TOP
Herfst Winter

Het wordt weer kouder: 6 heerlijke dingen om te doen

Het weer is omgeslagen, het is heel wat kouder dan een week geleden. Het lijkt erop dat de herfst niet langer op zich laat wachten. We kunnen dus wel doei zeggen tegen bakken in de zon en alle fleurige, luchtige zomerjurkjes. We hebben een flinke periode van zonnig en warm weer gehad, dus het is nogal een omschakeling opeens. Maar dat betekent ook dat we weer knusse, gezellige dingen kunnen doen, die bij koud weer horen, want koud weer heeft ook voordelen! Lees je mee?

De kledingkast omgooien

Alle dunne jurkjes, shorts, hemdjes en T-shirts met korte mouwen kunnen weer naar de zolder, want het is nu al echt te fris voor die kleren. En als je dan toch bezig bent, kunnen de sandalen ook meteen opgeborgen worden. Het is tijd om warme leggings, dikke panty’s en maillots tevoorschijn te halen. Rokjes in warme kleuren, van dikke stof, jasjes, vesten en lange broeken. Vergeet je huispak niet, met dikke sokken, om ‘s avonds lekker warm op de bank te kruipen. En heb je het nog steeds niet behaaglijk warm? Fleece dekentjes to the rescue! 

De kachel aan!

Wat is het lang geleden dat het nodig was om in huis de kachel aan te doen! En wat is het een heerlijk gevoel als de radiatoren warmte uitstralen of als de houtkachel knispert. Dat is toch iets wat hoort bij koud, nat en donker weer. Dat maakt het gezellig in huis. Echt een voordeel aan de herfst dus!

Warme dranken

We kunnen nu ook de ijsjes inwisselen voor thee, koffie en warme chocolademelk. Nu mag het weer! IJs geeft zo’n ander gevoel dan een kop warme chocolade in je handen! Dus zodra jij je knus op de bank hebt geïnstalleerd, kun je heerlijk genieten van iets warms, terwijl buiten de temperatuur daalt. Daar heb jij geen last van! Oh, vergeet de glühwein niet! Hoe super gezellig en heerlijk warm is deze drank voor koude dagen zoals deze?Kaarsjes 

Kaarsjes!

Zo romantisch, kaarsjes aan! En nu de dagen steeds korter worden en het elke avond sneller donker is, is het heerlijk om zo’n sfeertje te creëren. Helemaal in de slaapkamer, is dat reuze gezellig! Lekker onder de dikke dekens en overal om je heen geurende kaarsjes. Genieten! Je slaapkamer heeft namelijk ook weer een make-over nodig, van zomer naar herfst en winter. Tijd om je slaapkamer klaar te maken voor het koude weer! 

Eindeloos boeken lezen

We kunnen nu niet langer elke avond tot laat buiten zitten, want dan bibberen we onze stoel uit. Maar hoe fantastisch is het om in een hoekje van de bank, met je warme huispak en sokken aan, je chocomelk in je hand stapels boeken te verslinden? Dat is toch ook zeker een activiteit voor als het koud weer is! Natuurlijk kun je in de zomer ook lezen, maar de sfeer van koud weer geeft er zo’n ander gevoel bij!

Badderen

Je krijgt nu ook weer dagen dat je tot op het bot verkleumd bent. Brrr! Dan is het heerlijk om een lange hete douche te nemen of gewoon de tijd te nemen voor een baddersessie. Een uurtje of misschien wel langer, gewoon ontspannen in bad. Een lekkere badolie of bruisbal in het water, de lampen uit (of gedempt) en kaarsjes aan: Dat is pas fijn!

Welke dingen doe jij graag als de temperatuur daalt? Waar zie jij naar uit?

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close