TOP
Iedereen kan tekenen!Met de 'Ik kan tekenen' doeboeken leer je het stap voor stap. Dat lijkt gemakkelijk & is het ook!Lees onze review van het vakantieboek!
Boeken DIY Om weg te geven

Ik kan tekenen – stap voor stap leren tekenen (boekreview + winactie).

Als klein kind tekende ik graag. Ik tekende van alles en nog wat en was er eigenlijk best goed in. In de loop der jaren ben ik echter het plezier vergeten wat je krijgt van tekenen. Veel te druk met andere dingen. Nu mijn kleine ventje helemaal fan is van de kleurpotloden en het papier, begint het bij mij ook weer te kriebelen. Ik wil weer tekenen, maar ben het wel een beetje verleerd. Dus ben ik het samen met mijn kleine ventje opnieuw gaan doen. Samen leren we stap voor stap tekenen! En ik moet je zeggen: ik kan tekenen! En wel dankzij het doeboek van Mieke Jenneskens.

Ik kan tekenen – wat is het voor doeboek?

Een teken boek voor jong en oud waarbij je stap voor stap leert tekenen. Zo simpel als het klinkt, is het ook. Door middel van een aantal stappen wordt er langzaam zichtbaar hoe een leuke illustratie is opgebouwd en hoe jij het dus ook kan gaan tekenen. Kijk maar eens:

Iedereen kan tekenen!Met de 'Ik kan tekenen' doeboeken leer je het stap voor stap. Dat lijkt gemakkelijk & is het ook!Lees onze review van het vakantieboek!

 

Wij mochten het vakantieboek uittesten en dat staat boordevol grappige vakantie clichés. Hierin ga je mensen, voorwerpen, gebouwen en voedsel leren tekenen dat typisch is voor een vakantieland. Van croissantjes, stokbroden en de Eiffeltoren in Frankrijk, tot de Big Ben en Double Decker bussen in Engeland, van onze typische tulpen, molens en fietsen uit ons eigen kikkerland Nederland, tot de gelato, pizza en gondoliere in Italië. Ze komen allemaal voorbij en jij leert ze met het ‘Ik kan tekenen Vakantieboek’ tekenen.

Iedereen kan tekenen!Met de 'Ik kan tekenen' doeboeken leer je het stap voor stap. Dat lijkt gemakkelijk & is het ook!Lees onze review van het vakantieboek!

Iedereen kan tekenen!Met de 'Ik kan tekenen' doeboeken leer je het stap voor stap. Dat lijkt gemakkelijk & is het ook!Lees onze review van het vakantieboek!

De ‘Ik kan tekenen’ boeken kun je online hier vinden en bestellen. Ik mag er zelfs eentje weg geven. Je leest er onderaan het artikel meer over. Kun jij niet wachten om de uitslag van de winactie en wil je al een ‘Ik kan tekenboek’ bestellen. Dat kan en wel met korting! Met de code BADSCHUIM krijg je van 20 april tot en met 24 april 15% korting op de verkoopprijs van € 9,95. Dat is nog eens leuk meegenomen en dan heb je het boek nog voor de mei vakantie in huis!

Leuk vakantie kado dus :). Alleen is de vraag nog voor wie? Voor jezelf of toch maar voor de kids, want het ‘Ik kan tekenen boek’ delen zal zeker moeilijk worden……

Ik kan tekenen – wat vonden wij er van?

We begonnen samen aan dit leuke experiment, echter kwamen we er al snel achter dat het voor mini meneertje Badschuim (5,5 jaar oud) toch nog een beetje te moeilijk was. Dus verzonnen we toch een leuke manier om samen plezier te hebben van dit doeboek. Ik maakte de tekening na en mini meneertje Badschuim kleurde het in. Zo hadden we samen plezier!!

Iedereen kan tekenen!Met de 'Ik kan tekenen' doeboeken leer je het stap voor stap. Dat lijkt gemakkelijk & is het ook!Lees onze review van het vakantieboek!

Iedereen kan tekenen!Met de 'Ik kan tekenen' doeboeken leer je het stap voor stap. Dat lijkt gemakkelijk & is het ook!Lees onze review van het vakantieboek!

Iedereen kan tekenen!Met de 'Ik kan tekenen' doeboeken leer je het stap voor stap. Dat lijkt gemakkelijk & is het ook!Lees onze review van het vakantieboek!

Ik vond het ontzettend leuk om te doen en wilde al graag verder om meer tekeningen te maken. Het is inderdaad simpel door de stap voor stap voorbeeldjes. Ik weer zeker dat wat oudere kinderen er ontzettend veel van kunnen leren. Maar zeg nou zelf, dit is echt voor alle leeftijden!! Ik kon er geen genoeg van krijgen en maakte dus ook nog een ‘mesjeutje koekepeertje’ ;)!

