TOP
Thuis / Lifestyle

Je bent een jongensmoeder als…

jongensmoeder, jongensmama

Als kind was ik een stoer meisje. Geen meisje dat vooral bezig was met kleertjes, nagellakken en barbies. Ik had Sheba. De stoere versie van de poppen, in super helden stijl! Dat ik gezegend werd met een jongetje vond ik alleen maar heerlijk! Ik ben dan ook een echte jongensmoeder! Maar hoe herken jij jezelf daarin? Ga even zitten en lees deze 10 punten maar eens door: herkenbaar?

Je bent een jongens moeders als: 

1) Je in de auto zit, de tune van brandweerman Sam zit te neuriën, je een tractor spot en roept: ‘Kijk eens wat gaaf’ en je daarna ontdekt dat je alleen in de auto zit.

2) Je niet meer denkt in roos en rood maar in blauw en groen.

3) Als je expres een harde scheet laat en er heel hard om moet lachen.

4) Je niet meer schrikt van een hoop kabaal uit de woonkamer met luid gegrom en geschreeuw, je ff gaat kijken en je 1 wir war van benen en hoofden ziet. Ach, ze hebben dan weer hun stoei moment.

5) Je geen hartverlammingen meer krijgt wanneer je de zoveelste fietsstunt, die wellicht over de kop gaat, ziet. Je wordt zelfs kritisch en denkt zelfs: ‘die stunt moet hij nou zo onderhand wel kunnen’.

6) Je de verbanddoos regelmatig bijvult met coole pleisters van zeerovers en stoere tatoeages en vallen en butsen gel niet meer weg te denken is.

7) Je in de badkamer niet meer rustig kan staan of zitten tijdens het badritueel: je onverwacht een straal water in je nek kan krijgen of een vloedgolf op je af ziet komen. Je bent voortaan altijd op je hoede en hebt stiekum je eigen waterpistool achter je rug!

8) Je bijna maandelijks in de winkel een nieuwe broek komt kopen. Niet omdat je dat zo leuk vindt maar omdat het NOODZAKELIJK is. De gaten vallen er namelijk in waar je bij staat :(.

9) Je planten en bloemen in je tuin op verschillende plekken ingedutst zijn van voetbal landingen. Je gras op twee plaatsen kale plekken heeft, recht tegen over elkaar, waar de goaltjes altijd staan. 

10) Blote voeten, benen en bast de normaalste zaak van de wereld worden. Het motto van jouw zoontje: Waar heb je kleding eigenlijk voor nodig als je ook heerlijk in je onderbroek kan lopen. 

Dit zijn die van mij, maar ik weet zeker dat er andere jongensmoeders zijn die andere voorbeelden hebben. Dus deel ze! Laat hieronder weten waarom jij een echte jongensmoeder bent!

Pssssss: ben je een meisjesmoeder, dan schreef ik daar ook een blogje over. Je kunt het hier lezen.

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

9 COMMENTS
 • Marian Zw.
  8 jaar ago

  Na drie meiden moest ik ook wel even wennen aan het slijtage gehalte van jongens, niet alleen broeken, maar ook schoenen!

 • virtalicious
  9 jaar ago

  Geweldig en herkenbaar! Vooral die wirwar van benen en hoofden ondersteund met oerkreten en punt 5 over het stunten! Salto’s doen overal waar het eigenlijk niet kan, terwijl jij je met een half oor luisterend al opmaakt voor een troostmoment :D stoere jongens met een klein hartje <3

  • Ceciel
   9 jaar ago
   AUTHOR

   Ik wist het wel dat het overal hetzelfde was Ijlien! Ik moet ook altijd wel lachen als er hier dan ook ‘meisjesmoeders’ over de vloer zijn. Die kijken dan hun ogen uit en vragen dan of ik niet bezorgd ben hahaha!!

   • virtalicious
    9 jaar ago

    Haha ook dat inderdaad! Of buiten als ie weer eens een onmogelijk iets probeert uit te halen.. Het went, zeg ik altijd maar ;)

 • Sandra
  9 jaar ago

  Haha, nummer 1. Zie het helemaal voor me!

 • petravanbreda
  9 jaar ago

  je bent een jongensmoeder als je graag op zaterdagochtend staat te blauwbekken langs het voetbalveld en op zondag samen sportinbeeld gaat kijken….

  • Ceciel
   9 jaar ago
   AUTHOR

   Prachtige aanvulling Petra! Zelf is mijn kleine ventje nog niet zo oud om op het sportveld te staan maar ik kan me helemaal voorstellen wat je bedoeld!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close