Je eigen kleding online ontwerpen

eigen kleding ontwerpen

Wat is het toch een genot om je kind(eren) op te zien groeien! Je ziet ze voor het eerst rechtop zitten, de eerste stappen zetten en de eerste keer fietsen. Al die dingen moeten overigens wel nog een hoop keer herhaald worden voordat ze probleemloos gaan. Dat ‘opgroeien’ kun je ook heel letterlijk nemen. Ieder seizoen zijn ze alweer toe aan nieuwe kleding omdat de kleding van vorig jaar toch echt alweer te klein is geworden.

Niet zo’n zin om winkel na winkel in en uit te moeten om iets leuks te vinden? Bestel dan lekker vanuit je luie stoel thuis leuke kinderkleding. Niet alleen gemakkelijk, maar ook nog eens veel origineler omdat je de kleding zelf kunt ontwerpen. Zo kun je bijvoorbeeld een T-shirt zelf ontwerpen en draagt je zoontje of dochtertje dus echt unieke kleding.

Kinderkleding met afbeelding of tekst bedrukken

Kleuters vanaf drie jaar kunnen al een heel eigen wil hebben als het om kleding gaat. De kleding die mama voor ze pakt is altijd ‘stom’ en ze kunnen veel beter ‘zelluf kiezen!’. Door kleding voor je kinderen te ontwerpen die ze graag dragen, voorkom je die o zo vermoeiende discussie bij de kledingkast van ze ’s ochtends vroeg. Kleding met een design wat je samen met ze hebt gemaakt zullen ze waarschijnlijk zonder morren dragen. Populaire T-shirts met tekst zijn shirts waarop in vrolijke letters hun eigen naam staat, maar een afbeelding van hun lievelingsdier of een populair figuur uit een tekenfilmserie doen het ook altijd goed.

DIY met oude kleding

Sta je op het punt om kleding van jou of je kind(eren) aan een kledingzamelingsactie te doneren, omdat het niet meer past of omdat je er op uitgekeken bent? Natuurlijk kan het zijn dat je anderen er wel nog heel blij mee maakt, maar je kunt er ook lekker mee gaan knutselen. Maak van een oud T-shirt bijvoorbeeld een sjaal of haarband. Er een kattentent, hondenspeeltje, smartphonehoesje of onderzetters van maken zijn voorbeelden van nog meer ideeën.

Online kun je kinderkleding ontwerpen voor kinderen van alle leeftijden. Zelf voor de allerkleinsten is er al babykleding zoals rompertjes en babyshirts (en bijvoorbeeld ook knuffels of dekentjes) die je van een eigen bedrukking kunt laten voorzien. Voor wat oudere kinderen kun je zowel gewone sportkleding laten bedrukken. Niet alleen leuk voor je kinderen overigens, ook voor jezelf natuurlijk!

, ,

Maak je eigen kurkwand – een prikwand van kurk in je kamer

Maak je eigen kurkwand een prikbod van kurk

Doe je ook al mee aan de kurkrage. Helemaal terug van weg geweest en voortaan in je gehele interieur te vinden. Wij maakte er nu zelf een eigen wand mee! Een prikwand van kurk in je kamer om de leukste spulletjes aan op te hangen. En het is zo simpel om te maken: easy peasy! Dus kijk even mee en maak je eigen kurkwand.

Wat heb je nodig voor je eigen kurkwand:

 • Zelf klevend kurk, zoals bv te koop bij Wonen voor jou.
 • Twee potloden of pennen;
 • Een mooie wand waar je het kurk op kan hangen ;) .
 • Extra’s: leuke prikkers om alles aan je kurkwand op te hangen. Ik gebruikte een oud spelden doosje, lekker hip & retro.

Een zo maak je je eigen kurkwand:

Dit keer maakte ik er een leuk filmpje van, maar hier onder ook nog even het stappenplan:

Stap 1 – maak je eigen kurkwand: Zorg voor een schoon, droog, glad oppervlak. Leg van te voren je patroon op de vloer. Zo kan je bekijken of het op je wand past en weet je meteen welk patroon je wilt gaan leggen.

Stap 2 – maak je eigen kurkwand: Verwijder de folie aan de achterkant van het kurk en plak het op de wand. Wanneer je tussen de kurken onderdelen een gelijke ruimte wilt hebben kun je er een potlood tussen doen, alvorens je het opplakt. Hierdoor krijg je een mooi geometrisch geheel.

