TOP
Vakantie in Frankrijk Normandie en Brittannie I een vakantieverslag van creatief lifestyle blog Badschuim
Reizen The-Place-To-Be

J’aime J’aime La Vie – vakantie Frankrijk

Op vakantie in Frankrijk hebben we, ondanks de autopech, ook een hele mooie tijd gehad. We bezochten Normandië en Brittannië. Twee prachtige provincies die niet heel erg populair zijn, vooral vanwege de temperatuur. Het is er niet ‘zon zeker’ en heeft een zeeklimaat, net zoals hier in Nederland. Echter is de omgeving zeer pittoresk met zijn glooiende, lapjes weilanden. De huizen zijn mooi gepleisterd en voorzien van die typische stenen. De dorpjes zijn schattig en voorzien van de mooiste bloembollen, hortensia’s en andere bloemen. Kortom: te mooi om niet gezien te hebben. In dit blogbericht een foto impressie van de omgeving en de twee campings die wij bezochten (die ook zeker de moeite waard zijn).

Vakantie in Normandië – historisch uitje

Wanneer je aan Normandië denkt, zal de gedachte aan de 2e wereldoorlog ook bij je opkomen. De invasiestranden van D-day zijn te bezoeken en in de directe omgeving daarvan is ook nog ontzettend veel terug te vinden over de 2e wereldoorlog. Voor ons een reden om dat gebied eens op te zoeken.

We verbleven op Camping Le Fanal in Isigny-sur-Mer. Een middel grote camping voorzien van een binnen en buiten zwembad, meertje (waar wij met onze caravan op uitkeken, heel pittoresk), speeltuin, entertainment EN (voor ons erg belangrijk) op korte afstand (ongeveer 10 km) van de belangrijkste bezienswaardigheden: de invasiestranden (zie onderstaande kaart).

Invasie stranden Frankrijk kaart I een vakantieverslag van creatief lifestyle blog Badschuim

Op een dag hebben we met de auto een prachtige, historische tour gemaakt in de omgeving. We starten bij:

Point du Hoc

Deze naar voren stekende rotspunt (met indrukwekkend uitzicht, zie onderstaande foto’s) had een strategische ligging langs de kust van Normandië. Aangezien de rots zo’n 30 meter boven zee uitsteekt was dit goede positie om met kanonnen de landingsstranden te verdedigen. Op 6 juni 1944 was Point du Hoc een belangrijke positie om de kanonnen uit te schakelen.

Invasie stranden Frankrijk 01 I een vakantieverslag van creatief lifestyle blog Badschuim Invasie stranden Frankrijk 01 I een vakantieverslag van creatief lifestyle blog Badschuim

Op de locatie zelf waren nog vele bunkers en bomkraters te zien.

Invasie stranden Frankrijk 01 I een vakantieverslag van creatief lifestyle blog Badschuim

Omaha Beach

Het strand van Omaha Beach is ongeveer 5 kilometer lang. Dit strand staat bekend om de vele tegenslagen, omdat de soldaten onder andere 30 meter lang door ondiep water moesten lopen om het strand te bereiken. Het strand is inmiddels veranderd (wat te zien is door de vele foto’s van vroeger) en voorzien van een prachtig monument. Daarnaast kan je er heerlijk van het strand zelf genieten.

Invasie stranden Frankrijk Omaha beach 01 I een vakantieverslag van creatief lifestyle blog Badschuim Invasie stranden Frankrijk Omaha beach 01 I een vakantieverslag van creatief lifestyle blog Badschuim

Amerikaanse begraafplaats

In de duinen bij Colleville-sur-Mer ligt de Amerikaanse begraafplaats met de gesneuvelde soldaten. Een zeer indrukwekkende plek aangezien er ongeveer 10.000 soldaten, op 10 voetbalvelden begraven liggen. Het is er prachtig bijgehouden en een erg mooie plek om te bezoeken.

Amerikaanse begraafplaats Frankrijk 03 I een vakantieverslag van creatief lifestyle blog Badschuim

Amerikaanse begraafplaats Frankrijk 03 I een vakantieverslag van creatief lifestyle blog Badschuim Amerikaanse begraafplaats Frankrijk 03 I een vakantieverslag van creatief lifestyle blog Badschuim Amerikaanse begraafplaats Frankrijk 03 I een vakantieverslag van creatief lifestyle blog Badschuim

Natuurlijk was er nog veel meer te zien in de omgeving, zoals alle overige stranden en musea. Echter was dit het maximum wat wij met een kleuter van 5 konden bezoeken. Het zwembad lonkte en de wijn stiekum ook! Wil ik nog wel even kwijt dat de autorit door de omgeving ook zeker een lust voor het oog was! De vele glooiende en kleurige weilanden zijn prachtig om te zien en dragen zeker bij aan een heerlijke vakantiestemming.

Vakantie in Brittannië

Dat Brittannië een geliefde vakantieplek was van de Engelsen was ons niet zo bekend. Na er twee weken op een camping in de buurt van Quimper te hebben gebivakkeerd, is ons dat wel duidelijk geworden. We zaten op een prachtige camping (Le Letty) in het plaatsje Bénodet. Een camping voorzien van alle gemakken en gelegen op een prachtige plek aan een kleine baai met schiereiland wat zelf weer grensde aan de Atlantische oceaan. Bij eb kon er in de kleine poeltjes gevist worden naar garnaaltjes, visjes en krabbetjes. Een heerlijke plek voor watersportliefhebbers, maar ook toegankelijk voor hondenliefhebbers. Honden zijn er toegestaan en ze hebben er zelfs extra voorzieningen voor zoals douches! Onderstaand filmpje geeft je er een goede indruk van de camping:

Bénodet

Het plaatsje Bénodet is een typisch vissersdorp voorzien van prachtige stranden. Het heeft een prachtige boulevard, zeilscholen, mooie strandhuizen, een vuurtoren, een zeer schattig kerkje en is volgezet met de prachtigste bomen en bloemen. Eigenlijk alles wat je op vakantie wilt zien. Het is een druk bezocht plaatsje wat daardoor ook gezellig aan doet. Vanuit onze camping konden we via een kust pad het plaatsje bereiken.

Benodet Frankrijk 01 I een vakantieverslag van creatief lifestyle blog Badschuim Benodet Frankrijk 01 I een vakantieverslag van creatief lifestyle blog Badschuim Benodet Frankrijk 01 I een vakantieverslag van creatief lifestyle blog Badschuim Benodet Frankrijk 01 I een vakantieverslag van creatief lifestyle blog Badschuim

We hebben dit jaar dus echt genoten!

Wil je meer leuke uitjes, weekendjes weg of vakanties van mij zien? Je kan ze hier vinden.

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close