TOP
ik vind jou stom
Thuis / Lifestyle

Ik vind jou stom!

ik vind jou stomJa hoor, we zijn in de ‘ik vind jou stom’ fase aangekomen. Dagelijks krijg ik van mijn zoontje te horen waarom ik stom ben. Soms om de raarste, grappigste en oneerlijkste redenen. Ik maakte er een leuk lijstje van. Dus lees, lach, geniet mee om de 5 redenen waarom ik stom ben!

1) Ik vind jou stom, want ik krijg geen snoep!

Tjaa, deze reden hoor ik wel 3 4 5 7 10 x op een dag. Meneertje is gek van snoepjes en wil liever snoepen dan gewoon eten (hier schreef ik er al eerder over). Dat begint al bij het opstaan. Ik wil geen boterham, ik wil snoep! Alles wat hij voorheen lekker vond is nu vies, alleen snoep is nog lekker. Dus als hij het niet krijgt is steevast het antwoord: ‘ik vind jou stom’!

2) Ik vind jou stom, want ik mag geen tv kijken!

Natuurlijk mag mijn zoontje wel tv kijken, maar niet de hele dag! Op zaterdag en zondag is hij het liefst aan zijn favoriete programma’s aan de buis gekluisterd. Dat vind ik niet goed, buiten is nog zoveel te beleven en leuks te doen. Frisse lucht is goed voor je. Dat kreeg ik vroeger ook te horen en dat vind ik nu nog steeds. Van bepaalde tv programma’s kun je best wel iets leren maar teveel kijken kan ook vierkante ogen veroorzaken (ook dat is er eentje van vroeger).

3) Ik vind jou stom, want ik moet mijn bord leeg eten!

Dat is een uitspraak van ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds. Niet allemaal tegelijk maar net wanneer meneertje het eten niet lekker genoeg vindt. Met andere woorden, wanneer hij geen 3 P’s (=pasta, pizza of soep) krijgt en ook dat is nog niet eens een zeker gegeven. Want ook dat kan nog wel eens niet lekker zijn. Het is maar net hoe zijn pet staat!

4) Ik vind jou stom, want jij doet niet wat ik wil!

Soms is het ook nooit goed. Doe je enorm je best om de leukste spelletjes, speeldates, entertainment te regelen, is het niet naar de zin! Niet op de goede manier, niet de goede spulletjes, niet de goede vriendjes, AHHHH. Dan denk ik ook wel eens: ik vind jou stom!

5) Ik vind jou stom, want ik mag helemaal niets van jou!

Haha, dit is de grappigste want eigenlijk slaat die helemaal nergens op. Deze komt naar voren als er een hele goede reden is waarom hij iets niet mag, maar wanneer hij het er gewoon niet mee eens is en in een dwarse bui is. Volgens mij gebruikte ik deze vroeger ook ;).

Ik vraag me af of we hier nog uit gaan komen, want ik heb deze fase af en toe ook nog ;)! Soms antwoord ik ook weleens met ‘Nou en’, al bedenk ik me nu dat dit ook niet zo slim is. Krijgen we die antwoorden ook nog!

Zijn er moeders, papa’s, oma’s, opa’s, oppassers die de zin ‘ik vind jou stom‘ ook vaak naar hun hoofd geslingerd krijgen? Laat het me weten, ik lees graag wat jullie mee maken.

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

4 COMMENTS
 • TRINITY B
  9 jaar ago

  Alas, it seems that children are children, no matter where they live since I’m well familiar with the “you’re stupid” phrase. At my house I mostly hear “you just don’t understand me” which is a favorite of my eleven year old. She probably thinks I’m stupid too truth be told. hahaha They say it gets better with time, so we shall see.

  • Ceciel
   9 jaar ago
   AUTHOR

   Hi Trinity, thanks for reading my blog and sharing your story. So funny to hear that it is the same story everywhere. My boy is just 4,5 years old and know I know what I will be in a few years ;)!

 • Tamara
  9 jaar ago

  Onze dochter van 3 zegt standaard: jij bent niet meer mijn grote vriendin en dan kijkt ze super boos. Wij kunnen hier ook alleen maar om lachen en weten dat het maar tijdelijk is

  • Ceciel
   9 jaar ago
   AUTHOR

   Ook heel herkenbaar Tamara! Dat doet mijn ventje ook wel eens precies op dezelfde manier en ook ik lach daar dan om!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close