er op en dat mag gevierd. Met pizza’s! Niets fijner dan op vrijdagavond met het gezin op de bank ploffen en een pizza te eten. Een pizza uit de diepvries is natuurlijk een hele makkelijke optie. Maar er bestaan ook opties die net wat gezonder zijn. Je maakt de pizza’s binnen een handomdraai en je werkt net even wat minder calorieën naar binnen. In plaats van de pizza’s zo de oven in schuiven, maak je er een momentje van om de pizza’s samen te maken. Win win!

Kant-en-klare verse bodem

Zelf pizza maken met een kant-en-klare bodem is net even wat gezonder dan een pizza uit de diepvries. Of het in de calorieën ook scheelt, dat durven we niet te zeggen. Wel weten we dat de ingrediënten die je er op legt allemaal vers zijn.

Tortillapizza

Een pizzabodem kun je zelf maken van tortilla’s! Neem een wrap, smeer deze in met tomatensaus en beleg het geheel met verse groenten en kaas. Tada! Je pizza daalt aanzienlijk in calorieën, maar let op: ze vullen minder dan een gewone pizza dus eet je er al snel meer.

Pitapizza

Net als van tortilla’s zijn pitabroodjes ook geschikt om kleine pizza’s mee te maken. Snijd de broodjes door het midden en grill ze even in de oven. Hierdoor worden de broodjes lekker krokant. Besmeren met verse tomatensaus en je bent klaar om zo aan tafel te gaan! Ook leuk: Beleg de pizza’s pas op tafel en schuif ze even in de oven. Kunnen jullie ondertussen een spelletje doen.

Bloemkoolpizza

Je moet er maar van houden, bloemkoolpizza. Je kunt de bodem kant-en-klaar kopen bij Albert Heijn of je maakt het gewoon zelf: een pizza bodem van bloemkool. Hier vind je het recept en vervolgens kun je de bodem beleggen zoals jij dat wilt. P.S.: Laat maar niet aan de kinderen horen dat dit bloemkool is…

Bietenpizza

Net als de bloemkoolpizza is een bietenpizza ook hip en gezond! Ook deze vind je in het versschap van de Albert Heijn, maar maak je ook gemakkelijk zelf. Je kunt een kant-en-klare pizzabodem ook beleggen met bieten. Lekker! Wanneer je een kant-en-klare pizzabodem neemt en deze in een wat hogere bakvorm legt, vervolgens belegd met verschillende groenten en een geklutst ei, maak je zo een hartige taart! Kaas erover en niemand weet dat je ongemerkt toch lekker veel groenten binnenkrijgt.

Wat voor pizza eet jij graag met de kinderen? Of ga je voor een participizza..?

Anne de Vries

Hi! Ik ben Anne en ik ben content creator voor Badschuim. Door mijn achtergrond als onderwijsassistent heb ik genoeg tips voor jou om creatief bezig te zijn met kinderen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close