TOP
Kids Kids uitjes Zomer

Jaarkaarten om geld te besparen!

De vakantie is aangebroken! Voor sommigen betekent dat lekker op vakantie in het buitenland of eigen land, maar voor anderen is dat (wegens annulering door corona bijvoorbeeld) geen optie. Toch wil je er met de kinderen wel op uit want zes weken thuis zitten is nogal wat. Voor papa en mama, maar ook zeker voor de kinderen. Dus hoe ga je ze vermaken? Welke opties heb je? Waar houden de kinderen van en hoe kan je daar slim op inspelen?

Als je elke week een uitje zou doen, ben je ook flink wat geld kwijt. Naar de dierentuin? Leuk, maar ruim vijfentwintig euro per persoon! Hetzelfde geldt voor pretparken en musea. Je bent gewoon al gauw heel wat kwijt voor een dagje. En dat is dan alleen nog maar de entree. Wil je wat drinken of een hapje eten? Even slikken hoor, als je je pinpas weer tevoorschijn haalt. 

Met kleinere kinderen is het nog te doen om naar de buitenspeeltuin te gaan, het krijspaleis of de kinderboerderij, maar hoe ouder je kinderen worden, hoe meer ze daarvoor hun neus ophalen. Tja mams, tijd om iets nieuws te verzinnen. Om het je iets makkelijker te maken, is hier een lijstje van ideale jaarkaarten, die je uitgaven kunnen verkleinen tijdens de vakantie.

Pretpark Jaarkaart

Het is ontzettend gaaf om pretparken te ontdekken met je kinderen, maar zoals gezegd: je bent erg duur uit. Daarom kun je een jaarkaart nemen voor pretparken, zodat je meerdere keren kunt gaan, naar verschillende parken. Op deze manier betaal je maar één keer en kun je, door dus vaker te gaan, veel goedkoper uit zijn!

Museum Jaarkaart

Naar het museum gaan is super leerzaam en voor kinderen ook heel leuk! Vaak zijn er verschillende dingen te leren, ook op spelenderwijs. Zo heb je het Corpus, waar je van alles leert over het lichaam, Museum Speelklok, waar je in een wereld van verschillende muziekinstrumenten stapt en Nemo waar je veel kunt zien, horen en voelen als het gaat om proefjes, de zwaartekracht en nog veel meer. Elke keer beleef je dus heel andere dingen, maar heb je heel veel plezier. En zeg nu zelf: wat is er leuker dan met plezier leren?

Dierentuin Jaarkaart

Van dierentuinen krijg je niet zomaar genoeg. Gelukkig maar, want er zijn er best wat in Nederland. Daarbij heb je vaak best wat tijd nodig om een hele dierentuin goed te bekijken. Des te meer reden om vaker te gaan toch? Dan is een jaarkaart wel een handig iets, want anders kun je je spaarrekening wel aanbreken! Geniet lekker van een dagje aapjes kijken, ga spelen in de grote speeltuin bij Ouwehand en laat je telkens weer verrassen door de prachtige dieren die je ziet. 

Zwembad Jaarkaart

Bij veel zwembaden is het geen probleem om een jaarkaart aan te schaffen. En dat is fantastisch, want met deze warme dagen is er bijna niks anders fijner dan lekker het water in te duiken! En dat natuurlijk met vrienden en vriendinnen, dagelijks. Dan ben je goedkoper uit als je een jaarkaart koopt, in plaats van elke dag weer een los kaartje. Geef je kinderen wat zakgeld mee voor een ijsje of een patatje en je hoort of ziet ze de hele dag niet. Die vermaken zich wel hoor, dus mama…ontspan zelf ook lekker en pik nog wat zon uurtjes mee!

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close