TOP
DIY

Gezonde snacks voor kinderen

In de supermarkt vind je een ruim assortiment aan gezonde en ongezonde snacks voor kinderen. Vaak kun je zeggen dat hoe gekleurder de verpakking, hoe meer suiker het product bevat. Ook vind je vaak gezonde alternatieven in de winkel, maar hoe leuk is het om zelf even aan de slag te gaan? Deze snacks zijn perfect voor je kinderen en bevatten niet al te veel onnodige voedingsstoffen.

  • Appel met rozijnen en kaneel: heel simpel! Laat rozijnen even wellen. Doe dit door een klein handje rozijnen te laten weken in een bakje warm water. Snijd vervolgens een appel in partjes of in blokjes. Maak zelf de beslissing of je je appel eerst schilt of niet. Afhankelijk van de leeftijd en zelfstandigheid van je kind kun je het formaat van de stukjes appel bepalen. Bestrooi de appels met kaneel en schep de bak, inclusief gewelde rozijnen, even goed door.
  • Kiwi en avocadomousse: het ziet eruit als een bak groene smurrie. Maar het is ontzettend lekker! Neem een kiwi en een halve avocado en mix deze samen in een blender of hakmolen. Mix dit samen net zo lang, tot de kiwi en avocado goed gemengd zijn met elkaar. Je bent klaar! Deze mix bevat de vitaminen van de kiwi en de goede vetten van een avocado. Win-win!
  • Chocolade en avocadomousse: dit is hetzelfde receptje als de kiwi en avocadomousse, maar dan met chocolade. Vervang de kiwi door een theelepel cacaopoeder. Je kinderen denken dat ze een heerlijk toetje krijgen vol chocolade, maar in werkelijkheid mist de enorme suikerboost. Pas op dat je niet te veel cacaopoeder gebruikt, dit kan al snel voor een bittere smaak zorgen waar kinderen vaak niet al te dol op zijn.
  • Frozen yoghurt met vruchten: neem een heerlijke yoghurt naar keuze. Bijvoorbeeld magere kwark of roeryoghurt. Neem daarbij diepvriesfruit en gooi dit samen in de blender. Wanneer je lang genoeg blendt, ontstaat er vanzelf een substantie die op ijs lijkt. Heerlijk! Serveer dit ijs met vers fruit, ontzettend lekker! Je kunt dit ijs maken met diepvriesfruit, maar je kunt ook een banaan invriezen en deze gebruiken voor het ijs.
  • Bananenpannenkoeken: mix een ei met twee bananen goed door tot er geen klontjes meer te vinden zijn. Bak dit mengsel in een klein pannetje met een klein beetje bakboter of olijfolie en hoera, je pannenkoeken zijn klaar! Serveer de pannenkoeken met bijvoorbeeld blauwe bessen, een beetje honing of yoghurt. Een heerlijk receptje voor ontbijt of als lunch!
  • Fruitijsjes: die leuke ijsvormpjes? Die zijn perfect voor het maken van fruitijsjes. Snijd fruit in kleine stukjes en giet dit samen met water in een vormpje. Je kunt ook een beetje siroop toevoegen voor een extra lekkere smaak. Kies voor een gezonde versie wel voor siroop met 0% suiker of een light-variant wanneer je het ijsje ‘gezond’ wilt serveren. Zet de vormpjes in de vriezer en na een nacht slapen zijn de ijsjes klaar om opgegeten te worden.
  • Groente snackschaal: na bijna alleen maar over fruit geschreven te hebben, is een groente schaal de perfecte afsluiter. Snijd groente in lange reepjes. Fijne groente hiervoor zijn wortels, komkommer en paprika. Ook radijs is fijn voor dit recept, maar hoeft niet in reepjes. Server de groente met een schaaltje yoghurt met saladekruiden en een beetje water. Mix deze dressing goed door met een lepel en je groente snackschaal is helemaal af. Dat wordt smullen!

 

Welke snacks zijn favoriet bij jouw kinderen?

Anne de Vries

Hi! Ik ben Anne en ik ben content creator voor Badschuim. Door mijn achtergrond als onderwijsassistent heb ik genoeg tips voor jou om creatief bezig te zijn met kinderen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close