TOP
Hoe zorg je dat je ’s zomers zo min mogelijk last hebt van insecten
Interieur Wonen Zomer

Hoe zorg je dat je ’s zomers zo min mogelijk last hebt van insecten?

Ze zitten nu eenmaal overal, dus je komt er niet helemaal onderuit: insecten. Toch zijn er zeker oplossingen te vinden om in de zomermaanden zo min mogelijk last te hebben van deze akelige beestjes. Of het nu wespen, muggen of spinnen zijn: wat kun je doen om de overlast te verminderen? Lees verder voor slimme tips!

Hor bij deuren en ramen

Je wilt uiteraard met name voorkomen dat er veel insecten ín je huis komen. Je zou de deuren en ramen daarom zoveel mogelijk dicht kunnen laten, maar eerlijk is eerlijk: dat is ook weer niet zo ideaal ’s zomers. Tegelijkertijd wil je de boel namelijk laten doorluchten! Een hor is daarom een perfecte uitkomst, die je zowel bij deuren als ramen kunt plaatsen. Ga op zoek naar het ideale type hor bij jouw woning. Heb je bijvoorbeeld een schuifpui aan de achterzijde van je huis? Kies dan een hordeur schuifpui, die je makkelijk open en dicht kunt schuiven dankzij de sluiting in het midden. Dit is een handige toevoeging aan de woning, om insecten te weren.

Slapen onder een klamboe

In de slaapkamer kun je voor extra bescherming zorgen door onder een klamboe te slapen. Belangrijk is het natuurlijk wel om de klamboe snel open en weer dicht te doen, zodat er niet alsnog insecten in terecht kunnen komen. Zowel voor kinderbedden als voor bedden voor volwassenen zijn er passende klamboes te vinden. Dankzij de gaatjes kan de lucht er gewoon in en uit, maar blijven insecten bij je uit de buurt als je gaat slapen.

Eten afschermen

Eten afschermen

Er zijn veel insecten die op etenswaren afkomen. Zorg daarom dat je alles goed afschermt. Laat bijvoorbeeld niets op het aanrecht of de eettafel rondslingeren. Ruim liever direct af, en haal een doekje over het aanrechtblad en de tafel. Restjes kun je afsluiten met bijvoorbeeld aluminiumfolie, of in de koelkast plaatsen.

Prullenbak goed sluiten

Ook de prullenbak is aantrekkelijk voor insecten. Let erop dat je de prullenbakken altijd goed afsluit, zowel de afvalbak binnenshuis als de container buitenshuis. Zo komen er geen geurtjes vrij waar de insecten op afkomen, en kunnen ze ook niet in de prullenbak terechtkomen.

Val maken buiten

Niet alleen binnenshuis, maar tevens buitenshuis is het prettig om insecten te kunnen weren. Zo kun je immers gewoon lekker buiten gaan zitten, zonder er steeds last van te hebben. Komen er wespen op je af als je in de tuin zit? Het is een idee om een val te maken met een zoete geur, denk aan wat limonade, waar de wespen in zullen vallen. Er zijn speciale wespenvangers te vinden, maar je kunt er ook zelf een maken van een plastic flesje.

Citronellakaars aansteken

Als laatst kun je proberen om ’s avonds een citronellakaars aan te steken als je buiten zit. Het werkt niet altijd even goed, maar mogelijk weer je hier toch wat insecten mee, die bij de geur wegblijven. En de kans is groot dat jij de citroengeur juist lekker vindt ruiken!

«

»

Close