TOP
Tuin

Ideeen voor de voorjaarsvakantie

Hoera, het is alweer bijna vakantie! We gaan ons langzaam buigen naar de zomer en dat doen we door te genieten van een lekkere voorjaarsvakantie. Wellicht moeten de kinderen nog een beetje bijkomen van carnaval, maar voor de rest ga je een heerlijke week tegemoet. Ga je skiën? Dan ga je je hoogstwaarschijnlijk vermaken. Blijf je thuis? Dan komen deze tips vast en zeker goed van pas.

Tips voor in de voorjaarsvakantie

  • Start een nieuwe hobby samen met je kind. Het is altijd leuk om een activiteit te hebben waar jullie beiden veel plezier uit halen. Je bent samen lekker bezig en je spendeert tijd één op één met je kind.
  • Maak opruimmogelijkheden voor het speelgoed van je kind. Denk aan een dierentuin voor knuffels of een garage voor auto’s. Laatst deelden we de DIY’s hier op Badschuim, aan de slag dus!
  • Maak een Instagram-waardig bed in de vorm van een huis voor je kinderen. Hier vind je de bouwbeschrijving. Een middag werk en je maakt samen met je kind een fantastisch en uniek bed. Wie wil er nu niet in een klein huisje slapen? Als je dan toch bezig bent: pak gelijk de slaapkamer van de kinderen helemaal aan om lekker op te frissen.
  • Ga lekker naar buiten. Is de kinderboerderij al open? Een warme stroopwafel eten buiten is ook leuk. Misschien kan je wel een middag gaan schaatsen!
    ϖ Begin met handletteren. Zowel volwassenen als kinderen spenderen meer en meer uren achter de computer of tablet, een middag ‘offline’ lekker knutselen en tekenen is daardoor ontzettend waardevol. Bij Action vind je diverse boekjes om mee te oefenen en om inspiratie op te doen voor maar een paar euro.
  • Spreek een middag af met vriendjes of vriendinnetjes van je kind met wiens ouders jij het ook goed kan vinden. Bezoek een speeltuin, Ballorig of bijvoorbeeld Monkey Town. De kinderen even uitrazen, jullie gezellig kletsen.
  • Bezoek een museum! Denk aan Mini World in Rotterdam wanneer jullie gek zijn op treinen, bezoek Madurodam of ga een dagje cultuur snuiven in Amsterdam.
  • De bibliotheek is altijd een belevenis. Je hoeft niet meteen na het lenen van een boekje weg. Blijf even zitten, blader door boekjes en neem de leukste mee naar huis. Vaak kun je in of bij de bibliotheek wel wat eten. Denk bijvoorbeeld aan een tosti of een klein gebakje samen delen. Echt even gezellig eruit met je kinderen!

Hopelijk vond je in dit artikel genoeg inspiratie voor een dagje uit met kinderen. Heb je zin in de vakantie?

Anne de Vries

Hi! Ik ben Anne en ik ben content creator voor Badschuim. Door mijn achtergrond als onderwijsassistent heb ik genoeg tips voor jou om creatief bezig te zijn met kinderen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close