TOP
Thuis / Lifestyle

Home sweet home.

Dit jaar kochten we een caravan en gingen daarmee ons eerste familie-kampeer-avontuur aan. Om alles eens goed uit te testen gingen we een proefweekje draaien vlakbij huis. We zochten een camping met voldoende vertier en op een steenworp afstand. Heel fijn voor als we iets belangrijks waren vergeten of als er hulptroepen nodig waren ;).

De caravan was, na een grondige schoonmaakbeurt en inpaksessie, klaar voor vertrek. De buren hielpen nog even met de spiegels en verlichting en we konden vertrekken. Wel 2 uur later dan gepland maar we waren er klaar voor. Tenminste…. 200 meter van huis af herinnerde ik me dat ik toch wel een cruciaal onderdeel was vergeten: mijn zonnebril. Draaien was moeilijk, vooral ook doordat het allemaal nog onwennig rijden was, dus parkeerde we snel even op de bushalte (helemaal verkeerd maar wel een tijdelijke oplossing) en sprintte ik op en neer naar huis. Geweldig begin haha. 
De rest van de reis en het opzetten van de voortent verliep vlotjes. Zonder al teveel gesteggel konden we in een heerlijk zonnetje alles klaar zetten. Aan het einde van de middag zaten we dan ook met een welverdiend wijntje ons resultaat te bekijken.
De opvolgende dag was het nog heerlijk zonnig weer en was het genieten tot dat …. de regen kwam. Regen 24 uur en 3 dagen lang! In het begin nog romantisch, met dat gezellige tikken op het dak en soms ook hilarisch door de stunten die je uithaalt om droog te blijven.  Maar na verloop van tijd niet leuk meer en tijd om het te ontvluchten. Wat was het heerlijk om dicht bij huis en geliefden te zitten. We vluchten naar droge oorden en konden heerlijk aan schuiven tijdens het avondeten. Wat een feest!
Maar dan moet je toch echt weer terug naar de camping, want je bent tenslotte op vakantie. Naarmate de regendagen lengen is alles vochtig en zakt ook de temperatuur. Het is koud, je kunt zelfs wolkjes blazen (OMG) en je vraagt je steeds vaker af waarom dat gestuntel in dat douchehokje zo geweldig was of dat legen van die wc tank. We waren er ook niet goed op voorbereid en waren onze laarzen en regenjassen vergeten. Tja, je denkt graag zonnig als je je voorbereid op de vakantie. Schoenen moesten voor de caravan kachel gedroogd worden en na een paar uurtjes had het ook succes.
Gelukkig kwam er na 3 dagen een einde aan de druppels. Precies goede timing want die dag gingen we naar huis. Konden we de tent nog droog inpakken en thuis lekker in de tuin gaan zitten ;).

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

1 COMMENT
  • Comment: Anoniem on 30 mei 2014

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close