Iedereen kan tekenen!Met de 'Ik kan tekenen' doeboeken leer je het stap voor stap. Dat lijkt gemakkelijk & is het ook!Lees onze review van het vakantieboek!

Het lijkt me dus een ontzettend leuk boek om mee te nemen op vakantie. Leuk voor op de achterbank, in de bus, trein of het vliegtuig! Met dit doeboek heb je zeker een aantal uurtjes vermaak & plezier!

Ik kan tekenen – wie ontwierp dit leuke doeboek?

Iedereen kan tekenen!Met de 'Ik kan tekenen' doeboeken leer je het stap voor stap. Dat lijkt gemakkelijk & is het ook!Lees onze review van het vakantieboek!Ik ontdekte de ‘ik kan tekenen’ boeken van Mieke Jenneskens tijdens het Feel Good Shop Event in Veghel. Ze stond daar met haar mooie spulletjes in een leuke stand en met heel veel enthousiasme te vertellen over haar creaties. Want Mieke is een illustratrice van een klein ontwerpstudio genaamd Studio Stift. Ze maakt vrolijke, vooral kleurrijke ontwerpen waarmee ze een lach op gezichten hoopt te toveren! Wat bij mij zeker lukte! Ik was meteen een fan.

Ontwerpen van Studiostift tijdens het FGSE

Ontwerpen van Studiostift tijdens het FGSE

Mieke tekent graag en haalt haar inspiratie uit de dagelijkse dingen die ze meemaakt, die ze voelt en van de mensen om haar heen (zoals van haar 2 dochtertjes). Haar stijl is vrolijk, lief en eenvoudig, met een cirkel en een paar lijntjes kun je al veel duidelijk maken.

Ze maakt posters en wenskaarten en daarnaast ook tekenboeken waarmee kinderen (en grote mensen) stap voor stap kunnen leren tekenen. Ze vindt het mooi om  mensen te laten ontdekken welke creativiteit er in ze schuilt. Ontdek al haar producten via de webshop van Studio Stift!

Mieke wil haar creativiteit graag delen en doorgeven. Ze geeft daarom workshops en is ook vaak te vinden op creatieve markten.

Winactie van het ‘Ik kan tekenen – vakantieboek’ – gesloten

Dit boek is gewonnen door:

Kimberley.

Niet gewonnen of vergeten mee te doen? Er zijn regelmatig leuke winacties op mijn blog! Dus volg mij via de nieuwsbrief (in het menu te vinden of de linker zijbalk) of via mijn Facebook pagina om niets te missen.

Dit artikel bevat producten die mij toegestuurd zijn ter review. Meer uitleg hierover kan je hier lezen.

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

32 COMMENTS
 • Jantina Boedeltje
  11 maanden ago

  Is het boek nog ergens te krijgen :)

 • Anita te Gussinklo
  8 jaar ago

  Wat leuk dit boek.
  Ik zou wel een paard willen tekenen

 • Anna
  8 jaar ago

  Wat leuk zo’n creatief boek,ik zou wel een giraffe willen tekenen

 • Linda Smeets
  8 jaar ago

  Leuk om creatief bezig te zijn, zowel voor jong als oud. Ik doe graag mee voor onze kleine meid die dol is op kleuren en tekenen.
  Mij lijkt het leuk om wat verschillende dieren te kunnen tekenen.

 • bij mij zou het boek een dubbele functie kunnen hebben.. natuurlijk eerst voor mijn lieve zoon van 8 jaar die steeds creatiever aan t worden is en niks liever wil dan goed kunnen tekenen’
  daarnaast zou ik het boek ook regelmatig mee nemen naar de bso waar ik werk om met de kids lekker te kunnen tekeken..

 • Natasja SMit
  8 jaar ago

  Wat me het leukste lijkt is om samen met mijn zoontje te leren tekenen en wat we dan als eerste gaan tekenen misschien wel als die erin staat de koning…. we laten ons verrassen. Het samen leren tekenen ( want ook deze mama kan dat niet zo goed) dat vind ik het leukste aan dit boek :)

 • Marguerita
  8 jaar ago

  Ik doe mee voor Aislynn die graag haar lievelingsdier de giraf wil leren tekenen

 • Bianca
  8 jaar ago

  Wat leuk zeg! Ik doe graag mee.

 • Kimberley
  8 jaar ago

  Ik doe graag mee aan de actie. En niet voor mijzelf maar voor mijn klas. Die zijn dol op tekenen, maar omdat ik zelf niet heel erg goed ben in tekenen vind ik het lastig om hen dingen te leren op het gebied van tekenen.

  Dit boek zou mij dus enorm helpen om een heleboel leuke en leerzame tekenlessen te geven :)

 • bé vermeiren
  8 jaar ago

  Super! Ik doe mee voor mijn zoontje van 6 (ik zal wel een beetje helpen…als ik mag) <3

  • bé vermeiren
   8 jaar ago

   Oh ja het leukst lijken mij de diertjes, zoals het vosje!

