TOP
eikels verven, eikels versieren, herfst decoratie tips
Easy Peasy DIY Herfst

Herfst decoratie idee: eikels versieren

Vandaag weer een herfst decoratie idee: eikels versieren met gezichtjes. Met een vrolijk likje verf en een fineliner maar je er schattige gezichtjes van. Leuk om zo neer te leggen, op te hangen of zelfs om er een ketting van te maken. Met dit DIY stappenplan maak jij ze thuis ook.

eikels verven, eikels versieren, herfst decoratie tips

Wat heb je nodig om eikels te versieren en om te toveren tot vrolijke gezichtjes:

  • Eikeltjes met hun hoedjes en het liefst nog met een steeltje;
  • Plakkaatverf en kwastje;
  • Fineliner zwart en rood;
  • Lijm;
  • Touwtjes en priem (als je er een ketting van wilt maken).

Zo ga je aan de slag om eikels te versieren met vrolijke gezichtjes:

Stap 1 – eikels versieren / verven: Verzamel een heleboel eikels, in allerlei soorten en maten. Het is handig als de hoedjes er nog aan zitten. Vind je ze los, dan lijm je ze er later op!

Stap 2 – eikels versieren / verven: Verf de eikeltjes met plakkaatverf. Zoek kleurtjes uit die jij mooi vindt, maar laat nog wel een paar eikeltjes ongeverfd. Na het verven laat je ze even drogen.

Stap 3 – eikels versieren / verven: Zat er geen dopje meer op je eikel, lijm ze er dan op als de eikeltjes droog zijn van de verf.

Let op: wil je een ketting van je eikeltjes maken, dan prik je er eerst 2 gaatjes in met een priem. Daarna haal je het touwtje er door en dan pas lijm je het hoedje op je eikeltje.

Stap 4 – eikels versieren / verven: Nu ga je de gezichtjes er op tekenen. Je start met de zwarte fineliner en brengt de oogjes en mond aan. Daarna pak je de rode fineliner en maak je wangetjes. Klaar!

Deze vrolijke gezichtjes zijn nu in huize Badschuim te vinden:

eikels verven, eikels versieren, herfst decoratie tips

eikels verven, eikels versieren, herfst decoratie tips

eikels verven, eikels versieren, herfst decoratie tips

Ze liggen super gezellig bij mijn versierde herfstbladeren (die ik de vorige keer maakte) en mijn vrolijke dennenappels!

eikels verven, eikels versieren, herfst decoratie tips

Wil je nog meer leuke herfst decoratie tips?! Klik dan eens door naar een blogbericht uit een vorige reeks: herfst poppetjes  of kijk terug hoe we de herfstbladeren op de foto versierde.

Easy Peasy DIY, simpele DIY, makkelijke DIY,

Dit is een Easy Peasy DIY , dat zijn do it yourselfs die je in een hand omdraai maakt! Op mijn Mamma & Kids lifestyle blog Badschuim vind je er nog veel meer. Klik maar eens door op Easy Peasy DIY en ontdek vele leuke!

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

1 COMMENT

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close