TOP
Kids Koken Lekerrrrrrr

Hapjes voor je kleine: praktisch, leuk en gezond!

Vanaf vier maanden kan je beginnen je kindje de eerste hapjes te geven. Banaan, peer, wortel, enzovoorts.
Elke dag kun je zo je kindje kennis laten maken met de verschillende smaken die er zijn. Fruit als tussendoortje in de ochtend en een groente in de avond, bijvoorbeeld. Voor een baby kan het even duren voordat een smaak geland is en lekker gevonden wordt. Daarom is het handig om je kindje één smaak meerdere keren achter elkaar te geven. Dan leert hij de smaak waarderen. Dat kan wel even duren: gemiddeld moet een baby een smaak tien keer proeven om het te herkennen en lekker te gaan vinden.

De hapjes worden steeds uitgebreider, naarmate je kleintje ouder wordt. Rijst, aardappels, stukjes kip en vis. Ik ging het steeds makkelijk doen: als wij rijst met broccoli en kip aten, kookte ik grote hoeveelheden en hield een deel achter om kleine porties te maken en in te vriezen. Pas daarna voegde ik zout en andere kruiden toe. Zo had ik dagelijks weer wat nieuwe porties eten voor onze kleine uk.

 

Heb je geen inspiratie voor hapjes? Hier zijn paar ideeën voor hapjes:
– Witlof met aardappel en ham
– Rijst met wortel en kip
– Rode bieten met aardappel en gehakt
– Pasta met tomaat en kaas
– Spinazie met aardappel en ei.
Wil je nog meer hapjes tips? Hier zijn 10 gezonde kinderhapjes!
Wij gaven meestal nog een toetje na: yoghurt met fruit. Ook daar kun je eindeloos in variëren. Je kunt verschillende soorten fruit combineren met de yoghurt of gewoon een smoothie maken met verkruimelde koek erdoorheen.

Tussendoortjes veranderen natuurlijk ook, naarmate je kind groter wordt. Je wilt het leuk houden, maar ook gezond, zo nu en dan! En als ze dan graag zelf hun hapje oppeuzelen, uit het vuistje, moet je creativiteit soms wel even voor de dag komen. Gezonde tussendoortjes zijn absoluut niet saai, je kunt er iets heel leuks van maken, zodat het elke dag een feestje voor je kleintje is! Wil je ideeën opdoen? Hier zijn 7 super leuke en gezonde tussendoortjes!

 

Wat ik erg lastig vond toen mijn uk zelf ging eten in plaats van gevoerd te worden, was dat het bordje bijna elke maaltijd wel op de grond viel. De katten waren er heel blij mee, ik iets minder. Uit enthousiasme wordt de broodmaaltijd over de vloer gegooid en de rode bieten vliegen door het huis. Hoe is dat nu te voorkomen?

 

Ik kwam op het idee om de HappyMat en HappyBowl van EZPZ aan te schaffen. Een placemat en bord of schaaltje in één. Super handig: je legt het op je tafel en het plakt er vanzelf aan vast. Zo voorkom je dat je kleintje zijn bord van tafel schuift als je even niet kijkt. Deze EZPZ producten zijn flexibel, kunnen in de afwasmachine en zijn duurzaam!
Super leuk dus als je je kleintje zelf laat eten! Zowel voor tussendoortjes als maaltijden: ideaal!

Laat je creativiteit maar zien en geniet van je smullende kindje!

 

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close