TOP
Thuis / Lifestyle

Ingrediënten om een baaldag door te komen

Een baaldag. Iedereen heeft er weleens één. Je voelt het al bij het opstaan en je weet niet goed hoe je uit die cirkel moet komen. Dus blijf je er in hangen en komt er niks uit je vingers. En bij alles wat je wél of níét doet die dag, voel je je schuldig en slecht. Dat is niet hoe je een dag wilt doorbrengen. Als je pecht hebt, neem je je baal-humeur ook nog eens mee naar morgen. Maar hoe kom je er nu vanaf? Hoe krijg je jezelf er nu uit? Want wat voor de één helpt, helpt voor de ander niet, toch? Lees maar mee. Er is vast iets wat bij jou past, iets wat jou uit je baaldag haalt.

Ontspannen

Je kunt op de bank gaan hangen en een chagrijnig gezicht opzetten totdat je je beter voelt, maar wedden dat het alleen maar erger wordt? Je gunt jezelf geen ontspanning op deze manier en voelt je er alleen maar vervelend over. Daarom is het belangrijk dat je bewust kiest om jezelf te ontspannen. Even jezelf helemaal afsluiten van alles wat nog op je ligt te wachten en alle dingen die je nog moet doen. Maar ontspannen…hoe doe je dat? Op welke manier ontspan ik het best? Wat past er bij mij? Om daarachter te komen: 5 supertips om even te de-stressen! Niks spanning en stress omdat er nog stapels werk op je bureau liggen: neem even tijd voor jezelf. Al is het maar een kwartier: als het maar puur en effectief is! Daarna kan jij de hele wereld weer aan!

Detoxen

Voor de één is het heerlijk om die ene verboden snack te nemen en daardoor op te kikkeren, maar voor de ander werkt dat juist averechts. Daarom: Detoxen! Dat hoeft geen week of maand lang, maar al begin je maar met lekker veel water en groene thee drinken en een dagje fruit en rauwe groenten (en salade) te eten. Geef je lichaam even rust van alle bewerkte voedingsmiddelen en ga terug naar de basis! Ananas en asperges hebben bijvoorbeeld vochtafdrijvende- en reinigende eigenschappen! Kool (boerenkool bijvoorbeeld) bevat veel antioxidanten. Oftewel: veel vitaminen en mineralen. Perfect voor in een smoothie! Je kunt er wat magere yoghurt of kwark bij doen voor een wat meer romige smaak.
Wedden dat je een energieboost krijgt en zin hebt om van alles te ondernemen? Kom maar op met al dat opruim- en schoonmaakwerk! En als je sowieso al op de gezonde tour bent, is dit dé perfecte manier om je gezonde lifestyle vol te houden! Even een Detox-dag tussendoor!

Treat yourself!

Als je een rotdag hebt, neig je er soms erg naar om alle kasten leeg te eten en je daarna nog vervelender te voelen. Waarom? Omdat je geen goede reden hebt om het op te eten! Het is helemaal geen probleem om iets lekkers te nemen om jezelf even te verwennen op een baaldag! Vaak helpt het juist, maar dan wel bewust ervan genieten. Kies je verwennerij en ga ervoor zitten. Even is er niks en niemand om je heen: alleen jij en jouw favoriete snack. Misschien ga je voor die heerlijke karamel-zeezout chocoladereep of ben je meer in voor een heerlijk glas wijn met een schaaltje chips. Allemaal prima, als je het maar bewust kiest, de tijd ervoor neemt en geniet! Alleen dan hoef je je daarna niet rot te voelen over wat je hebt gegeten, want als het op is en je hebt écht genoten, dan kan jij weer verder en maak je er een productieve dag van!

De knop omzetten

Misschien denk je: Ja zeg, de knop omzetten. Dat is nu juist het probleem. Het lukt me niet, ik wil niet, ik kan niet, ik krijg het niet voor elkaar, ik… Maar vaak is dat het ook echt: het grote probleem. De puf niet hebben om jezelf ertoe te zetten om iets nuttigs te doen, waardoor je je achteraf super nutteloos en rot voelt. Hello mr. Guilt! Je zakt neer op de bank en gaat jezelf boos voelen over je gemoed. Je bent hard voor jezelf, boos en teleurgesteld. Maar helpt dat? Nee! Het werkt juist heel erg averechts! Het drukt je nog dieper in je dip! Dus geef jezelf nu eens een schop onder je achterste en ga je to-do lijst afwerken! De badkamer schrobben, de vaatwasser uitruimen of ramen zemen. Misschien is dát voor jou de oplossing! En dan is het weer: Hello beautiful day!

Wat is voor jou hét ingrediënt om een baaldag door te komen?

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close