TOP
Handige oplossingen voor de grootste ergernissen als je de badkamer verbouwt
DIY Wonen

Handige oplossingen voor de grootste ergernissen als je de badkamer verbouwt

Badkamers gaan lang mee, maar hebben niet het eeuwige leven. Tegels kunnen verkalken, kitranden kunnen vies worden en wastafels kunnen scheuren of zelfs lekken. Wanneer het tijd is om de badkamer te verbouwen, kun je tegen allerlei problemen aanlopen waar je vooraf niet aan had gedacht. Om je volgende verbouwing soepel te laten verlopen, hebben we drie handige tips voor je.

Regel een mobiele douchecabine

Het verbouwen van de badkamer betekent dat je tijdelijk geen gebruik kunt maken van deze ruimte. Om te voorkomen dat je op je badslippers naar de buren moet of een week of langer in een hotel moet verblijven of bij familie, kun je nadenken over een mobiele douchecabine huren.

Je kunt zo’n mobiele douchecabine doorgaans voor ongeveer vijf weken bestellen en huren. Zolang de ondergrond vlak is, kan de cabine worden geplaatst, ongeacht of dit in de huiskamer, in het tuinhuisje of in de tuin zelf is.

Het enige wat je echt nodig hebt, is natuurlijk een wateraansluiting en stroom. Een handige plek voor je douchecabine is bijvoorbeeld in een serre, garage, bijkeuken of op de veranda. Een mobiele douchecabine heeft een ingebouwde boiler, dus ook het hebben van alleen een koude wateraansluiting is geen probleem.

Regel een mobiele douchecabine

Maak een goed badkamerplan

Een verbouwing van de badkamer is een goed moment om de ruimte opnieuw in te richten. Dat betekent ook dat je kunt nadenken over wat je wel en niet nodig hebt. Gebruik je nooit het bad? Misschien is het dan tijd om ruimte vrij te maken en deze te verwijderen.

Denk goed na over wat je precies waar gaat plaatsen. Maak desnoods samen met een erkend badkamerbedrijf of een architect een opzetje, want het kan soms lastig zijn voor bouwlieden om voor jou te bepalen hoeveel centimeter je het toilet van de wastafel wilt hebben. Een ondoordachte inrichting kan zorgen voor enorme teleurstellingen als de badkamer eenmaal is opgeleverd.

Kies accessoires en spullen die tegen een stootje kunnen

Het verbouwen van een badkamer heeft impact. Met een goed plan, een mobiele douchecabine en misschien een weekje vakantie kun je veel opvangen. Toch is het prettig als de volgende verbouwing nog lang op zich laat wachten. Maak je badkamer daarom naar je wens, maar wel robuust.

Vlakke afvoeren in de grond, zwarte kranen en andere moderne badkameroplossingen zijn erg mooi, maar niet altijd even praktisch. Denk goed na over de gebruikte materialen en oplossingen, en zorg ervoor dat je badkamer er ook over pakweg vijf jaar nog mooi uitziet.

«

»

Close