TOP
strakke kinderkamer gietvloer
Wonen

Uniek: een gietvloer in de kinderkamer

De kinderkamer is een plek in huis waar het een rommel mag zijn. Toch maakt die rommel het soms erg lastig om de ruimte toch schoon te houden van lagen stof en plekken vuil. Vind jij ook dat een kinderkamer vooral moet blijven waar het voor gemaakt is, namelijk om lekker in te spelen, maar zou je óók graag zien dat de kinderkamer het daglicht kan verdragen? Overweeg dan eens om een gietvloer aan te schaffen! Wat dat precies is en waarom het zo handig is, lees je hier!

Gietvloeren: wat is het?

Een gietvloer is een gladde vloer, gemaakt van epoxy of polyurethaan. De vloer is aangelegd in één geheel. Hierdoor heeft de vloer – in tegenstelling tot andere vloeren – geen voegen of naden. En dit maakt de vloer erg gemakkelijk te onderhouden. Dit doe je bijvoorbeeld door er met een (zachte) stofzuiger of doek overheen te gaan, of door het simpelweg te dweilen. En voor dat laatste heb je niet eens schoonmaakmiddel nodig! Een gietvloer gedijt immers het beste bij een zo zacht en neutraal mogelijke manier van schoonmaken. Het is daarom ook geen wonder dat operatiekamers al langer fan zijn van een gietvloer: ze zijn ontzettend praktisch en hygiënisch. Twee voordelen die zeker niet misstaan in een kinderkamer.

Een warm huis

Ondanks dat de gietvloer gemakkelijk te onderhouden is, doet het absoluut geen concessies op andere vlakken. Zo neem je – in tegenstelling tot een steriele werkplek – geen kille uitstraling in huis. Nee, een gietvloer past perfect in een warme gezinssituatie. Met de vele verschillende kleuren, stijlen en materialen waarin een gietvloer geleverd kan worden, is er namelijk altijd eentje die bij de sfeer van jouw inrichting past. Zo kun je uiteraard voor intens schoon wit gaan, maar zijn de gietvloeren ook leverbaar een regenboog aan kleuren en als afspiegeling van een ander materiaal, zoals beton.

Gietvloer in kinderkamer

Tijdloze kwaliteit

Omdat gietvloeren in één, vast stuk gegoten zijn, is de kwaliteit ervan ontzettend duurzaam. Vloeren slijten namelijk het snelste daar waar ze het eerst vuil of lucht vangen: in de naden en voegen. Aangezien de gietvloeren gemaakt zijn van scheur overbruggend materiaal, hoef je ook voor scheuren niet bang te zijn. Dit alles maakt de gietvloer ontzettend slijtvast en daarmee erg duurzaam. Ook als na jaren de kinderkamer geen kinderkamer meer is, kun je de vloer er dus gewoon in laten liggen. En niet alleen omdat het er nog mee door kan: de vloer is op veel verschillende manier in te richten en daarmee erg tijdloos. Er is nu dus nog maar één vraag die rest: voor welke gietvloer ga jij?

gietvloer kinderkamer

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close