TOP
Hotspots Antwerpen met retro tintje
Reizen The-Place-To-Be

Hotspots Antwerpen met retro tintje

Ik neem jullie graag mee naar de plekjes waar ik van genoten heb, dus mijn eigen hotspots in Antwerpen :). Denk hierbij aan logeren in retro stijl, vintage shoppen, strips levensgroot bezichtigen, Antwerpen van grote hoogte bekijken, lunchen op een unieke manier & plek en eten & drinken met smaak!

Hotspots Antwerpen – logeren bij Raphael Suites.

Raphael suites - Antwerpen hotspots met Retro Tintje Raphael suites - Antwerpen hotspots met Retro Tintje

Wij houden wel van een beetje luxe maar dan wel in steil. Zo kwamen we terecht bij Raphael suites. Een karakteristiek pand ingericht met 3 city flats in retro steil. Je krijgt hier het beste van twee werelden, namelijk een privé studio gecombineerd met een hotelservice (elke dag verse lakens, schone handdoeken, schoonmaak en luxe bad spulletjes). En het allerfijnste: midden in het centrum! Bekijk hier mijn filmpje van onze suite:

We bleven hier 2 nachten en hebben genoten. Een klein minpuntje: het is een oud pand, dus wel wat gehorig, Je kan je bovenburen horen lopen. Op zich geen probleem, vooral als je het bovenste appartement gaat huren ;).

Hotspots Antwerpen – vintage & retro shoppen in de Kloosterstraat

Wij vermeden een keer de commerciële winkelstraten en gingen op zoek naar retro, vintage, curiosa en trendy woon accessoires en meubels. We konden ons hart helemaal ophalen in de Kloosterstraat!

Hotspots Antwerpen met retro tintje

Hotspots Antwerpen met retro tintje

Op zoek naar een echt pareltje uit de jaren ’50, ’60, ’70 of ’80? Je kan ze vast en zeker in de Kloosterstraat vinden. Ben wel bereid om je een weg te banen door een hoop rommeltjes, oude spulletjes die je ook van je oma kent en allerlei ander gek spul. Er heerst in ieder geval een heerlijke, relaxte sfeer.

Hotspots Antwerpen met retro tintje Hotspots Antwerpen met retro tintje Hotspots Antwerpen met retro tintje

In deze straat ontdekte wij nog een winkeltje, waar er zeker geen twee van zijn! Zo’n winkeltje waar je al van de buitenkant kan zien: die is uniek! We hebben het over Chelsea Records. We liepen er binnen en werden overdonderd door het aantal vinyl platen en cd’s wat ze verkochten. Opgeborgen in kasten tot aan het plafond met papiertjes voorzien van letters als opbergsysteem. Zo heerlijk ouderwets. Een walhalla voor vinyl lovers, maar ook gewoon heel erg leuk om even de sfeer te proeven en een ouderwets cd’tje te kopen!

Hotspots Antwerpen met retro tintje Hotspots Antwerpen met retro tintje Hotspots Antwerpen met retro tintje Hotspots Antwerpen met retro tintje Hotspots Antwerpen met retro tintje

Hotspots Antwerpen – strips door de hele stad

Antwerpen is A typisch, je kan deze zin door de hele stad lezen en het voelt ook zo. Zeker als je bedenkt dat je een heuse stripmuren wandeling door de stad kan gaan maken. Ben je met je kids, dan kun je zo lekker bezig houden. Maar ook al heb je geen kids bij, dan is het zeker leuk om het zelf te bewonderen. De stripmuren zijn huizenhoog en vind je door de hele stad. Ze zijn dus goed te combineren met andere hotspots die je wilt zien. Wij kwamen er helaas te laat achter en zagen helaas maar 3 stripmuren, maar er zijn er maar liefst 10!

Hotspots Antwerpen met retro tintje

Hotspots Antwerpen met retro tintje Hotspots Antwerpen met retro tintje

Hotspots Antwerpen – lunchen bij Balls & Glory (in het Felix Pakhuis)

Wil je eens een wat anders met de lunch? Hou je van ballen (van gehakt)? Dan ziet je zeker goed bij Balls & Glory gevestigd in het Felix Pakhuis. Een zeer bijzonder maar simpel concept in een leuke omgeving. Eet een hand gedraaide gehaktbal met bijzondere, vloeibare vulling (zoals 3 soorten kaas, champignon truffel, spek, appel etc), kies je stoep, saus of salade erbij, neem er een lekkere huisgemaakte limonade of andere versnapering bij en geniet!