Let op: Vast is vast! Dus wanneer je op het kurk drukt is er ook geen ruimte meer om te schuiven. Je kunt het kurk wel weer verwijderen, maar dan raakt het beschadigd. Het is dus niet herbruikbaar.

Pimp je prikbord met je de schattigste kinderknutsels en tekeningen van je kids,  mooiste kaartjes, foto’s en ander leuks. Het is een aanwinst in je interieur en je kids vinden het vast ook erg leuk.

EASY PEASY DIY! Do it yourselfs die je in een hand omdraai maakt! Op mijn Mamma & Kids lifestyle blog Badschuim vind je er nog veel meer. Klik maar eens door op Easy Peasy DIY en ontdek vele leuke!

 

Tips voor het sparen voor je kinderen

spaarrekening kind

Het is natuurlijk super fijn wanneer je als ouders je kind kan financieel een steuntje in de rug kunt geven. Vooral wanneer je kind gaat studeren, een rijbewijs moet halen of voor het eerst op zichzelf gaat kan dit nodig zijn. Maar ja, natuurlijk is het dan wel fijn als je alvast wat geld opzij gelegd hebt hiervoor, want vaak ben je op het moment suprême niet direct in staat om grote bedragen te geven. Maar hoe de je dat eigenlijk: sparen voor je kinderen? Wij geven een aantal praktische tips!

1.      Sparen met een spaarvarken

Sparen met een spaarvarken werkt redelijk goed, zolang je hier consequent geld in doet. Sommige ouders vinden het bijvoorbeeld leuk om hun kleingeld regelmatig in het varken te doen. Vergeet niet om het geld op tijd naar de bank te brengen, want spaarvarkens zijn gemakkelijk te bestelen.

2. Sparen op een spaarrekening

Er zijn verscheidene kinder-rekeningen die je kunt openen. De rekeningen met de hoogste rente zijn rekeningen waarop het geld vaststaat tot de 18e verjaardag van het kind. Zodoende heeft helemaal niemand de mogelijkheid het geld er tussentijds vanaf te halen: ook jijzelf niet! Er zijn ook rekeningen waarbij het geld kort vaststaat en gewone spaarrekeningen waarbij het geld vrij opneembaar is. Bekijk ook eens de spaarrekening kind bij ING.

3. Beleggen

Beleggen is een gevaarlijke manier van sparen. Uit onderzoek blijkt het het veiligst om in een stabiel fonds te investeren. Je kunt ook kiezen om het geld in handen te geven van een collectieve belegger. Een ding dat je nooit moet doen: te vaak naar de beurs kijken en veel handelen. Daarbij verlies je namelijk het meeste geld!

4. Stel een doelbedrag op

Het sparen voor je kind werkt het beste als je een doelbedrag opstelt. Dit moet een realistisch doel zijn! Het is bijvoorbeeld voor de meeste ouders onhaalbaar om de volledige studie van hun kind te betalen. Maar je kunt wel stellen dat je een vast bedrag per maand aan je kind wilt geven tijdens zijn/haar studie. Stel dat je €100,- per maand wilt geven en een studie duurt 4 jaar, dan moet je €4.800,- sparen voordat je kind gaat studeren.

5. Bereken een maandbedrag

Aan de hand van het doelbedrag bereken je een vast maandbedrag dat je moet sparen om het te halen. Hier tel je vervolgens nog iets bij op, zodat je wat hoger uitkomt. Wil je bijvoorbeeld die €4.800,- halen en is je kind nu 2 jaar oud? Dan heb je nog 16 jaar, dus 192 maanden. Dat komt neer op een maandbedrag van €25,-. Zet dan een vaste maandelijkse overboeking aan van €30,- per maand, dan weet je zeker dat je ruim voldoende hebt gespaard als je kind het nodig heeft.

6. Overweeg of je dit verteld aan je kind

Sommige ouders vertellen aan hun kind dat er voor hen gespaard wordt, andere niet. De meningen zijn verdeeld en het is ook niet helemaal duidelijk wat het beste is. Vanuit de ouders geredeneerd kan het goed zijn om het niet te vertellen. Het is dan een leuke meevaller voor je kind als het wel is gelukt, maar als het niet is gelukt door omstandigheden is het tenminste geen teleurstelling.

