TOP
Gezelligheid in huis
Wonen

In 5 stappen éxtra gezelligheid in huis

Na een lange werkdag kijk je er naar uit om lekker naar huis te gaan en thuis op de bank te ploffen. Heerlijk genieten van je favoriete serie. Kaarsjes aan, wat lekkers en een heerlijk warm dekentje., met misschien wel een borrel want die kun je wel gebruiken, van je favoriete serie. Helemaal jouw avond! Maar, het is niet compleet? Telkens als je jouw huis binnenstapt mist er iets. Het interieur is helemaal af en compleet dus daar kan het niet aan liggen, maar waar dan wel aan? In dit artikel leggen we in 5 stappen aan je uit hoe je gezelligheid & sfeer kunt creëren in je woning!

Stap 1: Groen moet je doen!

Een van de nieuwste woontrends is de urban jungle. Planten zijn in dit interieur de eyecatchers. Wil je helemaal up to date zijn én gezelligheid in huis, dan moet je zeker planten toevoegen! Een plant die we heel leuk vinden is de ‘Monstera Gatenplant’. Bloemen zijn daarnaast ook super voor meer sfeer in huis!

Groen in huis

Lees ook: DIY: planten terrarium

Stap 2: Steek de kaarsjes maar aan!

Het is algemeen bekend. Kaarsen zijn de grootste sfeermakers die er zijn, vind je ook niet? Het warmt de ruimte op en geeft je een knus gevoel.  Met kaarsen kun je je inrichting al een stuk gezelliger aankleden. Grote kandelaars, overheerlijke geurkaarsen of trendy kaarslichthouders met waxinelichtjes.

Stap 3: Sfeerlampen toevoegen

Naast het aansteken van gezellige kaarsen, kun je nooit teveel sfeer hebben in je huis. Met verlichting kun je een hoop doen! Sfeervolle lampen mogen daarom ook niet ontbreken. Zacht en warm licht, zoals lampen met een gloeidraad die je  tegenwoordig heel veel terug ziet in interieurs.

Mooie verlichting

Stap 4: Relax to the max

Misschien wel het allerbelangrijkste van je huis is dat je je helemaal thuis moet kunnen voelen. Daar hoort relaxen ook zeker bij. In je woonkamer is het dan ook fijn om een ruime bank te hebben waar je heerlijk languit op kunt liggen. Om je goed te kunnen ontspannen heb je natuurlijk wel wat meer nodig dan alleen die fijne bank. Om het nog gezelliger én comfortabeler te maken kun je leuke kussens & een kleedje toevoegen. Zo wordt relaxen op de bank pas écht fijn. Doe er nog een mooi vloerkleed bij en klaar!

Stap 5: Bekleed de ramen

Lichtinval is zó onwijs belangrijk voor de sfeer in een ruimte. Al helemaal wanneer het een grote ruime is, wil je niet dat het heel kil gaat worden. Je hebt veel meer lichtpunten nodig in huis dan je in eerste instantie denkt, zeker als je de verkeerde keuze maakt qua raamdecoratie. Wat je daar tegen kunt doen, sfeervolle raamdecoratie uitkiezen! Gordijnen, de klassiekers, staan bekend als dé sfeermakers. Kies voor een plisségordijnen of een vouwgordijnen en maak vervolgens een combinatie met gordijnen op maat. Overgordijnen met een verduisterende voering maken het ’s avonds extra knus in huis! Kaarsjes aan en laat de relax avond beginnen.

Kijk jij ook uit naar die heerlijke me-time relax avond? Wij namelijk wel!

«

»

Close