TOP
Interieur Thuis / Lifestyle

Je huis een nieuwe look geven: hoe en waar begin je?

Het is weer tijd voor de grote voorjaarsschoonmaak. De zon schijnt volop en het is echt al warmer! Maar dat betekent ook dat veel mensen de kriebels krijgen en het liefst meer dan alleen de schoonmaak aan willen pakken. Gewoon een nieuw kleurtje in huis, een nieuw behangetje, de meubels opnieuw bekleden of alle oude decoratie vervangen voor iets nieuws, iets fris en zonnigs. Misschien is je huis tot in detail al af en hoef je niet per se iets te veranderen of te vervangen. Of misschien ben je juist nog stapje voor stapje in je huis aan het klussen en richt je beetje bij beetje je huis in zoals jij er altijd al van hebt gedroomd. En waar begin je dan? Bij de basis natuurlijk! Als je een kaal huis opgeleverd krijgt, ga je niet eerst kijken naar een mooi schilderij om aan de muur te hangen of een lamp voor aan het plafond. Je begint bij het begin. Bij de basis. Dat is niet altijd even makkelijk. Want wat is nu precies de basis en hoe ga je daar nu mee aan de slag?

Muren, vloer, kleur en textuur

Eigenlijk gaat het vooral om plannen. Echt. Plannen, plannen, plannen. Kijk vooruit. Bedenk welke kleuren je sowieso in je huis wilt. Neem bijvoorbeeld de huiskamer. De ruimte waar je een groot deel van je dag doorbrengt. Waar je je visite ontvangt en waar je kinderen spelen. Welke sfeer wil je daar creeëren? Als je de nadruk op licht en zon wilt leggen, kun je bijvoorbeeld kiezen voor een warme, maar aanwezige tint geel kiezen.Als je het geheel iets rustiger wilt houden, is pastel een idee. Zo heb je kleur, maar niet te opvallend en haal je nog steeds het licht naar binnen. Hou je van landelijk en sober? Ga dan voor bruin- of grijstinten!
Het is geen gek idee om al je plannen en inspiratie bij elkaar te verzamelen op een mood board. Zo zie je ook meteen of al deze ideeën bij elkaar passen!
Wil je een vloer met een houten look of ga je liever voor pvc tegels? Welk materiaal past het beste bij jou en je gezin? Ben je gek op wit-marmeren tegels of wil je juist een robuuste houten vloer? Wil je een makkelijke vloer? Dan kun je kiezen voor PVC. Van dit materiaal zijn er ook ontzettend veel verschillende soorten looks te vinden! Van betonlook naar hout en tegels! 

Meubels en decoratie

Als je de basis gelegd hebt en weet welke kleuren en structuren je daarin wilt verwerken, kun je op zoek gaan naar meubels. Wees hierin niet te haastig! Natuurlijk heb je een bank en stoelen nodig, een eettafel en kasten. Maar je zult er spijt van krijgen als je dit alles in één middagje voor elkaar wilt boksen. Daarom is het ook hierin goed om vooruit te plannen, de tijd te nemen om te kijken en inspiratie op te doen. Zo krijg je beetje bij beetje het complete beeld van hoe je huis eruit moet zien en kun je stap voor stap ook je inrichting bij elkaar schrapen. En de decoratie? Maak jezelf daar niet te druk om! Ook dat komt allemaal in beetjes. Soms duurt het even voordat je echt hebt gevonden wat in jouw huis past. Soms moet je er meerdere winkels en webshops voor doorzoeken of kringlopen doorspitten. Het hoeft niet allemaal direct klaar en af. Het is juist zo heerlijk als er weer iets nieuws toegevoegd wordt. Dan kan een klein iets zo enorm veel plezier opleveren! En het uitkijken naar het volgende prulletje is dan zoveel leuker!

Hoe doe jij dat? Plan jij alles of ben je juist heel impulsief?

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close