TOP
Gezondheid Interieur

Groen om je heen: Waarom zijn planten gezond voor je?

De wereld om ons heen wordt steeds meer geautomatiseerd; we kunnen niet veel meer zonder telefoon, tablet, laptop. Zodra de internetverbinding uitvalt, ontstaat er paniek. Meer en meer groeien we in deze snelle, tijd van schermpjes, internet, Wi-Fi en elektrische apparaten. Het is niet meer weg te denken in ons dagelijks leven. Hartstikke handig, maar dat betekent ook dat we alsmaar verder weg stappen bij de bron, bij de natuur. Wist jij dat juist de natuur zo gezond voor ons is? Het is natuurlijk niet meer haalbaar om ons af te sluiten van de wereld waar we in leven, maar het is wel mogelijk om juist die gezonde aspecten van de natuur naar ons toe te brengen. Ik hoor je al vragen: “Waarom? Wat heb ik daaraan?” Lees maar mee en verbaas je over de functies van iets zo simpel als een plant!

Stress verminderen

Wat? Hoe dan? Hoe kan een simpele groene plant in je kamer nu zorgen dat je minder stress ervaart? Het is bijna niet te geloven, maar een groene omgeving doet echt iets met de last die je op je schouders voelt. Dit is ook uit onderzoek gebleven. Zelfs het kijken naar een foto met veel groene planten en bloemen kan dit effect al geven! Misschien ondervind jij wel veel stress op je werk. Ooit al eens nagedacht om een plant op je bureau te zetten? Geloof me: het ontspant. 

Plants make you happy

Echt! Om even door te gaan op het stress verminderen: dat betekent dus ook dat je gelukkiger bent! Wat bijzonder is een plant dan hè! Wat wonderlijk, zo’n stukje natuur. Maak maar eens een wandeling in het bos of in een park. Of ga eens zitten in het gras en kijk gewoon eens rustig om je heen. Wedden dat je je ontspannen en happy voelt, omringd door dat groen? 

Planten = gezond

Zonder grappen: het is wereldwijd bekend dat planten voor een gezondere leefomgeving zorgen. Hoe? Planten zuiveren lucht en zorgen voor schone lucht. Ze breken giftige stoffen af. In elk huis zijn er wel stoffen aanwezig, die niet gezond voor ons zijn. En planten zorgen er dus voor dat die stoffen uit de lucht gefilterd worden! Is dat geen reden om een berg planten aan te schaffen? Deze planten, onder andere, zijn hier super goed voor:

 • Graslelie
 • Epipremnum
 • Lepelplant
 • Aloë Vera
 • Hedera
 • Ficus Benjamin
 • Krulvaren
 • Dwergpalm
 • Vrouwentongen
 • Draceana
 • Rubberboom

Het is dus heel gezond en goed voor je om een beetje natuur in huis (of in je kantoor) te brengen! Planten zorgen ook voor een demping van geluid, waardoor je op je werk of thuis (kinderen kunnen nogal wat lawaai maken) minder snel afgeleid bent door geluiden om je heen. Maar hoe begin je nu aan een groene omgeving? Wat is handig en wat is overbodig? Elho weet precies wat je nodig hebt. Online vind je allerlei ideeën voor planten pracht in huis, op kantoor, in de tuin of als je geen tuin hebt: op je balkon! Maak jouw groene hoekje precies zoals jij het mooi vindt! Zorg ervoor dat het zicht alleen al voor ontspanning zorgt, een aanwinst voor de ruimte!
En ben je geen fan van bloemen? Geen idee welke planten je mooi vindt? Er is ook genoeg inspiratie te vinden om een tof moestuintje in mooie potten te beginnen! Dat is dus dubbel zo leuk, praktisch en gezond! Zaadjes om te zaaien of plantjes om te poten kun je online bestellen of bij een kwekerij vinden.

Wat past jou het meest?

 

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close