TOP
inudstriele look in huis
Interieur Wonen

Een industriële look in 6 stappen

De industriële woning is hartstikke trending. Cool, modern en toch warm en gezellig. Niets moet en alles mag lijkt het thema te zijn voor iedere industriële inrichting. Met de opkomst van de ‘fabriekspand’ woningen en industriële lofts is deze woningstijl steeds geliefder geworden. Wil jij jou woning nu ook ombouwen naar die een stijlvolle industriële look? Je doet het zo:

1. Materialen mixen

Een robuuste leren fauteuil aan een (zelfgemaakte) houten salontafel met een metalen onderstel. Een bakstenen muur gedecoreerd met een schapenvachtje van de IKEA. Een industriële look draait om het combineren van minder standaard materialen. Nu heeft natuurlijk niet iedereen een authentieke bakstenen muur in zijn huis of een toffe gietvloer in de kinderkamer. Gelukkig kun je het ook gewoon heel gemakkelijk namaken. Die tenen muur kun je namelijk zo in elkaar zetten met een leuk stuk behang.

2. Lekker losjes

Die kinderfiets hoeft echt niet bij de voordeur, die kan gewoon aan de muur! De industriële stijl draait om het ‘niets moet, alles mag’. Do the unexpected. De vloerkleden mogen aan de muur, de sta planten mogen aan het plafond en die constructiedetails mogen gewoon zichtbaar blijven. Zo is er gelijk meer vloerruimte over om te spelen.

3. Industriële vormen

Strakke, geometrische vormen zijn een goede aanvulling voor de industriële look. Een geometrische planten pot bijvoorbeeld, of een toffe betonlook plafondlamp. Het mag er allemaal ruw en onafgemaakt uit zien. Kale peertjes hoeven niet langer afgedekt te worden met een chique lampenkap; ze mogen gewoon lekker kaal aan het plafond blijven hangen. Er mogen zelfs nog een paar peertjes bij!

inudstriele vormen

4. Kleurgebruik

De industriële inrichting legt de focus op een aantal basiskleuren. Je ziet vooral veel rustige, matte kleuren en aardetinten terugkomen. Denk bijvoorbeeld aan beige, groen en grijstinten. Warme kleuren mogen ook gewoon, maar houd het dan vooral bij zachte kleuren zoals een zacht geel of oranje.

5. Groen in huis

Die mix van materialen in de woning wordt mooi aangevuld door het groen van bloemen en planten. Maak een toffe urban jungle, hang een planten stellage aan het plafond of vul ruimten met cactussen in alle soorten en maten. Planten zijn van harte welkom in het industriële interieur: hoe meer, hoe beter. Daarbij zijn al die planten ook nog eens goed voor de luchtkwaliteit.

groen in huis

6. Minimalistisch

Probeer zoveel mogelijk tierelantijntjes te verwijderen. Industriële meubels krijgen de industriële look omdat ze zo min mogelijk details bevatten. Hetzelfde geld voor de gehele uitstraling van de woning. Accessoires zijn van hart welkom, maar houdt het strak en minimalistisch. Betonnen kandelaars of koperen manden kleden beter aan dan houten beeldjes of rieten accessoires.

 

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close