7. Voed je kind financieel bewust op

Tegelijkertijd met sparen voor je kind, moet je je kind financieel bewust opvoeden. Leer je kind de waarde van geld – bijvoorbeeld door met klusjes wat te laten verdienen. Jongeren die al snel een bijbaan hebben en weten wat geld waard is, zijn meestal blijer met wat ze krijgen en gaan daar ook zuiniger mee om.

8. Belangrijk: laat het geld los

Het geld dat je spaart is voor je kind. Jij hebt daar vast een bepaald doel mee voor ogen, bijvoorbeeld een studie of het halen van een rijbewijs. Maar onthoudt dat het geld voor je kind is. Dus vanaf het moment dat jij het weggeeft, moet je het ook los kunnen laten. Je zult waarschijnlijk merken dat het geld ook weleens aan dingen wordt besteed die jij niet voor ogen had.

Sparen voor je kinderen is goed om te doen. Het geeft ze een betere start, zeker nu studenten alles op alles moeten zetten om zonder al te grote studieschuld te eindigen. Als jij je kind kunt helpen door het financieel te steunen is dat erg fijn. Andersom geldt niet dat je een vreselijk slechte ouder bent als het je niet is gelukt om te sparen. En onthoud: je hoeft niet alles voor je kinderen te betalen. Ze moeten ook zelfstandig worden en zelf hun financiën goed op orde kunnen krijgen.

,

Cactus Slinger – Cactus DIY waar je super vrolijk van wordt!

Cactus Slinger - Cactus DIY_000

Ben jij ook zo’n fan van cactussen?! Wij kunnen er geen genoeg van krijgen. Daarom maakte ik zelf nog een leuke cactus slinger. Want zo’n leukerd kan je overal ophangen. De cactus slinger deel ik graag met jullie met een gratis printable. Dus als jij hem ook te gek vindt, lees dan snel verder hoe jij hem thuis ook kan ophangen.

Cactus Slinger - Cactus DIY_00

Cactus slinger, dit heb je nodig:

 • Een printer met wit papier;
 • Een gekleurd vel wat je aan de a maar je mag natuurlijk achterkant kan plakken. Ik gebruikte een vrolijke gele kleur, maar je kunt natuurlijk kiezen wat je zelf mooi vindt.
 • Een schaar;
 • Plak;
 • Een rolletje touw;
 • Een naald of een perforator als je dat handiger vindt;
 • Deze te gekke download: Cactus slinger *

*De cactussen zijn ontworpen door Freepik.

Cactus slinger, in een hand om draai hangt hij in je eigen huis:

Stap 1 – maak je eigen cactus slinger: Download het bestand van de cactus slinger, sla het eerst op in je computer en ga het dan printen.

Cactus Slinger - Cactus DIY_01

Stap 2 – maak je eigen cactus slinger: Plak het gekleurde vel aan de achterkant. Zo zorg je ervoor dat je slinger wat steviger is en het papier niet gaat omkrullen.

Cactus Slinger - Cactus DIY_02

Cactus Slinger - Cactus DIY_03

Stap 3 – maak je eigen cactus slinger: Knip alles cactussen uit.

Cactus Slinger - Cactus DIY_04

Stap 4 – maak je eigen cactus slinger:  Leg de uitgeknipte cactussen op de volgorde zoals jij ze op slinger wilt hebben. Pak dan je naald en draad en haal ze door de bovenkant van de cactussen.

Alternatief van naald en draad: Gebruik een perforator en haal daarna het draad er doorheen.

Stap 5 – maak je eigen cactus slinger: Knoop de uiteindes van het slingertje vast, zodat het touw niet uitrafelt. Je slinger is klaar om op een mooi plaatsje te hangen.

Cactus Slinger - Cactus DIY_06

Cactus Slinger - Cactus DIY_05

Bij mij kreeg hij en leuk plekje bij de echte cactussen!

Cactus Slinger - Cactus DIY_07

Dit was een EASY PEASY DIY! Do it yourselfs die je in een hand omdraai maakt! Op mijn Mamma & Kids lifestyle blog Badschuim vind je er nog veel meer. Klik maar eens door op Easy Peasy DIY en ontdek vele leuke!

De leukste DIY apps!

