TOP
Investeren in een tweedehands designer handtas doe je zo!
Beauty

Investeren in een tweedehands designer handtas doe je zo!

Op zoek naar een goede investering? Vergeet cryptomunten en ga voor een designer handtas! De waarde van een mooie Birkin van Hermès of een hippe Gucci stijgt tegenwoordig sneller dan de goudprijs. En het beste van al: het is een investering die mooi oogt én gebruikt kan worden. 

Nieuw vs. tweedehands

Een nieuw exemplaar bemachtigen van de echt gegeerde modellen is vaak een mission impossible met wachtlijsten tot 6 jaar en meer. Wil je toch graag investeren in een nieuwe tas, dan zijn minder exclusieve modellen zoals een YSL tas of een Gucci tas een goede keuze. Maar weet wel dat die tassen op lange termijn ook minder zullen opbrengen. Wil je toch een heel exclusief model, dan kan je tweedehands mooie exemplaren op te kop tikken, zolang je weet waar je moet op letten. 

Koop bewust

Ga niet zomaar voor het eerste het beste tweedehandse koopje dat je voorbij ziet komen. Er zijn ontzettend veel namaaktassen in omloop, denk maar aan de bekende Louis Vuitton-tassen die je op zowat elke rommelmarkt tegenkomt. Ook Chanel, Dior of Saint Laurent vind je overal in namaakversies. De kans dat je op Marktplaats of Facebook Marketplace een echt exemplaar op de kop kan tikken is zo goed als onbestaande. Dus neem je tijd, informeer je en koop bewust via een gespecialiseerde tweedehandssite zoals Designer-Vintage of Vestiaire. Ook heel wat grote retailers hebben nu een vintage collectie aan hun webshop toegevoegd: denk maar Saint Laurent schoenen of een Fendi tas. Vaak doen zij op voorhand al een check op de echtheid en krijg je zo een duidelijk beeld van de kwaliteit en de staat van de handtas.

Koop bewust

Let op gebruikssporen

Een tas koop je om van te genieten en dus te gebruiken. Zeker tweedehands mag je je verwachten aan gebruikssporen en wat slijtage. Vooral bij het hengsel en aan de hoeken heeft een tas wel wat te lijden. Heeft je tas een flap? Dan zal je ook daar wel slijtage zien aan het leder. Maar een goed onderhouden tweedehands exemplaar mag wel wat gebruikssporen hebben, dat zal de waarde niet doen dalen. Daarbovenop heb je heel wat gespecialiseerde zaken die je leder kunnen verven of opblinken zodat je tas er zo goed als nieuw uitziet.

Goed onderhouden is de boodschap!

Heb je eindelijk je designertas op de kop kunnen tikken, dan is het de kunst om ze verder in goede staat te houden. Steek je tas dus niet weg in het verste hoekje van je kast maar draag er zorg voor én geniet er van! Waterschade wil je koste wat kost vermijden, dus zorg dat je altijd een plastic zakje mee hebt om je tas te beschermen van die regenbui. Vul bij thuiskomst je tas ook mooi op zodat ze niet gaat doorzakken. En tot slot nog een gouden tip: laat je tas regelmatig onderhouden en bijwerken aan de hoekjes. Zo blijft het leder er altijd perfect uitzien en behoudt ze het beste haar waarde. 

«

»

Close