TOP
DIY

Houten plankje met figuur van wol

Het jaar creatief beginnen doe je natuurlijk bij Badschuim! Om de tweede week van de kerstvakantie lekker creatief van start te laten gaan heb je maar een paar dingen nodig. Neem een houten plankje, flink wat spijkers, wat wol en je kunt zo aan de slag om een creatief werkje te maken! Ben je benieuwd hoe?

Wat heb je nodig?

 • Een houten plankje
 • Spijkers
 • Wol
 • Een hamer
 • Schuurpapier

Wat ga je doen?

 • Begin met het houten plankje. Zaag het eventueel op maat en schuur het daarna op zodat jij of je kinderen je niet meer open zullen halen aan eventuele splinters. De soort of kleur van het hout maakt niet uit. Het is leuk om te beginnen met een wat kleiner oppervlak. De grootte van je houten plankje bepaalt wel de grootte van je creatie.
 • Zoek vervolgens een figuur uit op de computer. Denk aan de omtrek van een land, een stad, een hartje, een ster of bedenk zelf iets leuks! Onze tips zijn: een bloem, een cactus, een sterretje, een hartje, de eerste letter van je naam, een vogel of de maan.
 • Print het figuur uit op het formaat dat je het op je houten plankje hebben wilt. Knip je figuur uit het vel zodat je alleen de omtrek nog hebt. Leg het papier op je houten plankje en plak het eventueel even vast met plakband. Vervolgens kun je met de spijkertjes de rand van je figuur gaan maken. Zorg dat het papier dus goed op zijn plek blijft liggen! Houd ongeveer een centimeter ruimte tussen alle spijkertjes.
 • De volgende stap is de wol! Je neemt je favoriete kleur wol en maak een klein knoopje aan een spijkertje. Vervolgens ga je eerst de rand omlijnen. Dit doe je door je wol langs het spijkertje te halen, er een rondje om te draaien met de wol. Vervolgens ga je naar het volgende spijkertje. Zo ga je helemaal rond.
 • Zodra je het volledige figuur hebt voorzien van een wollen randje, is het tijd voor het leuke werk! Bij de spijker waar je bent gebleven, span je een draadje naar de overkant. Daar draai je de wol nogmaals om het spijkertje heen. Vanaf de nieuwe spijker span je het draadje weer naar een andere hoek. Zo ga je door tot je alle draadjes hebt gehad.
 • Als je alle spijkertjes hebt gehad, ben je klaar. Je kunt zelf kiezen of je met veel of wat minder draadjes spant, kijk zelf iedere keer of het al mooi genoeg vindt. Belangrijk is om iedere keer een andere richting te kiezen, zodat het hele figuur wordt gevuld.
 • Om af te ronden maak je weer een klein knoopje rondom een spijkertje. Knip het touwtje kort af. Niet te dichtbij de knoop, dan heb je kans dat het knoopje losgaat! Nu is je ‘string art’ helemaal klaar! Je volgende kunstwerk zou je kunnen werken met meerdere kleuren of een groter patroon.

(bron afbeelding)

Anne de Vries

Hi! Ik ben Anne en ik ben content creator voor Badschuim. Door mijn achtergrond als onderwijsassistent heb ik genoeg tips voor jou om creatief bezig te zijn met kinderen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close