TOP
Goede voornemens, doe jij er aan?
Thuis / Lifestyle

Goede voornemens, doe jij er aan?!

Ik niet, zo dat is duidelijk! Ik geloof er niet in, want ik geloof dat je op elk moment opnieuw kan beginnen met iets nieuws / goeds. Maar goed, het nieuwe jaar laat je geloven dat je het nu wel kan! Dus geef ik je graag een lijstje met wat je zeker al een keer HAD moeten doen en wat je nu NIET MEER kan uitstellen. Dus hierbij het lijstje: Geen ge-bullshit meer met uitstellen en gewoon ff doen ;). Een goed bedoeld advies.

Goede voornemens, hoe kom je er aan?

Op internet kwam ik het volgende tegen: ‘Voordat jij je goede voornemens bepaalt is het belangrijk te bedenken waar jij behoefte aan hebt. Wat wil jij nou echt? Waar wordt jij gelukkig van?‘ Goh, dat lijkt me nogal voor de hand liggend. Goede voornemens, zijn meestal iets wat je uit jezelf bedenkt en doet. Het is meestal een lijstje van wat je al HEEEEL lang hebt uitgesteld. Dus bijvoorbeeld dat lijnen, want je bent met de kerst nog ff helemaal los gegaan, want nu-kan-het-nog. Of bijvoorbeeld dat opruimen in huis, want in de kerstvakantie heb je zeeeeeeeen van tijd. Ja juist ja. Het is gewoon tijd om jezelf te motiveren en aan de slag te gaan. En als voor jou dat 1 januari is, GA ER DAN VOOR!!

Veel gemaakte fouten bij goede voornemens.

Maak geen ellendig lange waslijst! Hou het kort, haalbaar en reëel. Je wilt toch wel je doel halen, dus maak het dan ook haalbaar! Als je het moeilijk vindt om je aan je goede voornemens te houden, kies dan eerst één nieuw doel tegelijk en eentje die klein is (haalbaar). Dus dat opruimen, wat al een heerlijke en goede prestatie is, zet je boven aan je lijst. Als je dat dan hebt bereikt dan mag je een vreugde sprongetje doen, een glas wijn inschenken en genieten van de rest van je avond. Doel bereikt! HIGH FIVE!! Heb je er nog meer op je lijstje staan: ga door en met goede moed, niet geschoten is altijd mis en 1 voor 1. Zo, genoeg clichés benoemd, maar ze zijn wel waar.

Schrijf je goede voornemens op!

Maak een lijst(je) (DEEUUHHH), leg het weg en niet in het zicht (dat is alleen maar frustrerend). Elke keer als je een doel hebt bereikt mag je het wegstrepen, genieten van wat je hebt behaald en je GLORIE moment beleven! Ben je de lijst zat, verfrommel hem dan gewoon! Tja, het is maar een lijstje. Maar bedenk wel wat je er WEL van hebt gedaan!

Goede voornemens, starten niet alleen op 1 januari.

Tja, dat heb ik al eerder geschreven. Ik ben een vrouw van de lijstjes, het hele jaar door. Soms zijn ze haalbaar, soms ook niet, soms zijn er glorie momenten, soms diepe dalen, maar over het algemeen zijn ze praktisch! Dus mijn tip: begin NIET op 1 januari! Begin wanneer jij dat zelf wilt en ga er volledig voor. En hou ook in gedachte dat het je eigen lijstje is. Niemand die jou daar aan wil houden, alleen jezelf. De lat, die bepaal jij, toch?!?

ZO, genoeg ‘goede’ adviezen van mijn kant ;)! Heb jij er nog een paar?

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

3 COMMENTS
  • Ceciel
    8 jaar ago

    Dat is helemaal een goede reden Fleur! Daar zullen nog velen jaloers op zijn .

  • Annelies
    8 jaar ago

    Ik doe er ook niet aan, uit ervaring weet ik dat het leven zich niet op die manier laat plannen. Dus voornemens heb ik zoveel mogelijk opgegeven. En wat jij ook zegt, als je iets wil veranderen in je leven hoef je niet et wachten tot 1 januari.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close