DIY Apps

Het blijft altijd leuk om dingen zelf te maken: het geeft je een goed gevoel omdat je het helemaal zelf hebt gedaan. Daarom houdt Badschuim er zo van. Vaak zoeken we DIY projectjes op Youtube, Pinterest of op internet, maar wist je dat er nu ook verschillende apps bestaan? Deze apps zijn perfect voor kinderen in verschillende leeftijdscategorieën! En er zitten zelfs apps voor de moeders bij. Dus pak je iPhone of iPad erbij en download deze apps voor de leukste DIY-projecten.

Peppa Pig: activity maker

Voor de echte jonkies is er zelfs al een DIY-app. Deze app is ontwikkeld voor kinderen van 2 tot en met 5 jaar en het is ontwikkeld voor activiteiten binnens- en buitenshuis. Kies zelf een activiteit om te doen of laat je kindje er eentje kiezen. Maar heb altijd plezier met Peppa Pig!

DIY – nieuwe vaardigheden

Deze app is ontwikkeld voor kinderen van 9 tot 11 jaar. Je kunt er van alles op doen. Je kunt je eigen projecten delen met anderen, je kunt andere leren kennen met dezelfde hobby’s en reageer op projecten van je vrienden. Daarnaast kun je ook vaardigheden trainen, meer dan 80 zelfs! Ga jij leren hoe je zelf groenten kan verbouwen in je tuin, of word je modeontwerper of skater? Je kunt het allemaal leren op deze app. Download het gratis.

Foldify&lt

Foldify is er voor de kids van 9 jaar en ouder. Het werkt als een soort 3D printer. Upload je foto en krijg een model in 3D te zien. Dit model kun je uitprinten en vervolgens zelf in elkaar vouwen. Maak kunstwerken van jouw superhelden, of jouw tv-sterren en. Download Foldify voor 2,99.

En nu, speciaal voor de moeders!

Snapguide&lt

Snapguide! Dit is een heel veelzijdige app met allerlei projecten die je kunt gaan doen. Ontdek nieuwe recepten, do-it-yourself projecten, kleding en mode-ideeën, make-up hacks en van alles meer. Maak ook je eigen ‘guide’ om andere mensen te inspireren en verzamel zoveel mogelijk snaps!

Craftgawker

Craftgawker is er speciaal voor de creatieve moeder. Je kunt hier allerlei leuks vinden om zelf te knutselen: van sjaaltjes tot kaarsjes en van tafels tot potjes. Er is van alles te maken en er zijn tot 41.000 DIY projecten. Ga dus helemaal los met deze app en download het gratis op iOS.

Welke apps ga jij downloaden om nieuwe DIY projecten uit te voeren?

Afbeelding via Shutterstock.com.

Terracotta bloempotjes verven – pimp je bloempot DIY

Terracotta bloempotjes verven - pimp je bloempot DIY_10

Ben jij ook gek op plantjes maar vinden jou kids die bloempotten allemaal zo saai?! Pimp je bloempot dan eens met deze leuke DIY! Een simpel terracotta potje tover je met verf, schilderstape en een watervaste stift om tot iets heel gezelligs! En je kan ze ook nog eens samen met je kids maken, als je dat aan durft ;). Lees hier hoe eenvoudig het is om zelf te maken. 

Pimp je bloempot DIY, wat heb je nodig:

Terracotta bloempotjes verven - pimp je bloempot DIY_04

 • Terracotta bloempotjes (te koop bij Intratuin of bv action);
 • Verf & kwasten;
 • Schilderstape en kranten;
 • Waterdichte stift.

Pimp je bloempot DIY, zo doe je dat:

Stap 1 – pimp je bloempot: Leg alle spulletjes klaar. Zet de potjes op kranten, zodat je straks met het verven niet de tafel onder knoeit ;).

Stap 2 – pimp je bloempot: Wil je bloempotjes met strakke lijnen, plak dan de potjes af met een patroon. Doe gewoon wat leuks, niet te netjes.

Terracotta bloempotjes verven - pimp je bloempot DIY_05

Stap 3 – pimp je bloempot: Ga nu aan de slag met je verf. Een kloddertjes hier, een kloddertje daar ;). Nee serieus, breng meerdere lagen aan om het dekkend te krijgen. Laat daarna even goed drogen.

Terracotta bloempotjes verven - pimp je bloempot DIY_06

Terracotta bloempotjes verven - pimp je bloempot DIY_07

Stap 4 – pimp je bloempot: Zijn ze droog, trek dan de schilderstape er af. Dan krijg je dit effect.

