TOP
Kids Praktisch Reizen

Je kinderen vermaken op het vliegveld: 6 tips

Bij een vliegvakantie hoop je natuurlijk dat je zo snel mogelijk van A naar B kunt. Zeker als je met je kinderen gaat vliegen duurt het allemaal al lang genoeg. Maar wat doe je als blijkt dat er vertraging is? Een halfuurtje is niet zo’n ramp, maar zie je kinderen maar eens een aantal uren bezig te houden op het vliegveld… Weet jij niet hoe je de kids bezig moet houden? Nu wel, met deze 6 handige tips!

Tip 1: Neem elektronica mee – en laders natuurlijk!

Het is natuurlijk niet je bedoeling dat iedereen de hele vakantie met de laptop of tablet op schoot zit. Maar op het vliegtuig ben je er diep dankbaar voor als je dat soort dingen hebt meegenomen. Zorg ook voor laders, want anders moet je al heel snel wat anders verzinnen. Nee, het is niet pedagogisch verantwoord, maar wel super praktisch en lekker rustig. 

Spel op tablet

Tip 2: Neem leuke boeken / boekjes mee

Je kunt kinderen ook best een poosje rustig houden met boeken of strips. Bedenk van tevoren al welke boeken je kinderen leuk vinden. Voor kleine kindjes werken boekjes over het algemeen ook best goed om ze even rustig te houden.

Tip 3: Zorg voor genoeg eten/drinken

Kinderen kunnen zich minder goed beheersen dan volwassenen. Hebben ze dus honger of dorst, dan zul je dat merken in hun gedrag. Zorg voor voldoende eten en drinken, want je zult merken dat de kinderen dan een stuk rustiger blijven en ook beter luisteren. Heb je geen eten of drinken bij je, dan zitten er genoeg winkeltjes en restaurantjes.

 Wat drinken met je kind op het vliegveld

Tip 4: Speel woordspelletjes

Woordspelletjes hebben een aantal grote voordelen. Zo zijn ze over het algemeen vrij rustig, kun je ze overal spelen en heb je alleen pennen en papier nodig. Je kunt bijvoorbeeld galgje spelen, maar er zijn nog veel meer woordspelletjes te vinden die je met kinderen kunt doen.

Tip 5: Is er speelruimte?

Er zijn vliegvelden die ook een ruimte voor kinderen hebben. Daar kunnen ze lekker hun energie kwijt zonder andere reizigers lastig te vallen. Voor jou ook fijn als je je handen even vrij hebt! Helaas hebben niet alle vliegvelden zo’n ruimte.

 Indoor speeltuin op vliegveld

Tip 6: Gebruik wat je om je heen ziet

Er zijn veel spellen die je kunt doen met wat je om je heen ziet. Verzin bijvoorbeeld verhalen over de mensen die langs komen lopen. Of stuur je kinderen erop uit met opdrachten, zoals ‘hoeveel wc-ruimtes zijn er?’.

Je kinderen zijn lang niet altijd gemakkelijk bezig te houden. Je wilt op een vliegveld niet dat anderen er last van hebben. Toch zul je ook moeten accepteren dat je ze niet urenlang stil kunt houden. Je hebt één troost: je kunt vaak een vergoeding krijgen voor een geannuleerde vlucht. Zodoende hoef je je tenminste geen zorgen te maken over het financiële plaatje. Oh ja, denk erom dat je vóór je reis altijd even je aansprakelijkheidsverzekering checkt. Juist op een vliegveld zijn veel mensen met kostbare spullen en als jouw kinderen iets stuk maken bij iets te wilde spelletjes, is het fijn om dat goed gedekt te hebben.

Judith

Mijn naam is Judith, flexibele tekstschrijver en thuiswerker. Daarmee combineer ik mijn werk met het zorgen voor onze stoere dochter Esther, een kleine boef! Ik ben dol op het schrijven van allerlei soorten teksten over de meest uiteenlopende onderwerpen. Dat houdt het werk uitdagend en creatief. Ik heb twee websites in beheer: www.mamasopinternet.nl en www.meer-weten-over-eten.nl. Daarmee kan ik werken aan mijn twee grootste passies, namelijk alles over mama-zijn en over lekker en gezond eten!

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close