TOP
Hoe zorg je goed voor een hond?
Huisdieren

Hoe zorg je goed voor een hond?

Als je een hond hebt, wil je een goed baasje zijn. Zorg uitstekend voor je huisdier! Er zijn een heleboel verschillende hondensoorten, waar je ook weer op een andere manier goed voor kunt zijn. Maar er zijn zeker algemene tips die we met je willen delen. Zó maak je jouw hond gelukkig!

Voldoende beweging

Honden zijn graag in beweging. De hele dag stilzitten in huis? Daar vinden veel honden maar weinig aan. Ga dus regelmatig naar buiten: je moet hier de tijd voor hebben. De meeste honden hebben minimaal drie wandelingen per dag nodig. Zorg tijdens die wandelingen ook voor voldoende uitdaging. Loop niet altijd hetzelfde rondje, maar wissel dit eens af. Misschien kun je af en toe naar een nieuw gebied gaan: hier is weer van alles te ontdekken! Hoe je er komt met je hond? Een hondenfietskar kopen is een idee, voor comfortabel vervoer van A naar B. Zeker als het lekker weer is, is het zo een feest om er eens wat verder op uit te trekken. Je moet hier dus wel een beetje ondernemend in willen zijn!

Rustplek voor de hond

Goed, beweging is dus essentieel. Maar daarnaast speelt rust toch ook een grote rol! Geef je hond een fijne plek om zich terug te kunnen trekken en te kunnen slapen. Een hondenhok is een goede keuze, omdat de hond hier lekker in kan kruipen. Hondenhokken zijn er zowel voor binnen als voor buiten. Ga voor een mooi houten hok bijvoorbeeld, of juist een stevig kunststof hok. Een ander idee? Dat is een bench of een mand. Let erop dat de rustplek groot genoeg is voor de hond. De hond moet er comfortabel op kunnen liggen en er het liefst ook een beetje in kunnen bewegen.

Aandacht en spelen

Honden zijn trouwe dieren. Dat betekent dus ook dat ze veel aandacht willen! Het kan per hondensoort uiteen liggen, maar besteed in ieder geval veel tijd met je hond. Laat het dier niet vereenzamen. Knuffel met je hond, praat tegen hem, speel met hem: de meeste honden vinden het allemaal leuk.

Aandacht en spelen

Hond trainen

Train je hond! Zeker jonge honden kun je nog veel bijbrengen, en dit is vaak ook wel nodig. Je wilt dat je hond luistert en dat je op hem kunt vertrouwen: daarom is trainen zo essentieel. Dat niet alleen! Het is ook goed voor de hond. Hij wordt zelfstandiger en krijgt meer zelfvertrouwen. Ook voorkom je gedragsproblemen. Volg daarom een professionele training, het liefst als de hond nog jong is.

Juiste voeding

Geef je hond de juiste voeding. Dit is afhankelijk van onder andere type hond, leeftijd en activiteit. Rauwe vleesvoeding vormt de basis, daarnaast is er onder andere gekookt hondenvoer, gevriesdroogde voeding en natvoer. Je wilt dat je hond alle belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgt! Dit vergroot namelijk de kans op een lang, gezond en gelukkig leven.

Gezondheid en verzorging

Let op de gezondheid van je hond. Je kunt bijvoorbeeld eens per jaar een gezondheidscontrole laten doen: voorkomen is beter dan genezen. Soms zijn er vaccinaties nodig, evenals ontworming of controle op vlooien. Tot slot hebben sommige honden vachtverzorging nodig: breng je hond regelmatig naar de hondentrimmer.

«

»

Close