Hotspots Antwerpen met retro tintje

Hotspots Antwerpen met retro tintje

Hotspots Antwerpen met retro tintje

Hotspots Antwerpen met retro tintje

Hotspots Antwerpen met retro tintje

Dit heerlijke lunch tentje is gelegen in het Felix Pakhuis. Het Felix Pakhuis ligt in de havenbuurt ’t Eilandje. Met zicht op de jachthaven en het MAS waan je je een beetje in het buitenland. De locatie is op zijn zachtst gezegd origineel & authentiek. In dit historisch pand en voormalig pakhuis huist nu een deel van het stadsarchief van Antwerpen samen met een prachtige feestzaal en dito restaurant. Zeker mooi dus om even doorheen te lopen en de authentieke sfeer op te snuiven.

Hotspots Antwerpen met retro tintje

Hotspots Antwerpen met retro tintje

Hotspots Antwerpen met retro tintje

Hotspots Antwerpen met retro tintje

Hotspots Antwerpen met retro tintje

Hotspots Antwerpen – bekijk het eens van grote hoogte

Wil je de stad Antwerpen eens 360 zien?! Dan kun je terecht op het dakterras van het Museum Aan de Stroom (MAS). Een prachtig gebouw (gelegen ook op het Eilandje) gebaseerd op de oude pakhuizen in de haven. Ze noemen het met recht een wandelboulevard met metershoge glaspartijen die je met roltrappen naar 60 meter hoogte zal brengen. Op elke verdieping wacht er een nieuw verhaal over Antwerpen, de stroom, de haven en de wereld (in het museum zelf)! Maar als je het museum zelf niet bezoekt krijg je ook een stukje geschiedenis mee. Op de wanden van de roltrappen zijn prachtige, grote foto’s te zien met daarbij een stukje geschiedenis. En helemaal boven, op de 10e verdieping geniet je van een 360 graden panorama over de stad, de haven en de stroom.

Hotspots Antwerpen met retro tintje

Hotspots Antwerpen met retro tintje

Hotspots Antwerpen met retro tintje

Hotspots Antwerpen met retro tintje

Hotspots Antwerpen – Belgische biertjes & bijzonder hamburgers

Als je in Antwerpen bent dan wil je graag Belgische biertjes proeven en veel keus hebben! Bij De Groote Witte Arend  zit je dan zeker goed. Letterlijk en figuurlijk. Je kunt er namelijk velen Belgische biertjes drinken, zoals Grimbergen, Lachouffe, Liefmans, Duivelsbier, Delirium Nocturnum, Kempisch Vuur Tripel, etc. Je kunt het zo gek niet bedenken. Echter zit je er ook heerlijk rustig door de gezellige binnenplaats. Je waant je niet meer in het midden van de stad maar even op een lekker rustig terrasje. Echt bijkomen dus met een goede pint! En kun je niet kiezen of heb je wat advies nodig. Vraag dan hulp aan het aardige personeel!!

Hotspots Antwerpen met retro tintje

Hotspots Antwerpen met retro tintje

Wil je niet al te chique eten, maar wel lekker & snel?! Bezoek dan eens Ellis Gourmet Burger. Niet zomaar een hamburgertent, nee eentje die echt weten wat ze doen. De keuze is er reuze en de burgers worden met zorg klaar gemaakt. Voor ieder wat wils, want je kan kiezen uit vlees, vis en vegetarisch! Zelfs zonder het broodje heerlijk gemaakt en te voorzien van allerlei extra zij gerechten. We hebben er met smaak gegeten, zo kan een hamburger ook zijn. 

Hotspots Antwerpen met retro tintje

Dit waren mijn hotspots in Antwerpen. Wij hebben er genoten en ik hoop jou hiermee inspiratie te hebben gegeven voor een dag- of weekendtrip naar deze geweldige stad!

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close