TOP
Hoe je nog langer geniet van de zomer
Tuin Zomer

Hoe je nog langer geniet van de zomer

De zomerse dagen glippen vaak te snel door onze vingers. Voor je het weet, worden de dagen weer wat frisser en korter. Maar met de juiste voorbereidingen kun je langer van die fijne zomeravonden genieten en de zon naar je eigen achtertuin halen.

Gezelligheid, check!

Wanneer de avondtemperaturen dalen, zit je nog steeds warm en comfortabel dankzij het dansende vuur. Ja, een buitenhaard is dé ideale oplossing voor iedereen die een langere zomerbeleving zoekt. De buitenhaard zorgt niet allen voor een aantrekkelijke warmte, maar ook een sfeer die doet denken aan zwoele vakantienachten. En dat gewoon thuis.  Misschien heb je niet het budget voor een exotische bestemming, maar met een beetje creativiteit tover je je tuin om tot een paradijsje waar je nooit meer weg wilt. 

Heerlijk chillen

Een buitenhaard is een goed begin, maar om echt te kunnen ontspannen heb je ook comfortabele meubels nodig. Een loungeset of een paar goede stoelen waar je je in kunt nestelen met een dekentje en een goed boek, maken het plaatje compleet. 

Lichtjes aan

Fijne verlichting is cruciaal om langer van je zomeravonden te genieten. Natuurlijk licht is prachtig, maar uiteindelijk wordt het donker, en dan wil je dat je tuin of terras nog steeds gezellig is. Sfeerverlichting, zoals tuinlampen en lichtslingers, geven net dat beetje extra waardoor je tuin verandert in een sprookjesachtige plek. Bovendien zijn er tegenwoordig veel energiezuinige opties die niet alleen vriendelijk zijn voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.

Overweeg ook kaarsen of zelfs een paar oude lantaarns om de hoekjes van je tuin zachtjes te verlichten. Dat is niet alleen romantisch, maar houdt ook de insecten op afstand. Als je echt helemaal los wilt gaan, kun je zelfs een paar solar lichten toevoegen die overdag opladen en ’s nachts je tuin verlichten. 

Als de zomer op zijn einde loopt

Als de zomer op zijn einde loopt

En als het straks te koud wordt, kun je binnen rekenen op je gashaard. Dankzij de moderne technologie en de veilige inbouw, blijft een gashaard inbouw net zo lang branden tot het weer aangenaam is om naar buiten te gaan. Met één druk op de knop geniet je van heerlijke warmte.  Zo hoef je geen tijd te verspillen aan het opnieuw aansteken van het vuur en kun je gewoon ontspannen en genieten. 

Met een beetje planning en creativiteit kun je je zomergevoel zelfs binnen verlengen, ongeacht het weer buiten. Creëer een gezellige plek in je huis waar je kunt ontspannen en je behaaglijk voelt. Met een goed boek in de ene hand en een warm drankje in de andere, kun je genieten van de gashaard die je woonkamer omhult in comfortabele warmte. Zo blijf je de zomerse sfeer vasthouden, ook als de temperaturen buiten dalen.

«

»

Close