TOP
DIY Interieur Kids Praktisch

Hele toffe inspiratie voor de kinderkamer!

Bij het decoreren van een babykamer hoef je nog niet na te denken over handige en leuke manieren om je kindje ook in zijn kamer zoet te houden. Baby’s zijn namelijk nog zoet met een blokje of een knuffel. Maar naarmate je ukkie groter wordt, wil jij als mama soms even je handen vrij hebben om de was te vouwen of de badkamer te schrobben. Dan is het handig om de kinderkamer zó in te richten, dat het een feest is om er te spelen! Dat hoeft helemaal niet met bergen speelgoed. Hoe meer speelgoed, hoe minder makkelijk om te kiezen waar ze mee willen spelen. Dat resulteert vaak in verveling, omdat kiezen niet lukt. Maar er zijn hele toffe manieren om je kinderkamer een paradijsje te maken!

Magnetische verf

In een bouwmarkt (of online) kun je makkelijk potten magnetische verf halen. Hoe tof is dat? Want als je een muur daarmee verft, kun je er super leuke magneetjes op hangen. Leuke plaatjes bijvoorbeeld. Of hang de tekeningen van je kind op in zijn eigen kamer met behulp van leuke magneetjes. Houd je niet van de kleur van deze verf? Je kunt er ook overheen verven (of behangen). Dan is het nog stééds te gebruiken!
Je kind kan zo elke dag weer verandering brengen in de aankleding van zijn kamer. Tip: koop eens letter- en cijfer magneetjes. Zo kan je kleintje al spelend leren wat hij met cijfers en letters doen kan!

Schoolbordverf

Ook heel erg leuk: je kamer als een levensgroot schoolbord! Je kunt de muren er heel mooi mee verven. Zet even de creatieve knop om en maak er iets moois van: hoge, zwarte bergen, met een blauwe lucht erboven bijvoorbeeld! Of verf maar één muur of een gedeelte ervan. Bij elke speelgoedwinkel kun je wel krijtjes halen in verschillende kleuren. Lekker kleuren en tekenen dus. Nú mag het! Kladderen op de muren!
Tip: combineer deze verf met de magnetische verf! Dan heb je twee in één! Heel erg gaaf!

Glijbaan!

Heb je het wel eens gezien? Een kinderbed met een glijbaan eraan! Ik ben er fan van! Glijbanen blijven altijd in trek bij kinderen, dus wat is er dan leuker dan je eigen glijbaan in je slaapkamer? En hoe hoger het bed, hoe spannender de glijbaan. Dat is nog eens leuk opstaan, elke morgen!

Kleurplaten zover het oog reikt

Je hebt het vast al door: met de muren van de kinderkamer kun je heel veel leuke dingen doen! Er bestaan zelfs grote kleurplaten, speciaal voor op de muur, zodat je kindje uren plezier heeft met het inkleuren van de tekeningen op de muur. De creatie van je kind dus! Dat is nog eens gepersonaliseerd! Stiften en potloden in huis halen en het feest begint! Ook heel erg leuk om samen met vriendjes te doen! Er is genoeg ruimte om samen te kleuren.

Spelen met het bed

Je kunt van een kinderbed ook iets leuks maken. Het hoeft geen standaard bed te zijn! Zo zijn er heuse raceauto bedden, maar ook speelhuis bedden! Daar kan je kind zich uren vermaken met poppen of een eigen servies. Je kunt het zo gek maken als je wilt! Ook onder het bed, kun je van alles kwijt. Dozen speelgoed, of een handgemaakte (papa, ga maar eens aan de gang) uitschuifbare speeltafel om lekker Duplo te bouwen of treinrails aan te leggen!

Er is zoveel te bedenken om de kinderkamer een leuke speelruimte te maken! Wat spreekt jou aan? Wat wil jij zeker in de kinderkamer van jouw kleintje?

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close