Terracotta bloempotjes verven - pimp je bloempot DIY_08

Ik maakte ook een andere variant voor de gezichtjes. Hierbij maakte ik de bovenste rand goed en het onderste gedeelte wit. Zo kwam dat er uit te zien:

Terracotta bloempotjes verven - pimp je bloempot DIY_09

Als je ook voor de variant met de gezichtjes kiest dan is alleen stap nog nodig voor de finishing touch!

Stap 5 – pimp je bloempot: Pak je waterdichte stift en teken een gezichtje op het potje. Dan kan van alles zijn: van een snor tot een lachend en lief gezichtje. Maak wat jij leuk vindt. Geen inspiratie? Neem deze van mij dan over (of kijk eens op mijn Pinterest bord gezichtjes)

Terracotta bloempotjes verven - pimp je bloempot DIY_03

Je potjes zijn nu klaar. Nu nog een paar leuke plantjes:

Terracotta bloempotjes verven - pimp je bloempot DIY_02

Terracotta bloempotjes verven - pimp je bloempot DIY_01

Klaar, te leuk toch om thuis niet te hebben :)!

Dit was een EASY PEASY DIY! Do it yourselfs die je in een hand omdraai maakt! Op mijn Mamma & Kids lifestyle blog Badschuim vind je er nog veel meer. Klik maar eens door op Easy Peasy DIY en ontdek vele leuke!

,

Maak je eigen paashaas van een wc rol – knutselen voor Pasen

Knutselen Pasen

Wat zijn die paashaasjes toch schattig. Hoe leuk is het dan om ze zelf thuis te maken met je kids. Met een wc rolletje, wat stiften, plakoogjes en rietjes kom je al een heel eind en maak je deze lieverds. Dus check het stappenplan en tover de wc rolletjes paashazen ook in je huis. Zo is knutselen voor Pasen extra leuk!

Paashaas van een wc rol, dit heb je nodig:

 • Wc rolletjes;
 • Plak / wiebeloogjes,
 • Rietjes of chenille draad;
 • Pomponnetje;
 • Schaar;
 • Stiften.

Paashaas van een wc rol, zo maak je hem:

Stap 1 – paashaas van een wc rol: Laat je kids het wc rolletje een kleurtje geven met de stiften. Laat ze een lichtere kleur kiezen, want je maakt straks nog oortjes, oogjes en een mondje met stift en die kan je dan met een donkere kleur een accent geven.

Stap 2 – paashaas van een wc rol: Klaar met kleuren: deuk dan de bovenkant van het rolletje in zodat je oren maakt. Teken daarna de oren er op met stift.

Stap 3 – paashaas van een wc rol: Je gaat nu een gedeelte van het gezichtje maken. Plak de oogjes op het paashaasje. Daarna maak je daar onder een neusje met snorharen, een mondje en daaronder tandjes. Op zich is je paashaas nu al leuk, maar je gaat het nog leuker maken.

Stap 4 – paashaas van een wc rol: Pak je schaar en maak 2 gaatjes bij de snorharen. Steek daar het rietje door, zodat je grappige snorharen krijgt. Alternatief: gebruik chenille draad voor de snorharen. Je plakt ze er heel makkelijk op.

Stap 5 – paashaas van een wc rol: En nu de finishing touch: plak het pomponnetje op als staart. Je schattige paashaas is klaar!

Meneertje Badschuim en zijn vriendjes hadden hard gewerkt, want zij maakte dit schattige drietal:

Paashaas wc rol

Knutselen voor Pasen

Knutselen Pasen

Op zoek naar nog mee leuke paas knutsel tips? Scroll naar beneden voor gerelateerd blogberichten of klik direct door naar mijn verzamelpagina voor Pasen

Lego Star Wars review en winactie – Voor echte Lego fans die houden van lezen

Lego Star Wars boeken

Mijn favoriete uitgever Meis & Maas komt deze maand met 2 nieuwe, te gekke Lego Star Wars boeken op de markt: de moedige R2-D2 en Han Solo’s avonturen. De boeken zijn een spin off van de Star Wars films. Een aanwinst in de boekenkast voor alle Lego Star Wars fans. Wij mochten de boeken thuis doorlezen om ze aan jullie voor te stellen EN ik mag er twee weggeven! Een ouderwetse winactie dus. Lees meer

, , ,

DIY Weekmenu – Krijtstift DIY op fotolijstje

DIY Weekmenu - Krijtstift DIY op fotolijstje

In huize Badschuim maken we elke week een weekmenu voor het avondeten. Gewoon omdat het handig is met het boodschappen doen, maar ook omdat het ontzettend gezellig staat in de keuken! Ik maak namelijk ons DIY weekmenu met behulp van een krijtstift DIY op een fotolijstje. Het lijkt dat net of je een menubord uit een restaurant in je keuken hebt staan. Lees hier hoe je hem ook kan maken en je keuken een extra gezellig uiterlijk geeft.

