TOP
Feest Kids

Het perfecte slaapfeestje!

Of het nu is omdat je kind jarig is of gewoon omdat het hartstikke leuk is om te doen in het weekend of tijdens een vakantie: van een slaapfeestje moet je  ook echt een feestje maken. Dat begint al bij de voorbereidingen natuurlijk en de uitnodigingen. Ga bijvoorbeeld samen aan de knutsel en maak de meest magische uitnodigingen die je maar kunt bedenken, vol mooie glitter en stickers, geschreven met gelpennen in alle kleuren van de regenboog. Op school kunnen ze uitgedeeld worden of je kunt ze opsturen. Bedenk wel even…als je activiteiten in petto hebt voor het feestje, moeten de feestgangers wel weten of ze nog speciale dingen moeten meenemen van thuis. Zwemkleding, bijvoorbeeld. Zet dat ook duidelijk op de uitnodiging. En dan is het zover! De dag is aangebroken, het feest kan beginnen. Hoe maak je het feest nu echt feestelijk? Wat kunnen de kinderen zelf doen en wat kan jij als ouder bijdragen en meehelpen?

Waar gaan ze slapen?

Het is aan jou om te bedenken hoe en waar het allemaal gaat gebeuren natuurlijk. Dus, papa, mama, waar gaat het feest plaatsvinden? Worden er matrassen en luchtbedden op zolder gelegd of slapen de kinderen in de tuin, in tenten, op de trampoline of in hangmatten? Is het lekker warm weer? Dan is het heel erg leuk om er een tuinfeestje van te maken. ‘s avonds lekker bij een kampvuurtje marshmallows roosteren, spookverhalen vertellen en dan lekker in de warme slaapzak kruipen, giechelend en kletsend de nacht door.

Een feestje is geen feestje zonder snacks

Hierboven werd het al genoemd: marshmallows. Dat is één van de snacks die natuurlijk aanwezig moet zijn op dit feest. Snoep en chips mogen ook niet ontbreken. En ben je in voor een beetje cateren? Dan kan pap of mam natuurlijk ook een keer het één en ander in de frituurpan gooien. Misschien is het ook wel een leuk idee om iedereen zelf wat mee te laten nemen, op de Amerikaanse stijl. Gegarandeerd dat er dan genoeg te snoepen valt! De één neemt koekjes mee, de ander zorgt voor sap en chips. Weer een ander neemt zakken snoep mee of chocola.

Zo gezellig, samen een filmpje kijken!

Als je een beamer hebt en een groot wit laken, kun je mooi een film afspelen op een groot ‘scherm’. Tegen de muur of tussen bomen bijvoorbeeld, kun je het laken spannen. Welke film willen de kinderen graag zien? Er is zoveel te vinden op Netflix alleen al, dat er vast iets bij zit waar iedereen blij mee is. En zeg nu zelf…wat is er leuker dan met je vrienden en vriendinnen een filmpje te kijken onder het genot van heel veel lekkers?

Spelletjes

Spelletjes zijn ook altijd geslaagd tijdens slaapfeestjes. Je kunt vragen of iedereen een spel meeneemt. Uno of Twister. Maar je kunt ook zelf aan de slag gaan en een heuse speurtocht opzetten, waar de kinderen zoeken naar een verborgen schat. Leid ze door de straten en laat ze samen puzzels oplossen. Zorg er wel voor dat je een oogje in het zeil houdt natuurlijk, helemaal als ze ‘s avonds in het donker op pad gaan!

Hoe zou jij een slaapfeestje organiseren?

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close