TOP
Gezondheid

Het Coronavirus: Wat moeten we ermee?

Heel Nederland, ja zelfs heel de wereld is in de ban van het nieuws: Het Corona Virus verspreidt zich! Het maakt mensen bang, geeft paniek. Het drijft mensen zo ver dat er massaal handzeep, blikgroenten, soepblikken en mondkapjes worden ingeslagen. Je weet maar nooit! Straks zijn de winkels leeg en hebben wij niks in huis!
Winkels stoppen met het uitdelen van snoepjes bij de kassa en overal staan pompjes desinfectiemiddel. Scholen, kinderdagverblijven en rusthuizen sturen berichten via de media, dat men echt niet moet komen, als men ziek is. Iedereen houd de adem in. Krijg ik ook Corona?
Anderen lachen erom en vinden alle ophef maar onzin. Het is maar een griepvirus toch? Hoe erg kan het zijn? Deze mensen voelen er niks voor om voor een hoestje of snottebel thuis te blijven en gaan al helemaal niet alle winkels langs om te hamsteren. Word je ziek, dan word je ziek. Net als bij een normale griep, is hun standpunt. 

Wat is Corona eigenlijk?

Het Corona virus is een virus, waarbij je een infectie kunt krijgen aan de longen en luchtwegen. Dat kan betekenen dat je flink verkouden wordt, een gemeen hoestje krijgt en zelfs longontsteking kan op de loer liggen. Dat is niet iets waar je op zit te wachten, maar helaas is er ook niet heel veel tegen te doen. Je kunt ervoor zorgen dat je papieren zakdoekjes gebruikt en meteen na één keer weggooit. Nies en hoest daarnaast in je elleboog en was regelmatig je handen met zeep. Wel is het zo, dat als je al een lage weerstand hebt, je ook vatbaarder bent voor het virus. Het is dan ook een goed idee om ervoor te zorgen dat je gezond bent, genoeg vitaminen (Vooral C en D) binnenkrijgt en gezond eet!
En heel belangrijk (maar dat geldt natuurlijk eigenlijk altijd wel): was je handen na het niezen, hoesten en na elk toiletbezoek!

Wat moet je wel en niet eten/drinken?

Het is eigenlijk heel simpel: Alle onbewerkte producten, zoals fruit en groenten, zijn zeker goed om te eten. Water drinken is ook nooit weg. Houd er rekening mee dat suikers juist je weerstand verlagen. Datzelfde gebeurt ook door alcohol, waar dan ook best wat suikers in zitten. Het is dan ook verstandig om even wat te minderen met koek en snoep en daarvoor in de plaats een mandarijntje, druiven of gewoon lekker een komkommertje te eten. Dan houd je je vitaminen op peil. Plus…Je bent ook nog eens hartstikke gezond bezig! Twee vliegen in één klap!

Waarom moeten besmette mensen in quarantaine?

We hoorden het al, dat in Italië verschillende dorpen zijn afgesloten, om meer besmetting te voorkomen. Nu ook in Nederland, worden er (weliswaar kleinere) maatregelen getroffen. Het ziekenhuis in Gorinchem bijvoorbeeld, is nu gesloten voor nieuwe opnames en bezoek. Het personeel mag wel gewoon komen en gaan, maar wordt goed in de gaten gehouden, zodat eventuele besmettingen direct worden opgemerkt. Zij moeten zich dan ook steeds goed ontsmetten bij het binnenkomen en weggaan.
Door mensen in quarantaine te zetten, kunnen deze mensen afgesloten van anderen, uitzieken, zonder dat ze mensen om hen heen besmetten. Zo verklein je dus de verspreiding van het virus en dat geeft veel mensen ook enige geruststelling!

Wat denk jij van alle berichten over het Coronavirus? En hoe ga jij er mee om?

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close