Lees meer

, ,

Zelf vingerpoppetjes maken – vingerpopjes sjabloon

Zelf vingerpoppetjes maken - vingerpopjes sjabloon

Wat doe je als de regen met bakken uit de lucht komt en je kids je vervelen? Dan ga je zelf vingerpoppetjes maken :). Hiervoor maakte ik een simpel sjabloon waar de kids hun fantasie helemaal op los konden laten gaan. Je kan er van alles van maken: van monsters tot lieve feeën. Teken het er zelf op en jouw vingerpoppetje komt tot leven. 

Lees meer

DIY takken decoreren met masking tape – gastblog van Lucie

Decoratie takken met masking tape - Lente DIY
Als DIY blogger leer je via het wereld wijde web steeds vaker andere DIY liefhebbers kennen. Zo heb ik, alweer, 2 jaar geleden Lucie leren kennen. Een zeer creatieve dame die te gekke DIY’s maakt die leuk zijn voor jezelf maar ook vaak om samen met de kids te maken. Ik volg haar DIY’s dan ook graag. Ze schrijft vandaag een gastblog op Badschuim. Een te gekke DIY decoratie takken met masking tape. Een heerlijke lente DIY voor in huis.

Lees meer

, , ,

Paasei versieren voor je paasontbijt – paasversiering printen

Paasei versieren voor je paasontbijt - paasversiering printen

Hebben jullie de paaseitjes ook al in de winkels zien liggen?! De paashype is alweer in volle kracht van start gegaan. Ook hier in huize Badschuim is de paasversiering al opgehangen en zijn we aan het nadenken over allerlei leuke DIY’s voor Pasen. Zo ontwierp ik vrolijke paasei versiering voor je paasontbijt. Een gratis te downloaden printable die je na het uitknippen om je eitjes kan doen. Kijk maar eens hoe schattig dat er uit ziet.

Lees meer

,

Lente tafel – papieren tafelversiering met bloemen

lente tafel, tafeldecoreatie lente, tafeldecoratie bloemen

Ik heb de lente in mijn bol! Nou ja, niet echt, maar wel op mijn tafel! In huize badschuim is er een lente landschap gesignaleerd en wel op tafel. Voorzien van de vrolijkste bloemen: tulpen in allerlei kleuren en fantasie bloemen in het groene gras. Heel vrolijk, heel gezellig en gemaakt van papier. Een ontwerp wat ik zelf heb gemaakt, geprint, uitgeknipt en nu dus op tafel ligt. Dat kan ook bij jullie, want het sjabloon is gratis te downloaden. Kijk maar eens mee.

Lees meer

Bezoek de hipste webshops live tijdens het FGSE!

fgse 2017

Naar hartenlust shoppen bij geweldige webshops, je laten meevoeren door de relaxte sfeer en ondertussen genieten van bites & drinks bij hippe foodtrucks. Op 25 en 26 maart 2017 opent het Feel Good & Shop Event voor de derde keer haar deuren. Een pop-up shopwalhalla waar de feel good vibes je om de oren vliegen!  Vanaf 2015 ben ik trouwe bezoeker & blogger en ook dit jaar ben ik van de partij! Waarom?! Dat leg ik je hier uit (en dan kom jij zeker ook).

Lees meer

,

Oreo spinnen traktatie – Super enge spinnenkoekjes trakteren

Oreo spinnen traktatie - Super enge spinnenkoekjes trakteren

Wil je een keer een echte griezel traktatie voor je kind maken? Eentje die er leuk uit ziet maar ook makkelijk is om te maken? Maak dan spinnenkoekjes! Gemaakt van oreo koekjes, dropveters en smarties. Deze oreo spinnen traktatie is mooi, lekker en simpel om te maken. Hij hoort niet voor niets bij mijn reeks ‘Koekie eitje traktatie tips’! Dat zijn snelle maar leuke traktaties die iedereen kan maken. Dus niet teveel gedoe met een maximaal effect! 