 • Fleur
  8 jaar ago

  Leuk! Mijn oudste dochter tekent heel erg graag. Ze zou het erg leuk vinden om met dit doe boek op vakantie te gaan

 • jan uffels
  8 jaar ago

  cadeau voor de kleinkinderen

 • Aniek
  8 jaar ago

  Mijn dochter wil graag echte bomen leren tekenen

 • corinne de graaf
  8 jaar ago

  Ik doe graag mee voor mijn dochter van 9.Tekent graag heeft ook meer talent als ik. Stiekem doe ik ook voor mijzelf mee!

 • instabeautylovers
  8 jaar ago

  Leuke actie ik doe graag mee ! Mijn dochtertje zou graag een prinses willen leren tekenen

 • Sabrina
  8 jaar ago

  Ik doe graag mee. Ik las dat je de Eiffeltoren kan leren tekenen en pizza. Dat lijkt me wel leuk om te leren tekenen. Maar alles is leuk om te leren tekenen. Ik mis vaak inspiratie dus dit is heel erg leuk.

 • Ditty Dirks
  8 jaar ago

  Mijn drie neefjes zullen dit graag gebruiken om te leren tekenen

 • will
  8 jaar ago

  Van harte gefeliciteerd met de leuke nieuwe website, het ziet er gezellig uit en het Logo is ook erg grappig.

 • Anneliese de Waal
  8 jaar ago

  Heel erg leuk voor de kinderen, ik doe graag voor ze mee.
  Ziet er erg leuk uit !! :)

  Groetjes Anneliese

 • carina
  8 jaar ago

  Dit is nog eens een leuk iets, ik zou graag beter willen leren tekenen, zodat ik het mijn zoontje uiteindelijk ook kan leren. Als je ziet hoe ik mensen en bomen tekenen dat zie je dat er nog flink wat werk aan de winkel is. Haha.

 • will
  8 jaar ago

  Dat is leuk, samen met mijn kleinkinderen aan het tekenen te gaan.
  Ze tekenen allemaal graag, dus dat wordt heel gezellig.
  Meestal tekenen ze opa en oma, alleen wij lijken er niet veel op.
  Met dit leerboek kunnen ze gezichtjes leren tekenen, zó leuk.
  Dan lijken wij misschien nog eens op ons zelf.
  Ik teken gezellig met hen mee.

  • will
   8 jaar ago

   Om privéredenen heb ik geen Facebook meer, maar volg je wel op Bloglovin.

   • Ceciel
    8 jaar ago

    Dankjewel oma Will! Erg leuk om te lezen.

 • anita kempenaers
  8 jaar ago

  zou leuk zijn voor mijn kleinzoon, tekent heel graag en veel , zal wel blij zijn met dit boek

 • harry brants
  8 jaar ago

  mijn kleinzoon gaat naar de tekenschool dus hij zal we blij zijn met dit boek, tekent allerlei stof

 • leuk! ik ben iig zeer benieuwd voor 5 jarige dochter elise hoe ze het vindt! liefs melissa (melissamaas@hotmail.com)

 • Gea van der Hoff
  8 jaar ago

  Tof! ik heb 2 zonen die elke avond voor ze slapen gaan, altijd tekenen, ze zijn er goed in. Vroeger wilde ik met het vak tekenen verder gaan, helaas ik was de enigste leerling die koos voor dat extra vak en dus ging dat niet door. Met dit boek kun je vast tips krijgen hoe je nog preciezer te werk kunt gaan met een gezicht van mens en dier, vooral de ogen.
  Ik zie er naar uit om met de kids aan de slag te gaan!

 • Lise van Nunspeet
  8 jaar ago

  Ik wil graag de verschillende gezichtjes leren tekenen. Day kan ik voor mijn meisjes allemaal leuke poppetjes maken.

 • Chantal Biljard
  8 jaar ago

  Hoi hoi, ik doe graag mee voor mijn 6 jarige dochter Faye die zo graag zelf alles tekent. Lijkt me een superboek voor de vakantie.

 • Joanie
  8 jaar ago

  Ik wil graag leren tekenen! Eigenlijk maakt het niet eens zoveel uit wat ik leer want ik moet bij het begin beginnen. Pictionary is bij ons dramatisch want mama bakt er werkelijk niets van! Het liefst toch teken ik poppetjes, daar kun je alle kanten mee uit.

 • Inge
  8 jaar ago

  Ik wil graag meedoen met actie. Toen ik klein was was ik al jaloers dat anderen zo’n mooie dingen konden tekenen. Blijkbaar was ik beter in andere dingen dan tekenen. Misschien kan ik het nu, nu ik zelf kleine kinderen heb, nog leren überhaupt iets te kunnen tekenen. Dus tsja wat ik wil leren tekenen. ….. het maakt me niet uit, als ik maar iets kan tekenen dat er leuk uit ziet!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close