TOP
Kind hockeyen
Kids Praktisch

Je kind gaat hockeyen: dit is wat je moet weten

Het kan af en toe even duren voordat je kinderen hebben besloten welke hobby het beste bij ze past. De een is groot fan van voetbal terwijl de andere liever lekker in het water bezig is. Maar zodra de keuze eenmaal is gemaakt is het natuurlijk erg handig om op de hoogte te zijn van alle ins en outs van de gekozen sport. Gaat je kind hockeyen, dan zijn dit zaken die erg handig zijn om vooraf te weten.

Het begint met de juiste outfit

Hockey kan een gevaarlijke sport zijn en vraagt om veel fysieke inspanning. Zodra je kind gaat hockeyen is het dan ook belangrijk om de juiste kledingstukken aan te schaffen. Denk bijvoorbeeld aan kniebeschermers, hockeyschoenen maar ook dikke, stevige sportsokken. Niet alleen zorgt dit voor comfort, maar het is ook simpelweg noodzakelijk om de sport goed uit te kunnen oefenen. Een bokser zou ook niet in de ring stappen zonder zijn bokshandschoenen. Alles om het lichaam zoveel mogelijk te beschermen en het sporten comfortabel en aangenaam te maken.

Winkelen bij de specialist

Omdat hockey zo’n specifieke sport is, is het belangrijk om de juiste items aan te schaffen bij een specialist. Een ‘algemene’ sportwinkel heeft vaak veel belangrijke items, maar een specifieke verkoper zoals bijvoorbeeld Hockeyhuis.nl weet precies wat een fanatieke hockey speler nodig heeft. Daarnaast weet je zo ook zeker dat je items van hoge kwaliteit mee naar huis neemt.

Oefening baart kunst

Net als iedere andere sport moet ook hockey flink geoefent worden. Gelukkig zijn er genoeg manieren om dit thuis op een leuke en veilige manier te doen. Door er een speelse activiteit van te maken kun je er zelfs met het hele gezin plezier aan beleven. Zo blijven ramen en deuren heel en kan er toch genoeg op de techniek gefocust worden. Is de achtertuin te klein? Ga dan gewoon lekker allemaal naar een nabijgelegen veld om een middagje lekker actief bezig te zijn. Niet alleen is dit een leuke activiteit voor het hele gezin, de nieuwe hockey-speler voelt zich ook direct gemotiveerd in het uitoefenen van zijn of haar nieuwe sport.

Budgetteren kun je leren

Sporten als paardrijden en hockey zijn nu eenmaal wat duurder dan andere sporten. Je hebt gewoon specifieke items nodig om deze sport goed te kunnen beoefenen. Laat je kinderen dan ook eerst een paar proeflessen nemen voordat je dure hockey items aan gaat schaffen – zo weet je zeker dat je ze een paar weken later niet voor de helft van het geld op marktplaats hoeft te zetten!

 

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close