Lees meer

,

Batman zaklamp diy – maak je eigen Bat signaal

Batman zaklamp diy - maak je eigen Bat signaal_07

Is jouw kind ook helemaal fan van Batman lego? Meneertje Badschuim ook! We maken de laatste tijd dan ook de leukste batman DIY’s en dit keer moest het Bat signaal in huis komen. Dus dat maakte we dan ook helemaal zelf. We hadden alleen papier, een schaar en een zaklamp nodig. En natuurlijk het batman logo. Daarvan maakte ik een te gekke printable waardoor je Easy Peasy je eigen Bat signaal maakt. Dus pas op, want als je deze DIY gemaakt hebt dan zal alle verlichting in huis voortaan uit moeten ;).

Lees meer

Dagje Legoland Discovery Centre Oberhausen – dagje uit voor echte legofans

Dagje Legolang Discovery Centre Oberhausen - dagje uit voor echte legofans

Sinds 10 februari is de nieuwe LEGO Batmanfilm in première. Een film waar wij halsreikend naar uit hebben gekeken en enorm van hebben genoten. Het Legoland Discovery Centre in het Duitse Oberhausen haakte op deze Batman rage in door van 10 februari tot 5 maart een Batman event te organiseren. Voor ons de uitgelezen kans om de held van meneertje Badschuim te ontmoeten en als echte Legofan naar dit blokjes walhalla af te reizen. Lees mee wat er allemaal voor echte Lego fans te beleven valt en wat wij er van vonden.

Lees meer

Mooie en unieke mama sieraden van Kaya

mama sieraden van Kaya

De meeste moeders kunnen hun kinderen vaak achter het behang plakken (ik ook!), maar gelukkig zijn dat altijd maar periodes. Soms duren ze lang, soms (gelukkig) kort. Kinderen: je kunt soms niet met ze maar al helemaal niet zonder ze! Je blijft dol op ze! Gelukkig laten ze ook af en toe aan jou zien dat je de liefste moeder bent. Een knuffel, zelf gemaakt bouwwerk (waarvan je stiekem denkt: wat is dat?) en een cadeautje met Moederdag of je verjaardag zijn heerlijke momenten. Voor dat cadeautje heb ik nu een ontzettend leuke webshop ontdekt: Kaya sieraden! De collectie van Kaya bestaat namelijk uit zilveren sieraden die met de hand gegraveerd worden met sierlijke schrijfletters. Mooi en persoonlijk. Je kan er je eigen, unieke mama sieraden bestellen. Erg leuk dus om kado te krijgen. Wij mochten een armbandje bestellen en ik laat je graag zien hoe mooi het is geworden.

Lees meer

Foto cadeau inspiratie – 10 ideeën voor een foto kado

foto cadeau inspiratie

Vakanties, school optredens, verjaardagen of een gezellig avondje met je vrienden: er worden altijd wel foto’s gemaakt. Om je herinneringen levend te houden kun je je vrienden, familie of jezelf een foto cadeau geven. In dit artikel vind je 10 ideeën voor een foto cadeau. Het zijn zowel DIY tips als tips waar je een leuk foto cadeau kan kopen. Heb je meteen een leuke bestemming voor jouw fotografie kunsten!

Lees meer

Broodtrommel berichtjes – Lunchbox ideeën maand februari

Broodtrommel berichtjes, broodtrommel briefjes, broodtrommelbriefjes, broodtrommel kaartjes, broodtrommel liefde

Het is alweer eind februari, dus tijd voor nieuwe lunchbox ideeën! Meneertje Badschuim gaat naar de Tussen Schoolse Opvang (TSO) en hierdoor maak ik voor hem de leukste lunchtrommels klaar. Deze lunchbox ideeën maak ik zelf op maandagmorgen, voor school, in nog geen 10 minuten klaar. Ze zijn niet moeilijk en echt door iedereen te maken (ook door papa’s). Ik omschrijf hoe je ze maakt, waar je de (Bento) accessoires kan kopen en hoe je ze stevig in de trommel stopt. Deze maand staan de broodtrommel berichtjes in de spotlight! Kijk (en smul) lekker mee.

Lees meer