TOP
DIY

IKEA in de kinderkamer

Meubels van IKEA zijn vaak stevig, duurzaam en goed betaalbaar. Een ideale combinatie wanneer het gaat om meubels voor kinderen of de kinderkamer. Een kinderkamer wil je vaak niet alleen leuk aankleden, je wilt de kamer ook zo veilig en comfortabel mogelijk maken voor je kind. Meubels moeten lang meegaan maar ook betaalbaar blijven. Dit zijn voorbeelden van meubels van IKEA voor in de kinderkamer.

IKEA KURA bed

Het KURA bed van IKEA is fantastisch. Het bed is geschikt voor een langere periode, het bed is makkelijk omkeerbaar naar een bed voor echte tieners. In eerste instantie zou je het IKEA bed kunnen bouwen met het bed beneden. Hierdoor bevindt er zich een framewerk om het bed heen wat een kind een veilig en geborgen gevoel kan geven. Naar mate je kind ouder wordt, kun je er voor kiezen om het bed omhoog te plaatsen. Je kind heeft zo een hoogslaper en kan er gemakkelijk zelf in klimmen met een trappetje. Onder het bed ontstaat er een enorme speelruimte. Leuk!

IKEA TROFAST kasten

De TROFAST kasten van IKEA zijn fantastisch. Net als het KURA-bed, is de kast geschikt voor gebruik voor langere periode. Je kunt de kast in eerste instantie gebruiken als opbergruimte voor lego of bijvoorbeeld blokken. Wanneer je kind ouder wordt zou je de kastjes aan de muur kunnen hangen en de kast kunnen inrichten als opbergkast voor schoolwerk en andere schriften. Op deze manier gebruik je de kast voor langere periode! Ook het gebruiken van de TROFAST-kast is geweldig voor het verzamelen van was. Zo slingeren de kledingstukken van je puber niet meer rond in de kamer, maar bevinden ze zich netjes in een lade van de kast.

IKEA RIBBA plankjes

De RIBBA plankjes van IKEA zijn officieel bedoeld voor fotolijsten. Je kunt natuurlijk je eigen draai geven aan de plankjes en dat doe je door in een kinderkamer boekjes op de planken te plaatsen! Ideaal voor een kamer waarin je niet echt ruimte hebt voor een echte boekenkast. Op deze manier kun je toch gemakkelijk wat leuke boekjes voor je kinderen kwijt. Als je kinderen ouder worden zou je de planken alsnog kunnen gebruiken als steunen voor fotolijstjes of andere decoratie. Handig!

Andere kindermeubelen van IKEA

Ook leuk: IKEA heeft verschillende bedden in het assortiment met een uitschuiflade. In de lade kun je een tweede matras plaatsen waardoor je kinderen altijd een extra logeerplek hebben in hun slaapkamer. Ook stapelbedden vind je naar hartelust in de Scandinavische winkel. In iedere IKEA tref je een plein met kindermeubelen, maar kijk ook zeker even rond bij de meubels voor ‘volwassenen’ om inspiratie op te doen voor de kinderkamer.

Anne de Vries

Hi! Ik ben Anne en ik ben content creator voor Badschuim. Door mijn achtergrond als onderwijsassistent heb ik genoeg tips voor jou om creatief bezig te zijn met kinderen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close