TOP
herfst knutselideeen Ite vinden op het creatief lifestyle blog Badschuim
Herfst Knutselideeën
Herfst Knutselideeën
Herfst Knutselideeën
DIY Herfst Kids

Herfst Knutselideeën

Het is zover: herfst! Zelf vind ik het een heerlijk seizoen, want de natuur geeft je dan zoveel knutselmaterialen! Een middagje struinen in het bos gaf ons een zak vol prachtige eikeltjes en bladeren. Hiermee kun je zoveel leuke dingen maken. Ik zette de leukste voor je op een rij. 

Herfst Knutselideeën 1: Bladeren wrijven tot een mooi schilderij!

Maak een schilderij samen met je vriendjes van de mooiste herfstbladeren. Je plakt ze op een groot vel. De bladeren plak je vast met de aderen omhoog (zodat ze straks goed hun patroon kunnen doordrukken). Daaroverheen leg je een nieuw vel papier. Dan begint de lol! Je gaat er met een wasco krijtje overheen wrijven en ziet vanzelf de contouren van de herfstbladeren verschijnen. Gebruik mooi herfstkleuren zoals geel, rood en bruin en er ontstaat een prachtig schilderij!

Herfst Knutselideeën 2: bladeren verven

Bladeren zelf hebben vaak de mooiste kleuren, maar je kan ze zelf nog mooier maken. Met een klein penseeltje en en beetje fantasie creëer je de leukste bladdiertjes! Deze werden gemaakt door Hazel Terry.

Herfst Knutselideeën 3: bladeren stempelen

Met herfstbladeren kun je ook heel leuk stempelen. Wanneer je jouw favoriete verfkleuren in een bakje doet, het herfstblad er op legt en daarna voorzichtig eruit haald en op een wit vel papier legt. Dan krijg je een prachtig stempel resultaat van jouw mooiste kleuren en de contouren van het blad.

Herfst Knutselideeën 4: bladeren uitsnijden

Met een scherp hobbymesje maak je al snel een leuke creatie van je herftsblad. Hier zie je hoe je simpele auto’s kan maken. Echter kun je natuurlijk uitsnijden wat jij leuk vind! Wanneer je, zoals op de foto, het steeltje er aan laat dan kun je er zelfs nog een mooie slinger van maken.

Herfst Knutselideeën 5: glitter bladeren

Wil jij je herfstbladeren echt laten sprankelen, dan doe je dat met lijm en glitter! In een handomdraai gemaakt en ontzettend mooi. Je kan ze gebruiken om je huis mee op te vrolijken, maar ook voor op een kaart of zelfs als extra decoratieverpakking.

Herfst Knutselideeën 6: herfstblader dieren

herfst knutselideeen dieren I creatief lifestyle blog Badschuim

herfst knutselideeen dieren 01 I creatief lifestyle blog Badschuim

Dit is wel 1 van mijn favorieten: de herfstblader dieren. Je creëert hiermee echt je eigen kunst door een aantal bladeren in een prachtig dier om te toveren.

Zoek je nog meer knutselplezier met herfstbladeren? Die kan je hier vinden. Er staan ideetjes op voor een herfstslinger, herfstblad magneetjes, een mooie bladerkrans, een herfstblad stempel en herfsthartjes.

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

2 COMMENTS

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close