TOP
Huis sfeervol verlichten met hanglampen
Hebbedingetjes Interieur Praktisch Thuis / Lifestyle Wonen

Je huis sfeervol verlichten met hanglampen

Lampen worden (vooral door mannen) gezien als een manier om het huis goed te verlichten. Dat is natuurlijk best praktisch, zeker in de donkere maanden. Maar als je lampen alleen maar hebt om de boel te verlichten, mis je toch iets heel belangrijks. Lampen zijn namelijk ook bedoeld om een gezellige, warme sfeer in huis te creëren. Hanglampen zijn daar ideaal voor: ze zien er mooi uit en geven het perfecte licht voor elke ruimte.

Een grote hanglamp in de kamer

Je kunt bij hanglampen voor veel verschillende modellen kiezen. Het eerste model is een enkele, grote hanglamp in de kamer. Er zijn mooie hanglampen met een stoffen kap, maar tegenwoordig is het ook hip om te kiezen voor een metalen, houten of betonnen lamp. Met name in de industriële woonstijl zie je veel grote lampen die dan vaak een robuust uiterlijk hebben. In de moderne en minimalistische stijl zie je vaker strakke kleinere lampen die zorgen voor de juiste sfeer. Je ziet ook prachtige hanglampen bij Goossens wonen en slapen die in elke woonstijl passen.

Meerdere hanglampen combineren

Hanglampen laten zich vaak ook mooi combineren. Je hebt standaard combinaties, waarbij een lamp bestaat uit meerdere kleine lampjes. In de moderne stijl zie je bijvoorbeeld vaak een frame waar meerdere kleinere lampen aan hangen. Maar het is ook mogelijk om zelf losse hanglampen bij elkaar te hangen. Vooral glazen hanglampen lenen zich hier goed voor. Ze zijn doorzichtig en zijn dus niet massief aanwezig in huis. Ze kunnen wel heel veel sfeer en gezelligheid geven in huis.

 

Sfeer inbrengen met de lichtbron

Een mooie lampenkap of frame-lamp is natuurlijk erg belangrijk. Deze zie je en is opvallend aanwezig, zeker overdag. Maar sfeer wordt ook heel sterk beïnvloed door de lichtbron die wordt gebruikt. Wil je een warme, gezellige sfeer creëren? Dan ga je voor warm wit licht dat niet te fel is. En zeker als je kleine lampjes met elkaar combineert, moet het licht niet te fel zijn. Het is tenslotte niet de bedoeling dat je in een zee van licht komt te zitten. Vaak is het een kwestie van verschillende lampen uitproberen tot je de juiste combinatie hebt gevonden.

Sfeervolle hanglampen combineren met praktische verlichting

Hanglampen laten zich uitstekend combineren met andere verlichtingsbronnen. Zo zie je dat veel mensen in de slaapkamer kiezen voor een combinatie van een mooie hanglamp en kleine nachtlampjes. Dat is natuurlijk een stuk handiger als je even uit bed moet terwijl de ander door wil slapen. In de woonkamer kun je het beste een staande lamp gebruiken als leeslamp. De grote hanglamp is dan vooral voor de warme sfeer, terwijl de leeslamp zorgt dat je comfortabel kunt lezen met voldoende licht. Wil je alleen een hanglamp gebruiken? Ga dan voor een dimbare lamp zodat je altijd de juiste hoeveelheid licht kunt regelen.

Hanglampen mogen niet ontbreken in een sfeervol huis. En zoals je gelezen en gezien hebt, is geen lamp hetzelfde. Kies een eyecatcher die past bij jouw interieur en geniet voortaan van sfeervol licht.

Judith

Mijn naam is Judith, flexibele tekstschrijver en thuiswerker. Daarmee combineer ik mijn werk met het zorgen voor onze stoere dochter Esther, een kleine boef! Ik ben dol op het schrijven van allerlei soorten teksten over de meest uiteenlopende onderwerpen. Dat houdt het werk uitdagend en creatief. Ik heb twee websites in beheer: www.mamasopinternet.nl en www.meer-weten-over-eten.nl. Daarmee kan ik werken aan mijn twee grootste passies, namelijk alles over mama-zijn en over lekker en gezond eten!

«

»

Close