TOP
Home Made Kids Koken

In de keuken met de kinderen: wat kun je maken?

Zo nu en dan zie je foto’s op social media rondgaan, van moeders met kinderen in de keuken. De grootste lol, van alles koken en bakken in harmonie. Een beetje rommelig, maar wel georganiseerd rommelig. Do it for the ‘Gram! Ik kan je wel vertellen dat die foto’s echt niet realistisch zijn. Als je met je kind (of kinderen: hoe meer kids, hoe meer zooi) de keuken in gaat om koekjes, cake, taart of wat dan ook te bakken, zal het niet blijven met een beetje bloem op je handen en gezicht. Zeg maar gerust: iedereen moet nodig in bad na het hele gebeuren. Dat zegt natuurlijk niet dat je het niet moet doen, want het is hartstikke leuk om je kinderen te betrekken bij eten bereiden. Helemaal als je zelf je moestuin hebt: vanaf het prille begin kunnen je kinderen meekijken en leren! Of het nu avondeten is of samen muffins bakken. Gewoon doen! Laat ze het ervaren. Je kunt ze groenten laten wassen, fruit schoonmaken en als ze oud genoeg zijn kunnen ze helpen met snijden, ingrediënten afwegen en roeren. Maar wat is er nou leuk om te maken met kinderen? Simpele en lekkere dingen. Lees je mee?

 

Bron: Pexels

Fruitsalade

Het is zomer! Het liefst blijf je de hele dag in het koele water van het zwembad hangen. Dan zijn er maar weinig dingen waarvoor je eruit wilt komen. Maar voor een schaaltje fris fruit is dat geen probleem. Maak gewoon een grote schaal fruitsalade om lekker van te snacken tijdens de zomeractiviteiten in de tuin. Een groot glas limonade erbij: heerlijk!
Appels, druiven, aardbeien, bananen, (blauwe) bessen, kiwi, kersen…je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Kies de soorten fruit die de kinderen lekker vinden. Lekker zoete soorten fruit. Ben je bang dat het fruit snel bruin wordt? Doe er drie eetlepels citroensap doorheen. Even roeren en klaar! Eetse!

Simpele koekjes

Je hoeft echt niet grandioos uit te pakken om je kids blij te maken. Een basisrecept voor koekjes bijvoorbeeld, is al prima. Het gaat hen niet om hoe duur of ingewikkeld het is. Het gaat hen om het doen, het samen doen en natuurlijk het resultaat: lekker eten! En vind je het echt te saai? Dan kun je na het bakken ook nog tijd spenderen aan het decoreren van de koekjes. 

Muffins

Ik ben zelf dol op muffins met fruit en noten er doorheen. Appel – walnoot bijvoorbeeld. heerlijk! Het is ook simpel. Er staan genoeg basic muffin recepten op het internet. Pluk er één vanaf en voeg gewoon jouw favoriete ingrediënten toe (in my case dus de appels en walnoten). En heb je nog wat appel (of peer, banaan, perzik etc.)  over? Dan is hier een leuk idee om ook daar goed gebruik van te maken: fruit chips!
Je kunt je muffins dus extra rijk aan vezels maken door dingen toe te voegen. Fruit, maar ook havermout bijvoorbeeld. 

Bron: Pexels

Cake

Ook met cake kun je alle kanten op. Chocola, appel, peer, aardbei…Je kunt van alles toevoegen aan de mix, voordat het de oven in gaat. Als je een cake gaat bakken, kunnen de kinderen de ingrediënten bij elkaar in een kom doen, mixen, chocoladerepen breken of fruit snijden. En natuurlijk de mixer (of de beslagkom) aflikken! 

Wat doe jij graag met je kinderen in de keuken? Bakken? Koken?
Ga lekker aan de gang en  geniet van de enthousiasme van de kinderen!

 

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close